Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak én vagyok a sírás határán...

Csak én vagyok a sírás határán a sok szilveszterkor elvesző kutya miatt? Mindenki más csak robbantgat?

Figyelt kérdés
nem értem.. ma már két elrohant kutyust találtam.. az emberek meg csak petárdáznak megállás nélkül, mikor tudják hogy ez csak árt mindenkinek és még tilos is.. hogy lehet mindenki ilyen érzékeny? vagy én vagyok az abnormális hogy ennyire szomorú vagyok a szegény kutyák miatt? nekem a szilveszter nem öröm, szenvedés..

2013. dec. 31. 23:22
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
46%

Lehet lepontozni, de szerintem mindenkinek saját döntése az, hogy mit csinál szilveszterkor.

Ilyenkor minden kutyás tudhatná, hogy durrogtatni fognak, ha akarja ha nem. Első sorban a kedves gazdinak kéne b*szni valamit a kutyával, ha már úgy is amiatt ideges, hogy elszökik. Be kell zárni, be kell vinni a házba, stb. Persze nem mondom, akinek a kutyája még így is fél azt megértem, hogy dühös, és nem is hibáztatom, hisz amit tudott megtett.

De ez egyébként erősen kutyafüggő is. Vannak kutyák pár házzal arrébb, akik folyton ugatnak, ha durrogtatnak, de a miénk szinte meg se mukkan, csak az eleje zavarja kicsit, aztán tudatosul benne és nyugodtan elvan.

Aki meg tudja a saját kutyájáról, hogy fél, az meg figyeljen rá jobban. Ennyi az egész.

2014. jan. 1. 05:51
 22/56 anonim ***** válasza:
85%

Én úgy vagyok vele, hogy alapvetőnek kéne lenni, hogy erős idegzetű kutyát veszünk, kiképezzük, és vigyázunk rá. Ugyanakkor megértelek, én sem szeretem a szilvesztert. Mert mi értelme az egésznek? Miért olyan nagy dolog, hogy előrébb haladt az idő egy nappal? Fel sem tudom fogni, hogy mi a franc értelme van a durrogtatásnak?? De most komolyan. Az év összes többi napján miért bírják ki az emberek, hogy petárda nélkül buliznak? Szilveszterkor is lehet anélkül. Mi ebben a szórakozás? Felesleges, hangos, veszélyes, JA és DRÁGA! Utána meg verik a nyáluk a szerencsétlenek egész évben, hogy nincs pénzük meg de sz*rul élünk, de bezzeg erre van?

Az én állataim egyáltalán nem félnek a zajoktók, én viszont egész éjszaka nem tudtam aludni tőle. Kösz szépen! Miért kell nekem elviselni, hogy a szomszéd a MI kertünk fölé lövi a tüzijátékát, és minden évben attól félek, hogy felgyullad a fánk? És mi értelme ha megnevelem, megkötöm, stb a kutyámat ha a veszély utánunk jön? Például amikor ránk dobják a petárdát vagy a kertünkbe! Hiába van megkötve a kutya ilyen esetben. Arról nem is beszélve, hogy ezzel engem is veszélybe sodornak! A sok egyéb emberi balesetről nem is beszélve. És a vadállatok? Azokat senki sem neveli meg, senki sem vigyáz rájuk. Szóval szertintem felesleges az egész még akkor is ha a kutyáknak nem kéne félni tőle.

2014. jan. 1. 10:23
 23/56 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer például sétáltunk egy iskola melett és valaki belülről ránk dobott egy petárdát. Hát mi ne mondjak én ijedtem meg jobban, és mi van ha valami bajunk lesz? Még csak nem is szilveszter este volt.

Tavaly egy család jött az utcán kisgyerekekekkel és már messziről látták, hogy kint vagyok a kutyáimmal a saját udvarunkon. Erre mit csinálnak? Elénk érnek és ránk dobják a sz/r fényes hangos cuccaikat. Mikor az egész utca üres volt. És amikor szólok, hogy talán nem kéne, még ők vannak a felháborodva. Ráadásul a felnőttek. Szép kis példa.

2014. jan. 1. 10:27
 24/56 anonim ***** válasza:
58%
Jó, de eddig a kutyákról volt szó. Aki viszont olyan barom, hogy még emberekre is dobálja, azt inkább nem minősítem. De én amúgy nem erről a rétegről beszéltem, hanem arról, amelyik csak szimplán fellő pár rakétát, és kész. Persze tudom, ők a kisebbség, de azért, mert sok a hülye nem kéne mindenkit elítélni.
2014. jan. 1. 13:37
 25/56 anonim ***** válasza:
"hogy még emberekre is dobálja," Az a baj, hogy egy lakótelepen záporoznak kifelé össze-vissza és nem lehet elmenni biztonságosan- ha valaki mellett robban, még hallása is sérülhet.
2014. jan. 1. 13:41
 26/56 anonim ***** válasza:
100%
Miért ha a kutyára dobja, az nem baj? Hiába lő csak fel "normálisan", akkor is fölénk esik, nem fölé. Ilyen helyen, ahol szorosan egymás mellett laknak emberek, szerintem nem normális durrogtatni. Miért nem elég nekik valami rendezvény ahol ingyen csinálnak nekik zajt? Szinte mindenhol van. Bár még mindig nem tudom mi értelme durrogtatni, de ott legalább nyitott térben van, szakértőkkel.
2014. jan. 1. 13:43
 27/56 anonim ***** válasza:
58%
Nem, természetesen bármilyen élőlényre rádobni szemétség, de lakótelepen nem lenne könnyebb befenyíteni a gyökereket? Úgy is ott vannak egy kupacba. Illetve, a lakótelep nem egy börtön, kimehetnének az utcára simán, vagy máshova. Jó, persze ez a nagyvárosokban nehezebben megoldható, de érted.
2014. jan. 1. 13:48
 28/56 anonim válasza:
100%
Teljesen megértem, hogy borzasztó nézni ahogy a kutyák elszaladnak, elszöknek.Nekem is van kutyám és ő szerencsére nem fél, de szerintem a gazdiknak ezt az estét fel kéne áldozniuk a kutyájukért, ha tényleg annyira szeretik nem pedig elmenni bulizni és sírni, petárdázó embereket okolni.De bele gondolva egy kutya tartó se viselné el ha a kutyája elszöknek, összeomlana.
2014. jan. 1. 14:47
 29/56 Bánszki Csilla ***** válasza:
Mi azért nem mentünk el most idén szilveszterkor bulizni, mert nem volt szívem itthon hagyni a kutyimat, mert nagyon félt, állandóan kaparta a lábam, hogy vegyem fel, de még úgyis reszketett. Máskor mindig rábíztuk valakire akinek szintén van kutyája és otthon töltik a szilvesztert és akkor nem is foglalkozott a durrogással, csak a haverral. De idén sajnos pont beteg lett így nem bízhattuk rá másra, nehogy megfertőzze a másik kutyust.
2014. jan. 1. 16:53
 30/56 anonim ***** válasza:

Megjegyzem nagyobb kutyás kultúrával rendelkező országokban, ahol az elmúlt években a minőség fontosabb volt a mennyiségél és végeztek rendes szelektálást tenyésztésnél elég ritka az, hogy így viselkedjék a kutya (túlzás lenne azt mondani, hogy nincs rá példa, de sokkal ritkább). Persze az ebek tehetnek legkevésbé róla, hogy valakinek a gyerekének szüksége volt egy kispajtásra, ezért agyba-főbe szaporítani kellett, meg a rendes tenyésztők többsége is tojik az ilyen részletekre, mert a vevők nagy részének olcsó kutya kell - aztán jön a DP meg a durrogástól való félelem. A hülye gazdi meg elfogadja, hogy a kutya az ilyen, nem lehet rajta javítani és szegény eb meg retteghet egy életen át.

Az elveszés meg 100%-ban csak a kutyagazdák hibája, hiszen egyrészt tudják, hogy jön a Szilveszter, másrészt ha nem tudnák, akkor is jöhet olyan váratlan esemény, ami hasonló ingert jelent - a kutyát meg kell tudni fogni pórázon, vagy vissza kell tudni hívni. Ha meg udvarban van, akkor az az udvar legyen olyan, ahonnan nem tud kiszökni sem Szilveszerkor, sem máskor.

2014. jan. 1. 17:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!