És akkor ez most az én hibám?
Figyelt kérdés
Szuka kutyám éppen tüzel. Minden szükséges előkészületet megtettünk, hogy semmiképp ne legyen vemhes, nem visszük sétálni, nem járunk kutyasuliba, semmi, itthon elég nagy a kert szerencsére ott futtatjuk. Éjszakára van egy kis kennelje, oda bezárjuk. Néhány napja, amikor mentem ki reggel, hogy kiengedjem, megláttam az udvaron egy kistestű kan kutyát. Felismertem, nagyon sokszor láttam már. A szomszéd utcában van egy ház, ahol nincs megcsinálva rendesen a kerítés, illetve van rajta egy másfél méter magas két méter széles lyuk, és a kutyák ki-be járkálnak, mióta csak az eszemet tudom. Mivel egy szuka kutyájuk is van, szabadon szaporodnak az utcán, hordában járnak a kölykökkel, most is 2 kölyök mindig megy a szuka után, aztán azok mindig eltűnnek, ami már alapból gyanús. De ha kiengedik (illetve hagyják) hogy a kutyájuk az utcá kóborlojon, bemászik a mi kerítésünk alatt, és az én kutyámnak tőle lesznek kölykei, akkor mit lehet csinálni? Ezért zárjam be egész napra a kennelbe, és csak adig a kb. 2 óráig legyen kint, amíg vele foglalkozom? Ez állatkínzás!2013. dec. 6. 20:23
21/23 anonim válasza:
Ja, es miert lenne keso???? Nincs idohoz kotve. Ha menhelyre bekerul egy 8-10 eves szuka, azt is ivartalanitjak. Nem keso soha.
22/23 A kérdező kommentje:
Rendben, ahogy az utolsó előtti mondta, ahogy lemegy a tüzelés, visszük ivartalanítani. Higgyétek el, nem tervezek szaporítást! :)
2013. dec. 8. 15:17
23/23 anonim válasza:
Hát én már az orvosnak sem hiszek el semmit, nemhogy az asszisztensnek. Pontosan ilyen kaliberű kérdéskör ami miatt nem vinném max oltatni a közeli dokihoz a kutyámat. Valóban egyszer valamikor kb 20-30 évvel ezelőtt még az volt az általánosan elterjedt vélekedés, hogy a kutyáknak egyszer szülnie kell meg hasonlók, de 20 évvel ezelőtt még azt sem tudtuk mi az a mobiltelefon, a tudomány fejlődik. Nem is beszélve arról, hogy mennyi lehúzós doki van... Arra azért figyelj, hogy tüzelés után nem lehet egyből vinni, várni kell 1-2 hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!