Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » És akkor ez most az én hibám?

És akkor ez most az én hibám?

Figyelt kérdés
Szuka kutyám éppen tüzel. Minden szükséges előkészületet megtettünk, hogy semmiképp ne legyen vemhes, nem visszük sétálni, nem járunk kutyasuliba, semmi, itthon elég nagy a kert szerencsére ott futtatjuk. Éjszakára van egy kis kennelje, oda bezárjuk. Néhány napja, amikor mentem ki reggel, hogy kiengedjem, megláttam az udvaron egy kistestű kan kutyát. Felismertem, nagyon sokszor láttam már. A szomszéd utcában van egy ház, ahol nincs megcsinálva rendesen a kerítés, illetve van rajta egy másfél méter magas két méter széles lyuk, és a kutyák ki-be járkálnak, mióta csak az eszemet tudom. Mivel egy szuka kutyájuk is van, szabadon szaporodnak az utcán, hordában járnak a kölykökkel, most is 2 kölyök mindig megy a szuka után, aztán azok mindig eltűnnek, ami már alapból gyanús. De ha kiengedik (illetve hagyják) hogy a kutyájuk az utcá kóborlojon, bemászik a mi kerítésünk alatt, és az én kutyámnak tőle lesznek kölykei, akkor mit lehet csinálni? Ezért zárjam be egész napra a kennelbe, és csak adig a kb. 2 óráig legyen kint, amíg vele foglalkozom? Ez állatkínzás!
2013. dec. 6. 20:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
68%
szólni kell a jegyzőnek és az állatvédőknek
2013. dec. 6. 20:27
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Zárd be a kritikus időszakban. És A 2 óra foglalkozás mellett talán meg lehetne oldani akár több kisebb időt, amikor kiengeded az udvarra és valaki ott felügyel rá.
2013. dec. 6. 20:29
 3/23 A kérdező kommentje:
2 körül jövök haza. Utána2 óra, és akkor még 10 perces időközökre, így értitek igaz? És nem lesz az kevés neki? Mert napközben, ő az udvaron még rengeteget mozog!
2013. dec. 6. 20:31
 4/23 anonim ***** válasza:
86%

Ivartalanittasd a kutyadat.

Hiaba teszel barmit, viszi oket az oszton, keritest bontanak, bemasznak, akarmit is csinalsz.

Ivartalanitas az egyetlen megoldas.

2013. dec. 6. 20:36
 5/23 anonim ***** válasza:
0%
istent szàmüzték egy másik föld nevu bolygorol mert nem voltak meg elégedve a munkajaval, ezert ugy gondolta, hogy öneröböl egy uj földet fog teremtenni...
2013. dec. 6. 20:49
 6/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%
Vagy bejutásbiztos kerítés, vagy kennel...A párosodni kíván kan MEGOLDJA, hogy bejusson!
2013. dec. 6. 20:52
 7/23 anonim ***** válasza:

Valóban az ivartalanítás a megoldás a nyugalomhoz.

Ha hazajössz, akár a 2 órából le is csíphetsz kicsit. Aztán egy negyedóra kiengedés. Nem hónapokra szól ez a megoldás, csak pár hétre. Ha valami miatt pl műteni kell egy kutyát, ott is el kell viselnie a kevesebb mozgási lehetőséget, amíg gyógyul.

2013. dec. 6. 21:35
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Sajna csak az ivartalanítás a biztos.Még kerítésen keresztül is megprütykölheti,volt már olyan.
2013. dec. 6. 22:15
 9/23 anonim ***** válasza:

Akkor is nagyon kell figyelni (a kant meg elzavarni), amikor felügyelet alatt van kint. Az ilyen opportunista kanok nem udvarolnak órahosszákig, hanem pillanatok alatt összeragadnak a szukával.

Még az is megoldás lenne, ha bevinnétek a házba. Nekem elég nagy mozgásigényű szukáim vannak, de amikor valamelyik tüzel, azzal csak nagy ritkán mozdulunk ki hosszabb időre, az égvilágon semmi baja nem volt még ettől egyiknek se.

2013. dec. 6. 22:43
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

sajnos tényleg az ivartalanítás lenne a legjobb.

az én szukámmal se volt semmi probléma mikor tüzelt.5 éven át egy kannak se jutott eszébe bemászni.

aztán egyik nap beszökött hozzá egy mégiscsak.

az első alkalmat még időben észrevettük,el lett zavarva.aznap az enyém benn aludt.másnap kiengedtük,újra visszajárt a kan.óránként kellett az udvarból kikergetni.

szóltam a gazdának,láncra kötötte.4-5 nap múlva a kan,láncostól jött vissza!de ezt már nem vettük időben észre,addigra összeragadtak.mi is fel voltunk így a napok után bátorodva,és őrizetlenül hagytuk kinn a kutyát...

mindez 2 méteres,atombiztos kerítés mellett.csak lestem,mikor az a pici kan átmászott rajta.

ezeknek nincs lehetetlen.

ha nem az a kan megy be hozzátok,amelyiknél nyitott a kerítés,lehet betalál másik.

amint vége lett a tüzelésnek,vittem ivartalanítani.

úgyhogy most végre nyugi lesz,járhatok vele ahova akarok,nem kell 2-3 hétre a lakásban tartanom.az enyém is ilyen kis örökmmozgó,eléggé "megszenvedte"a bezártságot.

2013. dec. 7. 00:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!