És akkor ez most az én hibám?
Ivartalanittasd a kutyadat.
Hiaba teszel barmit, viszi oket az oszton, keritest bontanak, bemasznak, akarmit is csinalsz.
Ivartalanitas az egyetlen megoldas.
Valóban az ivartalanítás a megoldás a nyugalomhoz.
Ha hazajössz, akár a 2 órából le is csíphetsz kicsit. Aztán egy negyedóra kiengedés. Nem hónapokra szól ez a megoldás, csak pár hétre. Ha valami miatt pl műteni kell egy kutyát, ott is el kell viselnie a kevesebb mozgási lehetőséget, amíg gyógyul.
Akkor is nagyon kell figyelni (a kant meg elzavarni), amikor felügyelet alatt van kint. Az ilyen opportunista kanok nem udvarolnak órahosszákig, hanem pillanatok alatt összeragadnak a szukával.
Még az is megoldás lenne, ha bevinnétek a házba. Nekem elég nagy mozgásigényű szukáim vannak, de amikor valamelyik tüzel, azzal csak nagy ritkán mozdulunk ki hosszabb időre, az égvilágon semmi baja nem volt még ettől egyiknek se.
sajnos tényleg az ivartalanítás lenne a legjobb.
az én szukámmal se volt semmi probléma mikor tüzelt.5 éven át egy kannak se jutott eszébe bemászni.
aztán egyik nap beszökött hozzá egy mégiscsak.
az első alkalmat még időben észrevettük,el lett zavarva.aznap az enyém benn aludt.másnap kiengedtük,újra visszajárt a kan.óránként kellett az udvarból kikergetni.
szóltam a gazdának,láncra kötötte.4-5 nap múlva a kan,láncostól jött vissza!de ezt már nem vettük időben észre,addigra összeragadtak.mi is fel voltunk így a napok után bátorodva,és őrizetlenül hagytuk kinn a kutyát...
mindez 2 méteres,atombiztos kerítés mellett.csak lestem,mikor az a pici kan átmászott rajta.
ezeknek nincs lehetetlen.
ha nem az a kan megy be hozzátok,amelyiknél nyitott a kerítés,lehet betalál másik.
amint vége lett a tüzelésnek,vittem ivartalanítani.
úgyhogy most végre nyugi lesz,járhatok vele ahova akarok,nem kell 2-3 hétre a lakásban tartanom.az enyém is ilyen kis örökmmozgó,eléggé "megszenvedte"a bezártságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!