Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » És akkor ez most az én hibám?

És akkor ez most az én hibám?

Figyelt kérdés
Szuka kutyám éppen tüzel. Minden szükséges előkészületet megtettünk, hogy semmiképp ne legyen vemhes, nem visszük sétálni, nem járunk kutyasuliba, semmi, itthon elég nagy a kert szerencsére ott futtatjuk. Éjszakára van egy kis kennelje, oda bezárjuk. Néhány napja, amikor mentem ki reggel, hogy kiengedjem, megláttam az udvaron egy kistestű kan kutyát. Felismertem, nagyon sokszor láttam már. A szomszéd utcában van egy ház, ahol nincs megcsinálva rendesen a kerítés, illetve van rajta egy másfél méter magas két méter széles lyuk, és a kutyák ki-be járkálnak, mióta csak az eszemet tudom. Mivel egy szuka kutyájuk is van, szabadon szaporodnak az utcán, hordában járnak a kölykökkel, most is 2 kölyök mindig megy a szuka után, aztán azok mindig eltűnnek, ami már alapból gyanús. De ha kiengedik (illetve hagyják) hogy a kutyájuk az utcá kóborlojon, bemászik a mi kerítésünk alatt, és az én kutyámnak tőle lesznek kölykei, akkor mit lehet csinálni? Ezért zárjam be egész napra a kennelbe, és csak adig a kb. 2 óráig legyen kint, amíg vele foglalkozom? Ez állatkínzás!
2013. dec. 6. 20:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Van esemény utáni tabletta is, nem kell feltétlenül műteni a kutyát, ha felcsinálták.
2013. dec. 7. 09:12
 12/23 anonim ***** válasza:

Csak az a tabletta annyiba, vagy még többe kerül, mint a műtét.

Miért nem ivartalanítjátok a kutyátokat?

2013. dec. 7. 11:35
 13/23 A kérdező kommentje:
Természetesen gondolkoztam már az ivartalanításon, de nagyon nem ajánlották. És egyébként még csak másfél éves, most volt a második igazi tüzelése, ezért nem akartam alávetni egy altatásos műtétnek.
2013. dec. 7. 14:08
 14/23 anonim ***** válasza:

Jézus,mégis ki nem ajánlotta?:D

4-5 hónaposan lehet ivartalanítani,nyugaton 6 HETESEN ivartalanítanak...

Minél fiatalabb annál gyorsabban regenerálódik a szervezete és annál több betegséget előzhetsz meg.

Jelenleg bőven benne van a korban.

Olvasd el ezt:

[link]

2013. dec. 7. 14:15
 15/23 A kérdező kommentje:
Az állatorvos asszistense nem ajánlotta. Azt gondoltam, ő nem mondana hülyeséget, mert végülis nekik érdekük, hogy ivartalanítsuk. De úgy tűnik lassan már senkinek sem lehet hinni...És amugy nem fog elhízni?
2013. dec. 7. 19:45
 16/23 A kérdező kommentje:
Végigolvastam, amit linkeltél...De akkor nekünk már tulajdonképpen késő...És ha nem épül fel utána?
2013. dec. 7. 19:52
 17/23 anonim ***** válasza:

Jaj ne butáskodj,ereje csúcsán van a kutyátok,nincs olyan,hogy nem épül fel...azért egy rutin műtétről beszélünk.

Én 2 évesen ivartalanítottam a kutyámat,semmi baja.Sőt,még 10-12 évesen is ivartalanítanak,mert az ivarosságból fakadó betegségek általában akkorra jelentkeznek.És még annyi idősen is bőven felépülhetnek.Bár a kockázat nagyobb.

SOHA NEM KÉSŐ.

Ha ivaros marad és 7-8 évesen kialakul nála egy méhgyulladás (ami az ivarosság miatt alakul ki) akkor már nagyobb lenne a baj,de ott is muszáj lenne ivartalanítani,mert máshogy nem gyógyítható.

Tehát az ivartalanítás nagyon fontos,a legjobb minél hamarabb,de még mindig jobb későn,mint soha. :)

Vidd el nyugodtan,nem lesz semmi baja :)

2013. dec. 7. 20:28
 18/23 anonim ***** válasza:

Illetve az asszisztensnek,meg a dokinak is,lehet jobban érdeke,hogy szülessenek kölykök,mert azzal az ő tárcájukat tömöd.

Mivel ellésnél már alapból lehet komplikáció,ami orvost igényel,az már alapból duplája a műtét árának.És akkor még a kölykök féreghajtása,oltása,ami kezdetben szintén az ő tárcáját tömi,na meg ugye vemhesség alatt is el kellene menni 3x dokihoz,vizsgálatra,az szintén neki pénz...

Igazából csak olyan doki nem ajánlja,aki a pénzt jobban szereti az állatoknál.Vagy ha valami betegsége van a kutyának,de ez titeket nem fenyeget.

És ha szabad tudni,mit mondott az asszisztens,miért nem kell ivartalanítani?

2013. dec. 7. 20:31
 19/23 anonim ***** válasza:
Azért azt vedd számításba, hogy már felnőtt szuka ivartalanításánál gyakran alakul ki inkontinencia. Én mondjuk nem ismerek nagyon sok felnőtt korban ivartalanított szukát, de van, amelyik csak egy kicsit tudja tartani, és van egy , aki egyáltalán nem - és annak a kb 4 kutyának, akit ismerek, mind van ezzel gondja. Persze, ez nem statisztikai méretű szám, de nem lehet olyan fúderitka, ha 4ből 4, egymástól teljesen független kutyával ez van... vagy egy bazi nagy véletlen ütött be. Ha kertben van a kutya, akkor ez mondjuk nem akkora nagy gáz.
2013. dec. 7. 21:30
 20/23 anonim ***** válasza:

Emberek, ne vicceljetek mar, ivartalanitas, ahogy lemegy a tuzeles.

Igy megelozheto a gennyes mehgyulladas es sok mas betegseg. Masfel eves, nyugodtan viheted.

Nem kell utana orizni, figyelni, hogy nehogy felcsinaljak. Aztan mi lenne 6-8 kolyokkel, hova tenned oket??

Milyen asszisztens az, aki nem ajanlja??? Elbeszelgetnek vele, az tuti.

2013. dec. 8. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!