Az engedelmes vizsga kiválthatná a pórázt. Hallottatok erről?
Azt tudja valaki, hogy a vizsgát mindenkinek le kell tenni, aki a kutyával sétálni akar, vagy csak egy embernek?
Arról nem is beszélve, ha a családban nem 1, hanem 2 vagy még több kutya van...
2 sétáltató 2 kutya = 4 vizsga.
Ez a lényege.. a szüleid ne vigyék ki a kutyát sétálni póráz nélkül ha nem tudják kellőképpen kezelni. Ott a póráz meg lehet fogni.
Az én kutyámhoz max nekem lesz vizsgám meg a barátnőmnek másnak nem.. az övéhez szintén ez a felállás.. Anyámék kiviszik őket akkor ott szinte garantált lenne a balhé..
Ha te azt szeretnéd hogy 20an sétáltathassák a kutyádat póráz nélkül akkor 20embernek kell..
Autóhoz se elég ha apudnak van jogsija.. neked is meg kell szerezni. Meg az öcsédnek is meg anyunak is ez pont ilyen.
Csak a baj ott van hogy vannak szituk amiket nem lehet kikerülni.. Ránk mi nap egy részeg ugy ugrot elő a bokorból.. 2méterre tőlünk nah erre készülj fel.
Vagy egy macska a kutyáim között futott el egyszer.
De volt hogy petárda robbant melletünk szilveszter körül.
Ezekre nem lehet felkészülni, előre hogy most pórázra veszem.. mert váratlanok, de nagyon sok ilyen van.
jah és szilveszter előtt és után 1hónapig ne sétáljunk ^^ mert az a petárda időszak..
Az enyémek hozzá vannak szoktatva már nagyon oda se figyelnek rá... visz ha valamelyik kutya pánikol tőle akkor azt a gazdája se veszi ki belőle ez tény.
A lényeg hogy vannak szituk ami váratlanul jöhetnek ezért kell mindenkinek a vizsga. Azt meg hogy legyen külvárosi meg vidéki meg belvárosi vizsga... ugyan már :D
Mindenkinek a legbikábbat kell megcsinálnia és ez így van jól. Amúgy még a vizsga maga is csak tervezési/tesztelési fázisban van.
Mindegy, én csak azt mondom, hogy legyen a vizsga az átlag kutyáshoz viszonyítva, ne ahhoz, akinek kutyab.i a gazdája (utóbbiba én is beletartozom, nem sértés akar lenni.:))
Mindenre nem lehet felkészülni és a vizsga se a macskát, se a petárdát nem tartalmazza. Lehet, hogy a vizsgázott kutya amint megkapta az engedélyt, kiszalad az útra, mert macskát lát, vagy mert megijedt a petárdától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!