Igen, igazatok van, jogos...vizsga előtt is ki kell vinni a kutyát közterületre :D
De asszem Németország egyes tartományaiban adott fajtákat csak vmi vizsgával lehet tartani...gondolom meg van határozva, hogy hány éves korig kell levizsgáztatni :)
Amelyik családban meg nem akarnak többen vizsgázni, akkor anyuci pórázozik, apuci szabadon engedi :)
2013. nov. 8. 18:15
92/104 Szilvi & Argos válasza:
Olyan jó volt a ma esti séta :) Egy szabad parti részen itt Csepelen két focikaput helyeztek ki. Le van süllyesztve ez a rész egy méterrel kb. a környezetéhez képest. Odamentünk kutyázni egy 7 hónapos skót juci kannal meg Argos-sal. Gyakorlás, frisbeezés, játék. Egy fánál megjelent egy srác focilabdával...figyeltem, nem szólt semmit, nem tett semmit...Arginak dobáltam jó hosszúkat pálya hossznyira, aztán megkérdeztem a srácot, hogy elég neki egy kapu? Azt mondta, hogy még várja társait, de persze elég lesz. Egy harmad focipálya méretű placc az egész, de elfértünk rajta kutyások és focisták egyaránt ;) Még jó lehetőség volt a kölyök tanítására, hogy nem futunk oda :D Aztán megjelent egy 3 éves forma kisfiú anyucival, jöttek kutyázni :O Argos odébb feküdt nyálas korongjával, nem akart köreinkbe jönni :D Kis skót jucinak meg kellett is a szoci gyerekekkel, ugyanis korábban még elhúzódott. Most magától leült közéjük, és kérésre-kérés nélkül pacsikat osztogatott mindenkinek :D Cserébe kapott kajácskát...megnézte a kisfiú, hogy mit tud a kutyus. Megkértük, kicsit bringázzon körbe...kutyuli nem is reagált rá, király :D Argit is kis "kényszerrel" odaparancsoltam, őt is simizték, mutattunk pár trükköt. Anyuci megköszönte a kutyázást és mentek haza...ennyi az egész ;)
2013. nov. 8. 18:15
93/104 anonim válasza:
Macska szeru resz van a vizsgan.. bar meg gondolkozunk rajta hogy hogy kene, hogy elethu legyen.. valszeg valami coursinges cuccot kene szerezni, de az meg nem olcso.
2013. nov. 8. 19:00
94/104 anonim válasza:
Azt sejtettem, hogy senki se áldozná fel a macskáját, illetve egy sikerten vizsgán megkergetett macskát se egyszerű összeszedni a következő vizsgázóhoz. :) A cousinges cucc nem biztos, hogy jó. Nem élethű. Én elvittem coursingre a kutyámat. Tett pár lépést a műnyúl után majd rám nézett, hogy "ezt ugye te se gondoltad komolyan, hogy majd én ezt kergetni fogom?" Mondtam is a többieknek, hogy ha futni akarják látni, akkor engedjenek el egy valódi nyulat, mert nem hülye a kutyám. Nem lehet átverni holmi mű állatokkal.
2013. nov. 8. 19:41
95/104 anonim válasza:
ma 19:41
Azért, amelyik kutya nem rohan eszeveszetten bármi mozgó után, ott megkérdőjelezném a zsákmányszerző ösztönt.Hogy élő, vagy mű egy nyúl, az max akkor derül ki, ha beéri a kutya :))
2013. nov. 8. 19:47
96/104 anonim válasza:
Nem zsákmányos a kutyám, nem is állítottam, hogy az. Ettől még egy valódi nyúlra, őzre vagy akár macskára elindulna. Ismeri őket, olyan helyen szoktunk sétálni ahol vannak állatok. Főleg őzek. Résen kell lennem, hogy tiltani tudjam, de ha mégis elindul, akkor is meg tudom állítani. Egyszer egy megkergetett macskát utol is ért (itthon az udvarban). A macska megállt, ő megszagolta és otthagyta. Viszont semmilyen mű vacakkal nem lehet belőle zsákmányösztönt előcsalni, hacsak nem én játszom vele. Nem is ez a lényeg, csak jeleztem, hogy vannak kutyák akikből ilyen jellegű szimulációval nem lehet előcsalni a zsákmány ösztötönt, pedig élés helyzetben mégiscsak ott van az. Tehát én jobban örülnék majd a mi vizsgánkon egy valódi cicának. :)
2013. nov. 8. 20:06
97/104 Szilvi & Argos válasza:
Kutyám zsákmányos, nagyon is...ha hergelem, varjakat kerget most például, így le is futja magát :D Sokszor magától is elfut...DE...városi környezetben magától SEM fut el.
Macska után nem rohan el.
Ettől függetlenül pl. voltunk egyszer coursingen...a második körre már nagyon belejött a dologba...ZSÁKMÁNYOS, de fegyelmezett :)
2013. nov. 8. 21:15
98/104 anonim válasza:
Én felvetettem hogy vigyünk csirkét... :D csak valami állatvédelmi törvényre vagy mi a szöszre hivatkoztak ellenérvként :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!