Az engedelmes vizsga kiválthatná a pórázt. Hallottatok erről?
Azt tudja valaki, hogy a vizsgát mindenkinek le kell tenni, aki a kutyával sétálni akar, vagy csak egy embernek?
Sippara ezt ugye Te magad sem gondolod komolyan? És még le is írod? De ha VADállat és HÁZIállat nem ugyanaz, akkor EMBER és ÁLLAT sem ugyanaz. Minek hasonlítgatsz bármilyen szinten egy kutyát egy gyerekhez?
Mert ebben pont ugyanolyanok - mindkettő olyan ÖSZTÖNlény, akiért az őt vezető/nevelő személy tartozik FELELŐSSÉGGEL.
És a nyakam rá merném tenni, hogy van olyan szituáció, amiben nem tudod 100%-ig kontrollálni a kutyád.
Valóban. Ilyenkor - és minden más esetben, amikor másokat zavarhat - pórázra veszem. Nem a törvény miatt, hanem azért, mert képes vagyok JÓZAN ÉSSZEL eldönteni, mikor van erre szükség.
Másrészről szerintem, aki a saját portáján nem tudja biztosítani a kutyája mozgásigényét, minek vesz kutyát?
Szerintem meg minimum intelligencia teszthez kéne kötni a gyerekvállalást, és gondolkodás nélkül fejbe kéne lőni minden állatkínzót - a kutyája életét tönkretevő, azt "gyerekpótlékként" kezelő szargazditól a macskagyújtókig. Hál' Istennek a világ nem egy-egy ember kénye-kedve szerint működik.
Jelekh: látszik h lövésed nincs a kutyák viselkedéséről, igényeiről...
Érdekes az emberek hozzáállása: a kutya szolgálata évszázadokon át jó volt. Az ember legjobb barátja jelző nem véletlen ragadt rájuk... most meg a k.b.tt nagy civilizációban már attól bepisilünk és a sátántól valónak kiáltjuk ki, ha ránk néz egy kutya.
Ha meg nem vennéd észre, pont arrafelé megy a törekvés h kontrollálhatóbb legyen a kutyatartás - most is kb mindenki póráz nélkül sétáltat egyébként.
De, hogy válaszoljak erre is:
Láttam olyan kutyafuttatót is, ami három méterre volt a sínektől,közöttük volt egy járda. Ha egy kutyát ott valaki biztonsággal elenged, az bárhol kézben tudja tartani, aki meg fél a kutyától, de ott a járdán kell mennie, az ott nem fog félni, mert ki van írva, hogy kutyafuttató?
Én még nem láttam olyan kutyafuttatót, ami nincs bekerítve... Ergo miért félne bárki is elmenni egy kerítés mögött lévő kutya mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!