Az engedelmes vizsga kiválthatná a pórázt. Hallottatok erről?
Azt tudja valaki, hogy a vizsgát mindenkinek le kell tenni, aki a kutyával sétálni akar, vagy csak egy embernek?
Diesel a 9-es hozzászólásodhoz:
Nem utálok senkit, nem utálok semmit. Igenis jó dolognak tartom, csak mivel Magyarországon élünk feltételezéseim ebből adódnak.
Reálisan nézem a dolgokat, de örülök ha jól alakulnak.
Az első hozzászóló voltam
Kedves Jelekh,
mivel amikor én regisztráltam ide 4 évvel ezelőtt még nem kellett nicket megadni csak email címet, ezért nincs is mit megjeleníteni, de nyugodtan szólíts Vikinek, általában a környezetem így hív. És ami még megtévesztő, én nem vagyok ugyanaz mint a tegnap esti 85%-os :o))) ellenben egyetértek vele.
Azzal is h szűklátókörű vagy... Hogy szerintem miben? A kutyák igényeit tekintve. Azt gondolod, h egy kutyát egy életre beb..ni egy kertbe normális. Azt gondolod, h minden kutya potenciális gyilkos. Nem tudsz valami sokat a kutyák tanításáról és ösztönkezeléséről, de ténytközölni tudsz a témában...
A probléma h a kutyásoknak folyton tekintettel kell lenniük azokra akik félnek, akik nem szeretik, akik allergiásak, akik pirosban vannak, a lakott területre, a lakott területen kívülre, az erdőkre, a....mindenre. De a kutya igényeire semmi és senki nincs tekintettel. Arra h ha a kutyát már megszelidítettük, és pár száz éven keresztül "használtuk" mint az ember legjobb barátját, most meg körülbelül a "megtűrt" státuszba száműztük, a városvezetésnek plusz egy megoldandó probléma amin legyünk túl jó gyorsan - kb mint a bringások. A baj az, h már a kutyások, ráadásul az olyan kutyások akik felelősen, normálisan akarnak kutyát tartani (vagyis hangsúlyt fektetnek a kutyák mind mozgás, mind feladatigényeinek kielégítésére) azoknak a száma elérte azt a kritikus tömeget, akiknek már nem elég az h "nesztek kutyafuttató 20*20 méter csók". Olyanoknak akiknek nincs igényük a kutyájukat normálisan tartani - mert azt mondják, h normális az h a kutya egy kertben éli le az életét, ill. megelégszik azzal h lemegy a futtatóra, eltársalog a többi gazdival amíg a kutya csinál amit akar, azoknak elég azt mondani, h "nesztek, kutyafuttató".
Most csak a másik oldalt szerettem volna megvilágítani, h értsd miről beszélgetünk. Én megértem h valaki fél a kutyától...de néma gyereknek anyja sem... És nem az ész nélkül tiltás a megoldás hanem a kommunikáció. Szerintem az minden épeszű emberben ellenállást vált ki ha úgy érzi igazságtalanul van tiltva, büntetve a hülyék vagy kivételek miatt. Csak h ne kutyás példát hozzak, hátha jobban tudsz vele azonosulni: indokolatlan sebességkorlátozások..miért? mert van néhány hülye akik pl ha nem lennének fekvőrendőrök a sulik közelében nyugodt szívvel mennének 80nal...így kénytelenek ők is lelassítani, de az is szíva fekvőrendőr miatt aki egyébként is 30cal menne végig mert vagy van felelősségérzete vagy mert neki is odajár a gyereke.
Tehát kommunikáció és tolerancia kellene mindkét oldalon és nem csak az h "hülye kutyások" meg nem csak az h "hülye mindenki".
Ez az egész egy értelmetlen vita, mert pórázhasználati kötelezettség, mindig volt van és lesz. Az egész ötlet kivitelezhetetlen. Ez csupán, csak egy ötlet ami végső soron nem lenne rossz. A megvalósulási értéke 0.
Még egy, a vadállat kategóriába a vadon élő állatokat sorolják amiben a kérődzőek is beletartoznak. Amire ti gondoltok "vadállat" azok a ragadozók.
"pórázhasználati kötelezettség, mindig volt"
Valóban?
Arra azért kíváncsi lennék, hogy ha elkezdünk visszamenni az időben, akkor mikor találjuk meg az első ilyen országos érvényű rendeletet. Az biztos, hogy nagyanyám gyerekkori történeteit hallgatva nem emlékszem olyanra, hogy pórázra vette volna Bogár kutyát és úgy mentek volna dinnyeföldet őrizni, habár a történeteiben rendszeresen jelen volt mellette hűséges négylábúja. Azt tudom elképzelni, hogy az udvaron láncon tartottak bizonyos kutyákat, de hogy a parasztok pórázon vezették volna kutyáikat az utcán, az nem rémlik. Persze lehet, hogy tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!