Milyen tulajdonsággal rendelkeznek az alábbi fajtájú kutyák? Házőrzés, gyerekbarát, imádok gazdi fejére nőni, kaja igény főleg ilyesmik érdekelnének.
Akita, alaszkai malamut, amerikai bulldog, bullmasztiff, norvég spicc, shar-pei, mopsz, rottweiler, labrador.
Előre is köszi!
Az általad leírt fajtáknál nincs gond a gyerekkel kapcsolatban, persze ha nem lesz neki rossz élménye velük.
Ha ranglistát kellene állítani, akkor az imádok a gazdi fejére nőni témában talán az akita és az alaszkai malamut vezetné a sort. De ez a gazda határozottságán és következetességén múlik mindegyik fajtánál, nincs kivétel.
Ha nem vagy elég határozott mind a fejedre tud nőni.
Házőrzésre pedig az akita,bullmasztiff, roti, shar-pei alkalmas (a norvég spiccet nem ismerem).
Amikor választod ki a fajtát vedd figyelembe mennyi ídőt tudsz vele foglalkozni, a kutya mozgásigényét és a te habitusodat (mennyire vagy pörgös, vagy nyugodt).
Alaszkai malamut: nem őriz házat, domináns, gyerekbarát, enni annyit eszik amekkora és amennyire szüksége van, de szívós kutya
Labrador: nem őriz, gyerekeket szereti, könnyen meghízik, engedelmes de tud problémás is lenni (mostanában túl népszerű ha érted mire gondolok).
Roti: őriz, kemény kutya-erősen kell nevelni, gyerekeket szereti
Mopsz: nem őriz, mérete miatt biztos nem eszik sokat, viszont az egészségével lehetnek gondok, gyerekeket szerintem szereti bár úgy tudom a kicsi kutyáknak egy gyerek macerás.
Shar-pei: elvileg őriz, én elég szelídnek ismerem, makacs kutya és tartózkodó nem az a hurrikán jellegű
Bulldog, bullmasztiff: szerintem őriz, de már csak a kinézete is elrettentő, gyerekeket szereti, biztos sokat esznek mert nagyon, erősek, szerintem erős kézzel kell őket tartani.
Norvég spicc: erről nem sokat tudok, jelzőkutyának biztos jók
Köszönöm az eddigi segítséget! Várom a továbbiakat :)
Norvég spicc-ről is itt találtam 1-2 dolgot: [link]
az akita a legmakacsabb és legdominánsabb kutyafajták közé tartozik .Nem nagyon tűr meg ,más kutyát !!
ha kihívásra vágysz ,( akita,malamut,norvég spicc,shar-pei) fajták ,mind a nehezebben kezelhetők csoportjába tartoznak .
az amerikai buldog, bullmasztif ,mopsz,roti,labrador könnyeben irányítható ( és jobban tűrik a gyerekeket )
a szánhúzó északi kutyafajták , inkább makacsak,és nehezebben kezelhetőek,rengeteg mozgásra van szükségük pl: akita, malamut napi 10 km javasolt, de az 50-60 km sem kihívás számukra .különben a bennük rejlő hihetetlen energia szétveti őket,meg a környezetüket :)
míg,pl: az amerikai buldog, és társainak sokkal kevesebb mozgás is elég .
Nekem Amerikai bulldogjaim vannak , imádni valóak , okosak , és nem féltékenyek , mindkettőnket ugyanúgy szeretnek ( na jó engem jobben egy kicsit:) ) Én merem neked ajánlani , de jó kennelből való kölyköt vegyél nem valami szaporítótól !
Pl: Demoniac kennel... kiváló kutyáik vannak!
Ahonnan ne vagyél pl: Gangstas bulldog's errős sok rosszat hallottam !
Ilyen gond nincsen velük !
Hozzám állatorvos jár, nem kell vinnünk !
Nyugodt kutya, jól kijönnek más kutyákkal !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!