ProMeris spot-on cseppeket használt már valakí? A tapasztalatok érdekelnének.
Ez egy viszonylag új szer, de a mi állatorvosunk azt mondta, hogy elég erős.
"hatóanyaga a metaflumizon, egy teljesen új hatóanyag, egy nátrium csatorna blokkoló, amelyik bénítja és elpusztítja a bolhákat, valamint amitráz új, biztonságos „spot-on“ formában. Mindkét összetevő teljes védelmet biztosít a bolhákkal és kullancsokkal szemben."
A yorkimra szeretném majd tenni, mert pár napja bebolhásodott (neostomosannal már átfürdettem egyszer, hétvégén még egyszer lemosom vele) de szeretnék valamit, ami új, és hatásos. A többi spot-on nem nagyon jött be. Scalibor nyakörvet használunk, de az sem túl jó. Csórikámat imádják a kullancsok:(
Egy ismerősömnek van állatfelszererelés boltja, és azt mondja, hogy az utóbbi hetekben mindent elkapkodnak, állítólag a bolhák is nagyon elszaporodtak, nem csak a szúnyogok. Nem tudom, hogy az esőzéseknek mi köze a bolhákhoz, de sajnos én is ezt tapasztalom:(
Mi régebb óta használjuk a promeris duo cseppeket.
Erős! Ehhez semmi kétség nem fér.
A labradorjaim miután becseppentettem őket, másnap lassabbak, mintha bebágyasztaná őket egy kicsit.
Ezt jó ha tudod...
Viszont!!!
Mióta ezt használjuk, azóta se bolha, se kullancs nincs a kutyákban, pedig mi rendszeresen járunk olyan helyeken ahol dögivel vannak a kullancsok.
Szerintem próbáld ki nyugodtan, csak ne ess kétségbe, ha másnap picit bágyadtabb a kutyus. Sőt, könnyen lehet nem az egész fiola cseppet tenném rá a kutyusra első alkalommal, csak a 3/4-ét.
Én kb 1.5 éve használom minden hónapban, semmi bajuk az ebeknek tőle.
Remélem tudtam segíteni! :)
Tegnap délután rátettem a yorkimra a ProMerist, és szerencsére semmi baja:) Pedig egy kicsit aggódtam, de minden ok. Az állatorvosunk azt mondta, hogy a bradycardia előfordul ilyenkor, de 100-ból egy állatnál van, hogy túlságosan kiüti.
Most már csak az kell, hogy működjön is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!