Póráz nélkül, kissé szétszórtan? Vagy pórázzal, de. Mi a véleményetek erről a storyról?
Valami 100m-re van tőlünk a kis bolt. Leugrottam valamiért.
Olyankor a kutyáim is velem jönnek és megvárnak a bolt előtt. Nincs messze és nem is harapnak, ezért nem pórázozok. Mindenki ismeri már őket az utcában. (10 és 13kg-osak)
Egyik nap, ahogy hazafelé megyek a boltból. Tőlünk pár méterre egy nő épp egy chivavát sétáltatott. (Nem láttam még eddig erre.) A 13kg-os kutyám oda szaladt és játékosan ugatva hívta játszani a chivavát. (Tudom hogy nem szabadna hagynom, hogy csak úgy oda szaladjon, de minden szomszéd kuttyal szokott játszani egy kicsit, ha össze találkozunk séta közben.)
Erre a nő elkezdett sikítani, hogy hívjam vissza a kutyámat, mert megtámadta az övét. Elnézést kértem, mondtam hogy csak játszani akar, ez nem "olyan" ugatás. Próbáltam vissza hívni is, de már nem jött vissza, a sikítozós nőt nézte.
Mivel a kutyám nem jött vissza, a nőci a hóna alá kapta a kutyáját és elkezdett futni. De még hisztisen vissza kiabált, hogy fel fog jelenteni.
Tudom, hogy törvény kötelez a pórázra. Tehát neki van igaza. De eddig nem volt ilyen problémánk. Sokan sétáltatják anélkül a kutyájukat nálunk.
Nem akarok személyeskedni, (én is hibás vagyok, persze) De az ilyen embereknek nem inkább macska való?
Vissza hívhatók a kutyáim, de mire hívtam, már a sikoltozó nőt nézte. Gondolom nem tudta eldönteni, hogy mi baja van. Későn vettem észre, h idegen kutyás van a környéken. Ritka.
És nem, nem ezzel intézem el a sétát. Minden nap kb2 órát futtatom őket, + van udvarunk is. Csak szeretem ha a közelemben vannak.
Leírtam, hogy tudom, hogy én vagyok a hibás. Nem kell ennyire az orrom alá dörgölni.
Mellesleg ha már a póráznélküliség büntetéséről beszélünk, Akkor itt a kutyások 80%-a büntetve lenne.
Mindenki maga dönti el, hova viszi a kutyát és hol hagyja kint. Csak azt írtam a kérdezőnek, hogy ha nem tudja kontrollálni, akkor kösse meg, főleg, ha ő ott sincs.
Divatos fajtatiszta kutyát én se kötnék ki...
Mindenhol félnek tőle, ha távolabb vagyok, így nem mernék ellopni :D
Kérdező: a különbség az, hogy
1, a mi kutyánk visszajön hívásra, de kezdjük ott, hogy el sem megy
2, nem hagyjuk egyedül a bolt előtt, főleg nem póráz nélkül.
Különben meg nem is normális, hogy az ember 100 méter és 10 perc erejéig nem képes elválni a kutyájától. Miért kell 24/7 egymás s*ggében lenni?
Nem szórakozok rajta, hogy félnek tőle!
Mindig igyekszem olyan helyre rakni, hogy ki tudják kerülni! Szájkosár az esetek döntő többségében van rajta
Nálunk is így van utolsó. 1-2 perc csak, míg veszek egy kenyeret.Nyugodtan ülnek és várnak, mellesleg rájuk látok. Mindenki ismeri és szereti őket. (Kivéve a chivavás nőt.)
És nem tudom hol olvastátok, de abszolút nem mulattat, ha valaki fél a kutyáimtól. Van nekem ennél jobb hobbim is.
Egyébként...
Mi van veletek többiek? Ha a kutyátokat ennyire féltitek, mi van/lesz, a gyerekkel? 18 éves koráig minden nap fogjátok majd a kezét és kísérgetitek? Ennyi erővel egyiket sem szabad kivinni a házból.
Gondolom olyat nem láttál még, h egy gyerek segítséget kér (pl: nem találom az anyukám). Én láttam. De hogy egy kutya....Olyat is persze, csak épp SENKI SEM ÉRTI, MIVEL NEM TUD BESZÉLNI!!!!!!
És ha tetszi, ha nem, törvényt sértesz, a kutyáid életét kockáztatod és félelmet keltesz egyes emberekben!
Mint kutyás, köszi, h tovább rontod az amúgy sem rózsás helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!