Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Póráz nélkül, kissé szétszórta...

Póráz nélkül, kissé szétszórtan? Vagy pórázzal, de. Mi a véleményetek erről a storyról?

Figyelt kérdés

Valami 100m-re van tőlünk a kis bolt. Leugrottam valamiért.

Olyankor a kutyáim is velem jönnek és megvárnak a bolt előtt. Nincs messze és nem is harapnak, ezért nem pórázozok. Mindenki ismeri már őket az utcában. (10 és 13kg-osak)

Egyik nap, ahogy hazafelé megyek a boltból. Tőlünk pár méterre egy nő épp egy chivavát sétáltatott. (Nem láttam még eddig erre.) A 13kg-os kutyám oda szaladt és játékosan ugatva hívta játszani a chivavát. (Tudom hogy nem szabadna hagynom, hogy csak úgy oda szaladjon, de minden szomszéd kuttyal szokott játszani egy kicsit, ha össze találkozunk séta közben.)

Erre a nő elkezdett sikítani, hogy hívjam vissza a kutyámat, mert megtámadta az övét. Elnézést kértem, mondtam hogy csak játszani akar, ez nem "olyan" ugatás. Próbáltam vissza hívni is, de már nem jött vissza, a sikítozós nőt nézte.

Mivel a kutyám nem jött vissza, a nőci a hóna alá kapta a kutyáját és elkezdett futni. De még hisztisen vissza kiabált, hogy fel fog jelenteni.

Tudom, hogy törvény kötelez a pórázra. Tehát neki van igaza. De eddig nem volt ilyen problémánk. Sokan sétáltatják anélkül a kutyájukat nálunk.

Nem akarok személyeskedni, (én is hibás vagyok, persze) De az ilyen embereknek nem inkább macska való?

2013. szept. 3. 09:55
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Vissza hívhatók a kutyáim, de mire hívtam, már a sikoltozó nőt nézte. Gondolom nem tudta eldönteni, hogy mi baja van. Későn vettem észre, h idegen kutyás van a környéken. Ritka.

És nem, nem ezzel intézem el a sétát. Minden nap kb2 órát futtatom őket, + van udvarunk is. Csak szeretem ha a közelemben vannak.

Leírtam, hogy tudom, hogy én vagyok a hibás. Nem kell ennyire az orrom alá dörgölni.

Mellesleg ha már a póráznélküliség büntetéséről beszélünk, Akkor itt a kutyások 80%-a büntetve lenne.

2013. szept. 3. 20:52
 22/31 anonim ***** válasza:
Tény, de ezt el is mondjuk hogy mi így csináljuk viszont vállaljuk az érte járó kutyánként nem kis összeget..
2013. szept. 3. 21:01
 23/31 Szilvi & Argos ***** válasza:
38%

Mindenki maga dönti el, hova viszi a kutyát és hol hagyja kint. Csak azt írtam a kérdezőnek, hogy ha nem tudja kontrollálni, akkor kösse meg, főleg, ha ő ott sincs.

Divatos fajtatiszta kutyát én se kötnék ki...

Mindenhol félnek tőle, ha távolabb vagyok, így nem mernék ellopni :D

2013. szept. 3. 21:03
 24/31 anonim ***** válasza:
94%
Nem csak ellopni lehet egy kutyát. És nem mindenki fél a nagy kutyáktól, vagy lehet pont az lesz a veszte, hogy félnek tőle és utálják. Én biztos nem bíznám a kutyám az idegen emberek jóindulatára vagy ilyen általánosításokra, hogy eddig nem bántották meg ilyesmi. Mi van ha valaki arra jár belerúg? Vagy jön egy még nagyobb kutya és megtámadja? Koszos/piszkos/beteg és elkap tőle valamit? Vagy valaki poénból eloldozza, vagy megpróbálja megmérgezni? Tudom te neveled a kutyád, de tökéletes akkor sem lesz. Az én kutyám képesek voltak a saját kertjében öklömnyi kövekkel megdobálni. Akkor mit vársz az utcán? Most volt nem rég egy kérdés amiben arról volt szó, hogy az utcán leszúrtak egy állatot. Szerintem nem olyan nagy áldozat nem egyedül hagyni kint a kutyát, amit meg megtehetünk könnyen megelőzésként azt miért ne tegyük? Ja amúgy meg mellesleg az sem olyan vicces, hogy mások félnek tőle te meg szórakozol rajta. Nekik is joguk van nyugalomban közlekedni az utcán.
2013. szept. 3. 23:51
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: a különbség az, hogy

1, a mi kutyánk visszajön hívásra, de kezdjük ott, hogy el sem megy

2, nem hagyjuk egyedül a bolt előtt, főleg nem póráz nélkül.

Különben meg nem is normális, hogy az ember 100 méter és 10 perc erejéig nem képes elválni a kutyájától. Miért kell 24/7 egymás s*ggében lenni?

2013. szept. 3. 23:54
 26/31 Szilvi & Argos ***** válasza:
52%

Nem szórakozok rajta, hogy félnek tőle!

Mindig igyekszem olyan helyre rakni, hogy ki tudják kerülni! Szájkosár az esetek döntő többségében van rajta

2013. szept. 4. 12:32
 27/31 anonim ***** válasza:
Bocsi, biztos én vagyok paranoiás. Bár lehet, hogy csak errefelé ilyen sz*r a világ, hogy még a saját kertünkben sincs biztonságban egy állat :S
2013. szept. 4. 15:37
 28/31 anonim ***** válasza:
9%
Én is kint szoktam hagyni a kutyámat a bolt előtt, póráz nélkül. de természetesen csak biztonságos, ismerős környéken, és max 1-2 percre szaladok be. A kutyus vigyázban ül és néz befelé amíg ki nem jövök, nagyon aranyos ilyenkor. :)
2013. szept. 4. 15:42
 29/31 A kérdező kommentje:

Nálunk is így van utolsó. 1-2 perc csak, míg veszek egy kenyeret.Nyugodtan ülnek és várnak, mellesleg rájuk látok. Mindenki ismeri és szereti őket. (Kivéve a chivavás nőt.)

És nem tudom hol olvastátok, de abszolút nem mulattat, ha valaki fél a kutyáimtól. Van nekem ennél jobb hobbim is.

Egyébként...

Mi van veletek többiek? Ha a kutyátokat ennyire féltitek, mi van/lesz, a gyerekkel? 18 éves koráig minden nap fogjátok majd a kezét és kísérgetitek? Ennyi erővel egyiket sem szabad kivinni a házból.

2013. szept. 5. 00:45
 30/31 anonim ***** válasza:
76%

Gondolom olyat nem láttál még, h egy gyerek segítséget kér (pl: nem találom az anyukám). Én láttam. De hogy egy kutya....Olyat is persze, csak épp SENKI SEM ÉRTI, MIVEL NEM TUD BESZÉLNI!!!!!!

És ha tetszi, ha nem, törvényt sértesz, a kutyáid életét kockáztatod és félelmet keltesz egyes emberekben!

Mint kutyás, köszi, h tovább rontod az amúgy sem rózsás helyzetet.

2013. szept. 5. 07:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!