Teljesen ledöbbentem. Mi ilyenkor a helyes reakció?
Figyelt kérdés
Tehát kapott a 4 hónapos kutya egy préselt marhabőr csontot, nagyon örült neki, folyton rágcsálta. Aztán, ahogy hozzányúltam, olyan hangon kezdett morogni, mint egy menhelyes németjuhász, hát kissé meglepődtem. Ismeri, hogy kérem, jutalomfalattal tanítottam, de most nem ért semmit. A morgására reagálva kapott egy "fricskát", aztán nem morgott, viszont fogta a csont egyik végét, én a másikat, és nagy sokára elengedte. Ezt többször is eljátszottuk, mindig egyforma eredménnyel. Amúgy nem félek tőle. :)) A nap folyamán végül sajnos a csontból csak annyi maradt, hogy belefért a szájába. Bent ült vele a doboza mélyében, nem is láttam hogy nála van, csak mikor megsimogattam és elkezdett morogni, tudtam hogy baj van. :D De rettentő hevesen morgott, és ha nem vagyok ügyesebb nála, csúnyán megharap. Többször is benyúltam, míg morgott, mert nem akartam ráhagyni, "megböktem", de láttam hogy azt ki nem szedem a szájából, meg minek is, és nagy volt az esélye hogy leharapja a kezem. De nem szerettem volna vesztesként elkullogni, úgyhogy szép lassan kiborítottam őt a dobozból, kapaszkodott, míg a végén kiugrott belőle, elhajítva a csontot... Aztán csak lefeküdt és nézte, de nem próbálta elvenni. Nem tudom, mit kellett volna tennem. Abszolút nincs ételféltés, fegyelmezett etetés van, tiltószóra jól reagál. Na de ez... Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó eset, kérlek segítsetek, mit tegyek legközelebb!? Hiába ültem volna a doboza előtt egy fél napot csúnya szemekkel, szerintem ugyanolyan jóízűen rágta volna, feltéve, hogy nem nyúlkálok. :) Szóval, mit tehetnék? Köszönöm!!!2013. júl. 17. 20:44
21/23 anonim válasza:
:D én csak azon döbbenek le, hogy 4 hónapos kölyökkutyáról van szó. Erre egyből jönnek a bunkók, hogy "azt is vidáman néznéd, ha majd felnőttkorában rágja a mérgezett akármit, és letépi a fejed, ha elvennéd?"
Nem tudom ki beszélt itt ilyenről, páran csak azt mondtuk, hogy ha ilyen fiatal kutya, és először fordult elő, nyilván nem úgy tett, ahogy azt mi emberek elvárjuk, de ez nem jelenti azt, hogy agresszív lenne. Sem azt, hogy második alkalommal nem adja majd oda a csontot. :d
22/23 anonim válasza:
Egyébként is, helyzete válogatja, hogy mikor mit miért tesz a kutya, vagy hogy reagál a gazdi akciójára. Most lehetne felhozni akármilyen rémsztorit... de ha van egy kérdés, szerintem jó, ha arra válaszoltok!
23/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Nagyon hasznos a vitátok. :))) Ma már gyakoroltunk, a kezemből rágta, és nem morgott, kihalásztam a szájából és jutit kapott, nem feszítettem túl a húrt, azt hiszem haladunk, holnap folytatjuk. :) Köszönöm minenkinek, mentek a zöld kezek!
2013. júl. 18. 21:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!