Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Teljesen ledöbbentem. Mi...

Teljesen ledöbbentem. Mi ilyenkor a helyes reakció?

Figyelt kérdés
Tehát kapott a 4 hónapos kutya egy préselt marhabőr csontot, nagyon örült neki, folyton rágcsálta. Aztán, ahogy hozzányúltam, olyan hangon kezdett morogni, mint egy menhelyes németjuhász, hát kissé meglepődtem. Ismeri, hogy kérem, jutalomfalattal tanítottam, de most nem ért semmit. A morgására reagálva kapott egy "fricskát", aztán nem morgott, viszont fogta a csont egyik végét, én a másikat, és nagy sokára elengedte. Ezt többször is eljátszottuk, mindig egyforma eredménnyel. Amúgy nem félek tőle. :)) A nap folyamán végül sajnos a csontból csak annyi maradt, hogy belefért a szájába. Bent ült vele a doboza mélyében, nem is láttam hogy nála van, csak mikor megsimogattam és elkezdett morogni, tudtam hogy baj van. :D De rettentő hevesen morgott, és ha nem vagyok ügyesebb nála, csúnyán megharap. Többször is benyúltam, míg morgott, mert nem akartam ráhagyni, "megböktem", de láttam hogy azt ki nem szedem a szájából, meg minek is, és nagy volt az esélye hogy leharapja a kezem. De nem szerettem volna vesztesként elkullogni, úgyhogy szép lassan kiborítottam őt a dobozból, kapaszkodott, míg a végén kiugrott belőle, elhajítva a csontot... Aztán csak lefeküdt és nézte, de nem próbálta elvenni. Nem tudom, mit kellett volna tennem. Abszolút nincs ételféltés, fegyelmezett etetés van, tiltószóra jól reagál. Na de ez... Biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó eset, kérlek segítsetek, mit tegyek legközelebb!? Hiába ültem volna a doboza előtt egy fél napot csúnya szemekkel, szerintem ugyanolyan jóízűen rágta volna, feltéve, hogy nem nyúlkálok. :) Szóval, mit tehetnék? Köszönöm!!!

2013. júl. 17. 20:44
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
75%
4 hónaposnak simán ki tudod venni a szájából amit akarsz. Megfogod a pofáját madárfogással és ereszd szót használva elveszed.Bizonytalanságot, félelmet mutattál a kutyával szemben, ez nem helyes.
2013. júl. 17. 20:49
 2/23 anonim ***** válasza:
46%
Nem biztos, hogy megharapott volna, lehetett ez afféle vadászjáték a részéről. Nekem az előző kutyám (foxi volt) imádott olyat játszani, hogy ő fogta egy rongy egyik végét, én a másikat, mindketten rángattuk, és közben ezerrel morgott. Ennek ellenére akár a szájából is kivehettem, sosem harapott meg. Nem minden morgás jelent agresszivitást. Azt is nézd mindig, hogy a füle és a farka hogy áll közben.
2013. júl. 17. 20:51
 3/23 A kérdező kommentje:
Ó, ő is szokott rongyozás közben morogni, de ez egyáltalán nem olyan volt. :) Ki tudom szedni a szájából amit akarok, de most tényleg meg akart harapni, mondom, szinte súrolt. :)
2013. júl. 17. 20:56
 4/23 A kérdező kommentje:
Ja és puli, szóval se a farkára, se a fülére nem számíthatok. :)
2013. júl. 17. 20:57
 5/23 anonim ***** válasza:
75%
És akkor mi van, ha meg akart harapni? Egy négy hónapos pulicskával csak elbírsz?
2013. júl. 17. 21:02
 6/23 anonim ***** válasza:
91%
Hát egy kutya, vagy farkas ebben az esetben megfogja a kölyök nyakát és leszorítja, addig tartva amig el nem engedi a kaját. Ritkán történik ilyen de előfordúl. Csúny dolog ugyan egy 4 hónapos kölyköt ledominánli de néha célravezető. Én valószínűleg ezt tettem volna, aztán ha megadja magát elveszem a kaját és otthagyom egyedűl.
2013. júl. 17. 21:03
 7/23 anonim ***** válasza:
45%
Nagyon jól reagáltad le. Nem hagytad nyerni és nyertesként jöttél ki a helyzetből. Nem biztos, hogy újra fog próbálkozni.
2013. júl. 17. 22:06
 8/23 anonim ***** válasza:
68%

Szüleim kutyája csinálta ezt régebben. Ő is morog rongyozós játék közben, de ha pl. csontot kap, akkor érezhetően más a morgás, oda is kapna érte, elég egyértelmű figyelmeztetésről van szó.

Ők sajnos ráhagyják, de én nem szoktam. Ez a kutya alapvetően érzékeny természet, úgyhogy nála ilyenkor (morgás pillanatában) egy igen éles tiltás beválik, rögtön ki szokta rá köpni a csontot. Elveszem tőle és otthagyom. (bár ilyenkor szokott jönni utánam, de egy darabig nem foglalkozom vele). Ez hat nála, gondolom, hogy egy kölyöknél is működik, csak azért oldjátok ki, ne nyomjátok túl, kicsi még.

2013. júl. 17. 22:08
 9/23 anonim ***** válasza:
45%
6-os válaszolónál a pont.
2013. júl. 17. 22:12
 10/23 anonim ***** válasza:
45%

Morogj vissza!

Az én kutyáimnál bevált, igaz ők egymásra morogtak, mikor idekerült egy menhelyi kiskutya, aki nagyon féltette a kajáját.

2013. júl. 17. 22:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!