Teljesen ledöbbentem. Mi ilyenkor a helyes reakció?
hát ez akkor sem normális, hogy rádmorog
azt kell tőle elvenned, amit csak akarsz és amikor csak akarod
valószínűleg még egyenrangúnak tekint magával úgyhogy ezen változtatni kéne
ez a morgásos, ugatásos taktika amit írtak itt páran hát nemtudom
elég vicces ha elképzelem :D
ne röhögtesd ki magad feleslegesen
Mi az, hogy nem normális, hogy rámorog? Egy négy hónapos kölyökkutyáról van szó, aki jó esetben két hónapja találkozott először a gazdájával, és amúgy is még ott a tojáshéj a seggén. Amikor az én három hónapos kutyám morgott rám először, mert féltette a csontját tőlem, én is személyes sértésnek vettem, hogy mégis hogy képzeli, és egyébként is én vagyok a gazda...ezt egy felnőtt kutya már tudhatja, már van egy kialakult rend, már van kapcsolata a gazdájával, de egy kicsinek még fogalma sincs róla, hogy rosszat tesz, csak teszi, amit az ösztönei diktálnak. Nem fog négy hónaposan falkavezéri pozíciókra törni, mint ahogy egy totyogó sem akarja átvenni a családfő szerepét...Meg kell vele értetni, hogy a gazdára nem kell morogni, mert nem jelent veszélyt sem rá sem a csontjára. A morgás tiltásával, főleg ha erősen tiltja és egy félénk vagy éppen dominánsabb kutyáról van szó, akkor abból könnyen harapás lehet akár figyelmeztető morgás nélkül...
Szóval de, igenis normális, és nem szuperagresszív a kérdező kutyája, és ő sem rosszabb gazda a többinél, csak a kutyája (még) nem ismeri az otthoni szabályokat, és (még) nem bízik annyira a gazdiban. Meg persze marha fiatal.
Én is azt tudom elképzelni, hogy nagyon belemerült a rágásba, és az átlagosnál jobban felerősödtek benne az ösztönök - az ő zsákmánya az ő kuckójában. Ez nem személyes sértés, inkább tiszta ösztönös viselkedés részéről.
Szerintem jól csináltad, hogy kiborítottad a dobozból, és abban is biztos vagyok, hogy szép lassan hozzászokik ahhoz, hogy elveszed tőle a csontot. Ha jól vettem ki, ez volt az első ilyen eset.
Kinyitod a száját és kiveszed...
Ha egy potenciálisan veszélyes kajadarabot rágcsál, akkor egy felelős gazdát sem érdekel a morgás, benyúl és kiveszi. Itt arról van szó, hogy a kutya önként adja át, pontosan ne védje a csontját. Persze, ezt is meg lehet oldani erővel, de ez a kiskutya egy tanulási fázisban van, ha most megtanulja, hogy teljesen oké, ha a gazdi elveszi a csontját, sőt, esetleg jól is jár vele, akkor később nem kell majd esetlegesen bekockáztatni egy harapást a felnőtt kutyától. Nem csak az akkora taslit adtam, hogy a fal adta a másikat módszer létezik.
Ha én így megütném az alapvetően félősebb, érzékenyebb kutyámat, kétlem, hogy bármit is elérnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!