Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti fel szeditek a kutyátok...

Ti fel szeditek a kutyátok után a kakit?

Figyelt kérdés
Én felszoktam de amikor látnak az emberek csak úgy bámulnak ezért már csak úgy szedem fel ha nem látnak vagy ne érdekeljen mások véleménye?Ti fel szeditek?

2013. jún. 18. 21:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
73%

Esetek 98%-ban igen. Mivel érzékeny gyomrú kutyám van bizony havi 1x előjön a hasmenés néha csak úgy 1 napig. Ilyenkor egy nap 5x is kakil hígat amit zacskóval se lehet felszedni,homok nincs a környéken.

Volt hogy lenézően néztek de nem kezdek el magyarázkodni egy idegennek hogy bocsi ez hígabb széklet mint a kóla amit épp kortyolgatsz.

A másik 1% akkor van ha erdős területen vagyunk.

Amúgy a fenti esetek kivételével mindig, ez szerintem alap ha valaki kutyát tart.

De egy kérdésem lenne nekem is ha már így feljött. Mióta van ez törvényben vagy illemben?

Csak mert 15 éves koromig volt egy törpeuszkárunk 14 évesen pusztult el és neki sose szedtük fel,egész életembe se én se tesóim se szüleim bevallom őszintén,nem is emlékszek hogy gyerekkoromba bárkit láttam volna kakit felszedni. Hozzáteszem 21 éves vagyok és megyeszékhelyen nőttem fel.

Aztán különköltöztem 18 évesen akkor lett a mostani kutyám na azóta szedegetem mert hallottam kell meg hát már alap dolog,de régen hogy volt ez? Csak minket neveltek rosszul ilyen téren?

2013. jún. 19. 01:01
 22/32 zsuzsabazsa ***** válasza:
Szerintem a rendszerváltás közepétől van, de nem tudom biztosan.
2013. jún. 19. 01:52
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Én a 40 kilós kutyám után is összeszedem, ugyanúgy mint az 5 kilós után. Mégse halok bele. Az egyiknek zacskó kell, a másiknak meg 2-3 zsepi összerakva is elég... Egy felelős kutyatartás nem ott kezdődik, hogy etetem, meg lehordom a kutyát hugyozni.

Aki meg arra fogja hogy undorító, és elhányja magát, annak meg nem kívánok gyereket. Vagy remélem az ő gyereke szobatisztán fog már kipottyani a világra.

2013. jún. 19. 10:18
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Aki azért nem szedi fel mert undorító az szégyellje el magát. Szerinted másnak nem undorító belelépni a TE kutyád ürülékébe? Amúgy meg nem a kakit kell fogdosni, hanem a zacskót....

Aki meg utcán igen, de parkban, nagy területeken nem, szerintem az is gáz. Más is jár arra, nem csak ti.

Én a bokor tövéből is felszedem, mert pontosan emlékszem rá, hogy milyen idegesítő volt, amikor kiskutya korában minden kakát megpróbált felenni a kutyusom. Nem akarom hogy másnak az én kutyám miatt kelljen ezzel szívnia.

Az erdő még ok. Ott nem is lehetne hova kidobni, meg szarik oda más állat is. De ezen kívül az összes többi csak kifogás.

2013. jún. 19. 10:31
 25/32 anonim ***** válasza:

Felszedem, de amúgy engem is bámulnak egyszer valaki meg is kérdezte mit csinálok,de volt olyan is aki azt mondta jó látni,hogy nem csak ő szedi össze a kutyája után:D Ezt én se értem amúgy hogy mi ebben az érdekes, nyilván nem haza viszem szendvicskrémnek :D

Ne törödj vele mit szólnak mások, ez lenne a normális..vagy nem tudom lehet van aki szeret bele lépni :D

2013. jún. 19. 11:11
 26/32 anonim ***** válasza:
59%
Én lakott területen belül felszedem, a természetben és a töltésen nem. Elég intelligensen kakál mindkét kutyám, félre vonulnak az útról és jóval beljebb intézik el, de egyszer előfordult, hogy az egyik közvetlen a túrista út szélére tette le. Akkor fogtam egy fakérget, azzal összeszedtem és beljebb dobtam a susnyásba. Illetve néha lakott területen belül is sikerül olyan helyre tenniük a csomagot, amihez nem férek hozzá, de akkor abba más se fog bele lépni és nem is látja.
2013. jún. 19. 11:17
 27/32 anonim ***** válasza:

Anyum nem szedi fell és ezért nem is vesz hozzá zacskót,a rendes bevásárló zacskók meg mindíg túl nagyok egy kis maroknyi kakihoz :S

ha van nálam zsepi akkor felszedem,vagy ha van a közelben kutya gazdi akkor kérek tőle..

egyszer futottam sietősen nyáron rövidgatya volt rajtam és bele "ugrottak" egy kb 2kg kutyagumiba...az egész felfröcsent a lábamra majdnem a combomig..na az elég kellemetlen volt így ha tudom felszedem.

2013. jún. 19. 11:20
 28/32 anonim ***** válasza:
74%

19-es vagyok. Azt elfelejtettem, hogy én annak ellenére szoktam felszedni, hogy egy pár hónappal ezelőttig haza is kellett hoznom a csomagot, mert mi a város szélén lakunk és amerre a kutyafuttató van, arra nemhogy kutyakakis kuka nincs, de még sima sincs, akkor volt kellemes amikor séta elején nyomtak egyet és akkor sétálhattam kakival 2-3 órát, de csodák csodájára pár hónapja tettek ki 3 kutyakakis kukát is a városba, egyet az egyik lakótelephez, meg egyet-egyet a kutyafuttatókhoz.

Múltkor nagyon felháborodtam, amikor egy duci 30év körüli srác sétáltatta a spicc szerű kutyáját a főutcán, a kutya odakakilt az egyik butik elé a lépcsőhöz, gondoltam felszedi, jövök vissza a lányommal, erre látom ott a kaki, ami még véres is volt, figyeltem hátha ott van még a srác, de már nem láttam, tudom semmi közöm nincs hozzá, de számon szerettem volna kérni, hogy azért ez hogy gondolja, hogy a szemmel láthatóan véres nyálka borította székletet ott hagyja a forgalmas utcán, amibe ember is beleléphet, ráadásul nem messze az óvodától volt, meg más kutyának sem egészséges, ha megszaglássza.

2013. jún. 19. 23:23
 29/32 Szilvi & Argos ***** válasza:
74%

Előző kutyám után sokáig nem szedtem, gyerekként nem is tudtam, hogy kéne. (Jelenleg vagyok 28) Aztán egy agility táborban talán 2003-ban megdöbbenve láttam, hogy fel KELL szedni...első 1-2 napban a tábor területén kívülre vittem sétálni, ott nem szedtem...de egyszer a tábor közepére rakta dolgát...3 zacskót raktam egybe, és elfordulva, csukott szemmel szedtem fel :D Aztán a tábor végére már természetes volt számomra a dolog, és itthon is szedegettem "olyan" helyeken.

Mostani kutyám előszeretettel csinál fa tövébe, magas növénybe, nádasba, gazba. Eleinte csak nyílt terepen, forgalmas részen szedtem, de most már a Duna parton is, ha látható-szedhető a dolog. Mikor fél méteres volt a gaz, és a lágy székletet nem lehetett szedni, ott hagytam a susnyásba, nem érdekelt. Aztán levágták, akkor szedtem...a fák körül nem vágták le, esélytelen volt szedni ott maradt, ott csak nem lép bele senki :D

2-3 hete szépen levágták mindenhol a gazat, de otthagyták...addig a függőleges növényzetből volt baromi nehéz kibányászni, mert elég lágy volt a termék, most meg azért nehéz, mert a sok hosszú növényszálat egyesével kell kihúzni, figyelve arra, hogy ne szarosat fogjak meg...és ígyis alig tudom zacsiba rakni :(

De most új táptól sokkal keményebb :D

Szóval utcán, parkban, parton, 98%-ban szedem. Ha a legvégét rakja ki, azt ott szoktam hagyni a fa tövében, rúgok rá kis földet-avart...

2013. jún. 19. 23:52
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

Szedjük. Ez nem kérdés nálunk. Én pl. eléggé látványosan szoktam elvégezni. A férj nem, ő nem játszik rá a dolgokra. Én szertartásként, póráz a bal kézbe, zsebből a zacskót kiveszem, kisimítom, belenyúlok, és várom az eredményt. Megvan, kutya ellép onnan, lehajolok, felmarkolom, csomózom, eltartom magamtól, kukát megközelítem. Nézzétek pupákok (barmok) így kell csinálni!

A kerti kutya kakiját is összeszedjük, nem hagyjuk, hogy ott porladjon szét, ahová pottyantotta.

Valaki írta, hogy a megítélés is más ebben az esetben. Igen, ez így van.

2013. jún. 20. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!