Mit lehet tenni, ha a megtaláló nem hajlandó visszadni a kutyámat? (többi lent)
Pár hete elszökött fajtatiszta,tk-s kutyám (nem részletezném hogyan),sajnos vagy nem sajnos,de megtörtént.
Kiposztoltam,hirdetéseket ragasztottam ki és nagy nehezen előkerült,megírták,hogy egy család befogadta.
De az a probléma,hogy nem hajlandóak visszaani,mert azt hitték,hogy valaki kidobta és nem is keresik.Van egy gyerekük,aki állítólag "beleszeretett" a kutyámba és most nem hajlandóak visszaadni nekem.Sajnos jutalmat nem tudok felajánlani nekik,de szerintem nem ez a bajuk.
Természtesen tudom igazolni,hogy a kutya az enyém.Állatvédők sajnos tanácstalanok.
Most mi lesz? Jogi útra kell terelni vagy mi?
Nekem az nem világos, hogy a befogadó család jelentkezett nálad, hogy meg van a kutya?
Mert ha nem akarják visszaadni, akkor miért jelentkeztek volna? :D
A családnál voltál személyesen már a kutyáért? Rendőrrel, a már említett mindenféle papírral, chipleolvasóval menjetek el a kutyáért, és addig ne nyugodj bele, amíg haza nem viheted AZONNAL...rendőr is köteles azonnal intézkedni, ha bebizonyítod, hogy a Tied a kutya!
A rendőri jelenlét talán megijeszti őket és a pereskedéstől tartva átadják az ebet.
Köszönöm,Roger hazakerült sikeresen :)
(de nem tudom,miért kellett lepontozni azokat,akik azt írták,hogy MÉG jogom van a kutyához)
Elmentem a sógorommal,bemutattam mindent,költségeket kifizettem és elmondtam,hogy igényt tartok a kutyámra és ha kell,jogi útra terelem az ügyet és legyenek szívesek visszaadni,ha ezt el akarják kerülni.Sógor meg bólogatott hozzá kettőt és Roger már jött is haza velem :)
Jól van...igaz hogy még a kedve nem az igazi,de majd javítunk rajt :)))))))
nem olvastam végig, csak az egyik hozzászóláson akadt meg a szemem, valószínűleg leírták már előttem is amit most fogok.
"befogadták a kutyát, nem ellopták" - írta valaki
ha igazolod, hogy a tiéd, majd ezek után nem szolgáltatják vissza, lopás, hiszen a kutya a te tulajdonod. a talált tárgyat vissza kell szolgáltatni a tulajdonosnak bizonyos időintervallumon belül, amennyiben van rá lehetőség. nos, nekik volt. mindenképp perelnék ha szép szóval nem megy.
előző vagyok, közben láttam megoldódott :) de azért jó ha tudod legközelebbre! (és mielőtt valaki belém köt, tudom, hogy a kutya nem tárgy, de jogilag hasonlóan kezelik).
örülök, hogy sikerült visszaszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!