Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni, ha a megtalál...

Mit lehet tenni, ha a megtaláló nem hajlandó visszadni a kutyámat? (többi lent)

Figyelt kérdés

Pár hete elszökött fajtatiszta,tk-s kutyám (nem részletezném hogyan),sajnos vagy nem sajnos,de megtörtént.

Kiposztoltam,hirdetéseket ragasztottam ki és nagy nehezen előkerült,megírták,hogy egy család befogadta.

De az a probléma,hogy nem hajlandóak visszaani,mert azt hitték,hogy valaki kidobta és nem is keresik.Van egy gyerekük,aki állítólag "beleszeretett" a kutyámba és most nem hajlandóak visszaadni nekem.Sajnos jutalmat nem tudok felajánlani nekik,de szerintem nem ez a bajuk.

Természtesen tudom igazolni,hogy a kutya az enyém.Állatvédők sajnos tanácstalanok.

Most mi lesz? Jogi útra kell terelni vagy mi?

2013. máj. 8. 15:35
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért vannak érdekes felfogású emberek.. Még hogy megszerette a gyerek... Így van, tessék szépen elmenni a rendőrrel, oltási könyvel, törzskönyvel fényképekkel és egy chip leolvasóval. Olyan nincs hogy nem adják vissza, akkor menjen a feljelentés. Hajrá!
2013. máj. 8. 17:12
 32/39 anonim ***** válasza:
84%
Remélem még ma mentek a kutyáért!?
2013. máj. 8. 17:24
 33/39 anonim ***** válasza:
84%
Ugye a chip a nevedre van íratva? Az orvosodnál bejelentetted, hogy elveszett? A chip száma mellé az orvosod beírta, hogy elveszett a kutya?
2013. máj. 8. 20:41
 34/39 Szilvi & Argos ***** válasza:
79%

Nekem az nem világos, hogy a befogadó család jelentkezett nálad, hogy meg van a kutya?

Mert ha nem akarják visszaadni, akkor miért jelentkeztek volna? :D

A családnál voltál személyesen már a kutyáért? Rendőrrel, a már említett mindenféle papírral, chipleolvasóval menjetek el a kutyáért, és addig ne nyugodj bele, amíg haza nem viheted AZONNAL...rendőr is köteles azonnal intézkedni, ha bebizonyítod, hogy a Tied a kutya!

A rendőri jelenlét talán megijeszti őket és a pereskedéstől tartva átadják az ebet.

2013. máj. 8. 21:23
 35/39 anonim ***** válasza:
90%
azért leírhatnád már, hogy mi volt :) engem érdekelne!
2013. máj. 9. 13:45
 36/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm,Roger hazakerült sikeresen :)

(de nem tudom,miért kellett lepontozni azokat,akik azt írták,hogy MÉG jogom van a kutyához)

2013. máj. 10. 10:46
 37/39 A kérdező kommentje:

Elmentem a sógorommal,bemutattam mindent,költségeket kifizettem és elmondtam,hogy igényt tartok a kutyámra és ha kell,jogi útra terelem az ügyet és legyenek szívesek visszaadni,ha ezt el akarják kerülni.Sógor meg bólogatott hozzá kettőt és Roger már jött is haza velem :)

Jól van...igaz hogy még a kedve nem az igazi,de majd javítunk rajt :)))))))

2013. máj. 10. 10:53
 38/39 anonim ***** válasza:

nem olvastam végig, csak az egyik hozzászóláson akadt meg a szemem, valószínűleg leírták már előttem is amit most fogok.

"befogadták a kutyát, nem ellopták" - írta valaki

ha igazolod, hogy a tiéd, majd ezek után nem szolgáltatják vissza, lopás, hiszen a kutya a te tulajdonod. a talált tárgyat vissza kell szolgáltatni a tulajdonosnak bizonyos időintervallumon belül, amennyiben van rá lehetőség. nos, nekik volt. mindenképp perelnék ha szép szóval nem megy.

2013. máj. 10. 16:11
 39/39 anonim ***** válasza:

előző vagyok, közben láttam megoldódott :) de azért jó ha tudod legközelebbre! (és mielőtt valaki belém köt, tudom, hogy a kutya nem tárgy, de jogilag hasonlóan kezelik).

örülök, hogy sikerült visszaszerezni.

2013. máj. 10. 16:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!