Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit lehet tenni, ha a megtalál...

Mit lehet tenni, ha a megtaláló nem hajlandó visszadni a kutyámat? (többi lent)

Figyelt kérdés

Pár hete elszökött fajtatiszta,tk-s kutyám (nem részletezném hogyan),sajnos vagy nem sajnos,de megtörtént.

Kiposztoltam,hirdetéseket ragasztottam ki és nagy nehezen előkerült,megírták,hogy egy család befogadta.

De az a probléma,hogy nem hajlandóak visszaani,mert azt hitték,hogy valaki kidobta és nem is keresik.Van egy gyerekük,aki állítólag "beleszeretett" a kutyámba és most nem hajlandóak visszaadni nekem.Sajnos jutalmat nem tudok felajánlani nekik,de szerintem nem ez a bajuk.

Természtesen tudom igazolni,hogy a kutya az enyém.Állatvédők sajnos tanácstalanok.

Most mi lesz? Jogi útra kell terelni vagy mi?

2013. máj. 8. 15:35
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Természetesen állom a költségeket,mivel tartották a kutyámat,ez nem kérdés.

De az felháborító,hogy nem adják vissza! De mondjuk Mo-n én már nem lepődök meg semmin...

2013. máj. 8. 16:00
 22/39 anonim ***** válasza:
93%

ma 15:55

Igen befogadtak. Elöször. De ne madtak vissza. Ez igy feler a lopassal, igen.

Jo hogy nem kapta öket az ölükbe, hogy "jaj de jo, megtalaltato ka kutyamat, ja, vissza nem adjatok, nem gond, lenyeg hogy megvan, yee"..... Nonszensz.

A kerdezö leirta, hogy odament, mondta hogy az öve - nyilvan az irato kis nala voltak. Ezek utan meg jo hogy a feljelentes jön.

Hajra kerdezö, tegyetek igazsagot!

2013. máj. 8. 16:01
 23/39 A kérdező kommentje:

De mégis mit gondoltak?

Hogy a kutyám "csak" egy kutya és nem autó,akkor vihetik,mint a cukrot?

És addig nincs feljelentés,csak kimegyek a sógorral...sztem megteszi a hatását.

2013. máj. 8. 16:02
 24/39 anonim ***** válasza:
72%
egyébként mit vagytok fenn akadva azon, hogy a kutya nem ment a gazdájához? Nem tudja senki milyeen trauma érte azt az állatot hányan ütötték majdnem el, lehet bántották az is lehet, hogy sokkot kapott. Nekem tűnt már el kutyám és amikor mentünk a megtalálóhozz ugyanez volt a kutya nem jött hozám a kocsi közelében szabályosan menekült haza hoztam és kb egy hét után barátkozott meg mindennel nekem pesten tűnt el több sávos úton át kelhetett ami teljesen megrémíthette. De nekem boldog vége volt mert a megtaláló eljött velünk dokihoz és amikor bebizonyosodott, hogy a miénk egyből vissza adta, ki akartam fizetni a kutya tartását 2 napig volt nála és megfürdették stb mert nagyon koszos volt (hosszú szőrű csivi) 15 ezret ajánlottam nekik de ők nem fogadták el. Szerintem ha nem megy a ráijesztés és tuti a te kutyád lopd vissza és nagyon vigyázz rá, a jogi út elég hosszadalmas, és feljelenteni úgyse tudnak egyik este odamész elkábítod a kutyát és viszed. Én tuti nem hagynám ott.
2013. máj. 8. 16:18
 25/39 anonim ***** válasza:
94%

Vissza kell adniuk HA

Tudod igazolni a tulajdonjogodat:

Törzskönyv, eredeti oltási, útlevél amin rajta van a kutya egyedi azonosítója. Ez fontos, mert egy kézzel írott adásvételi a chipszám nélkül csak azt bizonyítja, hogy volt egy staffod, de azt nem, hogy PONT ez a kutya volt az.

Kifizeted azt amibe a megtalálóknak a kutya tartása került, beleértve ebbe az orvosi költségeket is (ezt nekik kell számlával igazolni, a tartásra elég ha egy átalányba megegyeztek).

Ha ez a kettő teljesül akkor kötelesek visszaadni. Ha valamelyik nem teljesül akkor elkezdhetsz polgári peres úton pereskedni velük, de az több évig is eltarthat.

2013. máj. 8. 16:18
 26/39 anonim ***** válasza:
23%
Lopd vissza. :)
2013. máj. 8. 16:21
 27/39 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a rendőr mellé vigyél egy állatorvost vagy egy kölcsön kért chip olvasót, mert a papírok önmagukban nem jelentenek semmit, ha nem tudod leolvasni a kutyába ültetett chipet és megmutatni nekik, hogy egyezik a száma a törzskönyvön szereplővel.
2013. máj. 8. 16:28
 28/39 anonim ***** válasza:
Majd írd meg mi történt!
2013. máj. 8. 16:47
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

gondolom a kérdező úgy értette

sajnos: mert nem adják vissza

nem sajnos: mert legalább meglett, tudja hogy a kutya jól van.

egy fiatal/kölyök kutya, főleg amelyik nem volt veled túl sok időt elég könnyen cserél gazdát. főleg ha a gyerek állandóan csak játszik a kutyával , sehol semmi szigor szabály. akkor bizony képes a kutya a másikért meghalni. tudom tapasztalatból, mikor az enyémet neveltem a párom meg semmi csak játék hát engem is letojt a kutya magasról... ma már a jóisten sem szedné el mellőlem, de mikor kölyök volt... szóval azért gondolkodjunk már nah.

kedves kérdező!

én még annyival egészíteném ki hogy ajánld fel a kedves családnak a tenyésztő elérhetőségét ha annyira ilyen kutyára vágynak.

2013. máj. 8. 17:00
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem kérdezted meg a sógorodat, hogy mit lehet ilyenkor tenni, ha ő rendőr, csak tudja. Ha másként nem megy, akkor jogi út, de beszéld meg sógoroddal, hogy menjen veled, meg egy orvossal, aztán leolvassa neked a chipet, kutya a tiéd, megfogod és elhozod, hagysz nekik annyi pénzt, hogy a tartását fedezze, aztán ennyi.
2013. máj. 8. 17:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!