Mit lehet tenni, ha a megtaláló nem hajlandó visszadni a kutyámat? (többi lent)
Pár hete elszökött fajtatiszta,tk-s kutyám (nem részletezném hogyan),sajnos vagy nem sajnos,de megtörtént.
Kiposztoltam,hirdetéseket ragasztottam ki és nagy nehezen előkerült,megírták,hogy egy család befogadta.
De az a probléma,hogy nem hajlandóak visszaani,mert azt hitték,hogy valaki kidobta és nem is keresik.Van egy gyerekük,aki állítólag "beleszeretett" a kutyámba és most nem hajlandóak visszaadni nekem.Sajnos jutalmat nem tudok felajánlani nekik,de szerintem nem ez a bajuk.
Természtesen tudom igazolni,hogy a kutya az enyém.Állatvédők sajnos tanácstalanok.
Most mi lesz? Jogi útra kell terelni vagy mi?
Természetesen állom a költségeket,mivel tartották a kutyámat,ez nem kérdés.
De az felháborító,hogy nem adják vissza! De mondjuk Mo-n én már nem lepődök meg semmin...
ma 15:55
Igen befogadtak. Elöször. De ne madtak vissza. Ez igy feler a lopassal, igen.
Jo hogy nem kapta öket az ölükbe, hogy "jaj de jo, megtalaltato ka kutyamat, ja, vissza nem adjatok, nem gond, lenyeg hogy megvan, yee"..... Nonszensz.
A kerdezö leirta, hogy odament, mondta hogy az öve - nyilvan az irato kis nala voltak. Ezek utan meg jo hogy a feljelentes jön.
Hajra kerdezö, tegyetek igazsagot!
De mégis mit gondoltak?
Hogy a kutyám "csak" egy kutya és nem autó,akkor vihetik,mint a cukrot?
És addig nincs feljelentés,csak kimegyek a sógorral...sztem megteszi a hatását.
Vissza kell adniuk HA
Tudod igazolni a tulajdonjogodat:
Törzskönyv, eredeti oltási, útlevél amin rajta van a kutya egyedi azonosítója. Ez fontos, mert egy kézzel írott adásvételi a chipszám nélkül csak azt bizonyítja, hogy volt egy staffod, de azt nem, hogy PONT ez a kutya volt az.
Kifizeted azt amibe a megtalálóknak a kutya tartása került, beleértve ebbe az orvosi költségeket is (ezt nekik kell számlával igazolni, a tartásra elég ha egy átalányba megegyeztek).
Ha ez a kettő teljesül akkor kötelesek visszaadni. Ha valamelyik nem teljesül akkor elkezdhetsz polgári peres úton pereskedni velük, de az több évig is eltarthat.
gondolom a kérdező úgy értette
sajnos: mert nem adják vissza
nem sajnos: mert legalább meglett, tudja hogy a kutya jól van.
egy fiatal/kölyök kutya, főleg amelyik nem volt veled túl sok időt elég könnyen cserél gazdát. főleg ha a gyerek állandóan csak játszik a kutyával , sehol semmi szigor szabály. akkor bizony képes a kutya a másikért meghalni. tudom tapasztalatból, mikor az enyémet neveltem a párom meg semmi csak játék hát engem is letojt a kutya magasról... ma már a jóisten sem szedné el mellőlem, de mikor kölyök volt... szóval azért gondolkodjunk már nah.
kedves kérdező!
én még annyival egészíteném ki hogy ajánld fel a kedves családnak a tenyésztő elérhetőségét ha annyira ilyen kutyára vágynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!