Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Iratok, pénz becsületes...

Iratok, pénz becsületes megtaláló, adnátok neki? Mennyit?

Figyelt kérdés

Tegnap írtam ki kérdést, hogy kiesett az irattartóm, benne több mint 20.000 Ft-al minden iratommal, bankkártyákkal, stb...

Ma mondta a szomszéd, h keresett egy srác, itt lakik a közelben, megtalálta. Nem tudom a pénz benne lesz e, lehet valaki kivette belőle és eldobta.

Ha a pénz benne lenne, akkor gondoltam, hogy adok belőle neki mint jutalom, ti mennyit adnátok? Én azt mondtam bnőmnek ,h ha benne van a pénz mind, akkor odaadom a felét, szal 10e -t, szerinte az baromi sok, szerintetek? Inkább 5e? Az nem túl sóher?

2012. márc. 31. 14:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha belegondolsz, mennyi pénzed és fáradságod ment volna rá az iratok pótlására, nem is tűnik olyan soknak a 10 ezer. De szerintem elég az 5 ezer is.
2012. márc. 31. 14:41
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha visszakapod az irattartót a teljes tartalmával és az összes pénzt (20000 Ft-ot) odaadod, akkor megspóroltál egy rakás időt és pénzt amit az iratok pótlásával menne el.

Ha a becsületes megtaláló, kevésbé lenne becsületes, akkor a húsz ezren kívül pótolhatnád az irataidat is.

Így csak a pénzt "bukod el".

De természetesen annyit adsz, amennyit neked megér ez az egész ügy!

2012. márc. 31. 14:54
 3/7 anonim válasza:

Szerintem nyugodtan adj neki 10e ft-ot bankk,személyi,lakcím,tbk,jogsi stb kb 15-25ezer forintodba kerülne ha nem lenne meg.

+ karma miatt is érdemes :)

Egyszer én is elhagytam minden ilyen cuccomat rá 2napra valaki berakta a postaládába:) Esélyt se adott hogy meháláljam pedig tuti adtam volna neki pár ezrest vagy meghívtam volna vallahova kajálni stb... ilyen emberekkel érdemes megismerkedni :)

2012. márc. 31. 15:06
 4/7 A kérdező kommentje:

meghozta a srác az előbb, megvan minden iratom. A pénz nincs. Itt találta a ház előtt a bokrokban kutyasétáltatás közben.

Valaki megtalálta valszeg előtte, szépen kiszedte belőle a pénzt és eldobta. Remélem, hogy a torkán akad. Undorító egy ország ez és az emberek..... Persze örülök az irataimnak, de azért így is kb 25e Ft-ot vesztettem ezzel az egésszel.

2012. ápr. 1. 17:17
 5/7 anonim válasza:
csokit adtál neki?
2012. ápr. 1. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:
És a srácnak (becsületes megtaláló) adtál valamennyit?
2012. ápr. 1. 17:22
 7/7 A kérdező kommentje:
nem adtam, mert nem volt benne pénz, és ekkora kiesés után nem volt fölös pénzem, főleg, hogy rohant is el azonnal, nem is nagyon akart hosszabban beszélni.
2012. ápr. 1. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!