Iratok, pénz becsületes megtaláló, adnátok neki? Mennyit?
Tegnap írtam ki kérdést, hogy kiesett az irattartóm, benne több mint 20.000 Ft-al minden iratommal, bankkártyákkal, stb...
Ma mondta a szomszéd, h keresett egy srác, itt lakik a közelben, megtalálta. Nem tudom a pénz benne lesz e, lehet valaki kivette belőle és eldobta.
Ha a pénz benne lenne, akkor gondoltam, hogy adok belőle neki mint jutalom, ti mennyit adnátok? Én azt mondtam bnőmnek ,h ha benne van a pénz mind, akkor odaadom a felét, szal 10e -t, szerinte az baromi sok, szerintetek? Inkább 5e? Az nem túl sóher?
Ha visszakapod az irattartót a teljes tartalmával és az összes pénzt (20000 Ft-ot) odaadod, akkor megspóroltál egy rakás időt és pénzt amit az iratok pótlásával menne el.
Ha a becsületes megtaláló, kevésbé lenne becsületes, akkor a húsz ezren kívül pótolhatnád az irataidat is.
Így csak a pénzt "bukod el".
De természetesen annyit adsz, amennyit neked megér ez az egész ügy!
Szerintem nyugodtan adj neki 10e ft-ot bankk,személyi,lakcím,tbk,jogsi stb kb 15-25ezer forintodba kerülne ha nem lenne meg.
+ karma miatt is érdemes :)
Egyszer én is elhagytam minden ilyen cuccomat rá 2napra valaki berakta a postaládába:) Esélyt se adott hogy meháláljam pedig tuti adtam volna neki pár ezrest vagy meghívtam volna vallahova kajálni stb... ilyen emberekkel érdemes megismerkedni :)
meghozta a srác az előbb, megvan minden iratom. A pénz nincs. Itt találta a ház előtt a bokrokban kutyasétáltatás közben.
Valaki megtalálta valszeg előtte, szépen kiszedte belőle a pénzt és eldobta. Remélem, hogy a torkán akad. Undorító egy ország ez és az emberek..... Persze örülök az irataimnak, de azért így is kb 25e Ft-ot vesztettem ezzel az egésszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!