Hogyan nyírjam meg a westie-met? +chip-nézés!?
nemtudom veszélyes-e neki ha lenyirom a szeme fölötti részt.azt szabad?vagy hagyjak ott neki lelogo szőrt,mint a puliknál különben megvakulnak?
jah és hány millis legyen? 3, 9 vagy 12?vagy a testénél rövid a fején meg kicsit hosszabb?nemakarom azt a kerek fejet csinálni neki mert az nekem nem tetszik...
jah és ő talált, mert kidobták szegényt!az állatorvos megnézi ingyen hogy van-e benne chip?
előre is köszi!
A chip nem mindig érezhető, a a nyak bőre alá van elvileg beültetve, tapogatással néha érezni egy bogyó szerű kis valamit. De ezt leginkább egy orvos tudja leellenőrizni.
Csak annyit szeretnék hozzászólni hogy itt senki sem akart rosszat, sőt...és te még is rögtön támadtál (méghozzá nem akárhogy...) és mivel már többen mondjuk talán elkéne gondolkodnod...A kérdésedből nem lehet megálapítani hogy ki vagy, mi történt és azt gondolhatjuk hogy egy kutyához nem értő valaki vagy szaporitó vagy akinek eszébe sem jutt megkeresni a kutya gazdáját (mert volt itt ilyen kérdező is) és csak jelezni akarták hogy ez nem lenne helyes. Sajnos az internetnek megvan ez a hátránya hogy személytelen, nem látni a másikat, nem hallani a hangnemet, nem tudni a helyzetét ezért csak találgatni lehett és mindenki máskép értelmezi.
Tehát foglaljuk össze:
Találtál egy kutyát zsákban, összevert lábbal. De az első utad nem az orvoshoz vezetett, (ahol megnézték volna a chippet is) hanem azon töröd a fejed, hogy milyen fazonra vágd a kutyát.
Egyszer visszaadnád, egyszer nem. (Chippes kutyát dobhatnak egyébként ki, és adnak is menhelyen)
Ugyan tenyésztő vagy, de nincs benne a telefonodban az állatorvos száma, aki ugye hetente egyszer meglátogatja a kutyáidat, hogy megkérdezd leolvassa-e a chippet.
Tehát a kutya még mindíg sebes lábú, koszos, mert se orvosnál nem voltál, se kutyakozmetikusnál.
A 82 kutyás tenyésztőt és nem nevezném tenyésztőnek. Akkor sem, ha van kennelneve, akkor sem, ha aranykoszorús.
képzeld az nem az eredeti kennel de ezt ne irjam már le többször!amugy képzeld a lába nem véresen összevagdalt hanem begyógyult sebek.és egyből irtam ahogy megtaláltam a kutyát!ha egyből orvoshoz viszem nem lát majd a csomoktol!azért nem életbevágo hogy állatorvoshoz vigyem mert láthatolag semmi baja nincsen nem sántit játszik a mopszokkal.nem akarom elsietni ezt a chipes témát mert nem szeretnék ezreket kiadni azért hogy megnézze ki a gazdija...ennyi!elég érthető?
amugy télleg rossz igy neten mert nem érezni a hangsulyt!
a nyirásrol nem tudna valaki segiteni?mert nagyon bevan gabalyodva!ha olloval lenyiszálom akkor kopasz lesz:)
fürdetés után fésüljem vagy egyből nyirjam?nem tul jo a kutyakefénk ehhez a ragacshoz!meg televan ilyen fűcsomos izékkel!
Nem még mindíg nem érthető.
Ha tenyésztő vagy, akkor miért nem hívtad fel az orvosos és kérdezted meg? Én nem vagyok tenyésztő, de az állatorvos telefonszáma ott van a telefonomban és felhívom, ha nem tudok valamit. És eszembe nem jutna azt feltételezni, hogy pénzt kér a leolvasásért. Mert nem tenyésztőként is van 3 kutyám, legalább havonta egyszer kijön vagy én megyek úgyis valamiért, így is rálegyint sokszor, ha kérdezem, hogy mivel tartozom.
Ne mond már, hogy egy tenyésztő nincs ilyen viszonyban az állatorvosával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!