Jár egy kutya ilyenkor?
Ismerősömék pároztatják a kutyájukat.
Ilyenkor a fiú kutya gazdáinak jár egy kiskutya az alomból?
mi tesszük ki a kutyát vemhességnek? akkor a tenyésztők mit csinálnak, akik folyamatosan születik a kutyájukat???
jaaa, de az tenyésztő, annak szabad, mert kitudja milyen származása van a kutyának, meg milyen szűrései.
azért meg nem szól senki, hogy egy kutyát 200ezerért adnak el...
de azért igen, mert nekünk, pár embernek kell kiskutya.
ráadásul nem is pénzért adnák.
megint elmondom, hogy ne az én ismerőseimet hasonlítsátok már azokhoz az emberekhez, akik kidobják az állataikat.
de gondolom ez abból adódik, hogy nektek csak ilyen ismerőseitek vannak, vagy lehet még ilyen sem.
én nem mondtam senkire se, hogy hülye, ezt már ti állítjátok csak.
igen, tudod kérlek egyszeri alkalom lesz az ellés... és képzeld egyikőnk sem fogja majd a kicsiket megfelelő időben pároztatni másik kutyával.. mert egy kutya kell. eladni meg egyikőnk se akarja.
első alakalomra meg amúgy se fog 8 kiskutya születni, ha meg mégis, akkor hozzám is jöhet 2. mert elfér, de ezzel más is így van..
de ha én szaporítanám, magamnak őket, már az is baj lenne nektek? mert micsoda dolog az, ha az ember kutyát akar.. és nem a menhelyről szedi össze őket.
gondolom az is arra utal hogy szar ember vagyok, hogy az eddigi kutyáimat iskolába járattam..
ja meg azt még így halkan megsúgnám, hogy nem egy menhelynek szoktam küldeni pénzt... meg tápot.
gondolom ezt is azt jelenti, hogy szarok az állatokra..
20éve ismerjük egymást... jó hogy tudjuk mi hogy lesz.. de ti állítjátok, hogy márpedig akkor is, még vagy 100 kutya fog akkor ez után születni, meg stb stb...
ja fog.. csak nem nálunk, és nem ezektől a kutyáktól.
innentől fogva belehet fejezni...
ellehet menni melegebb éghajlatra.
"mi tesszük ki a kutyát vemhességnek? akkor a tenyésztők mit csinálnak, akik folyamatosan születik a kutyájukat???"
1.) *elletik
2.) a tenyésztők megfelelő egyedek összeválogatásával (akik genetikailag kiegészítik egymást --> [link] ) próbálnak a fajta nemesítésén dolgozni (persze ez nem fog menni, amíg a haverodhoz hasonló szaporítók szétcseszik az "átlag" kutyákat, sőt, van pofájuk fajtatisztaként eladni a kölyköket)
"jaaa, de az tenyésztő, annak szabad, mert kitudja milyen származása van a kutyának, meg milyen szűrései."
Igen, ezt pontosan jól látod. Egy tenyésztő ugyanis pontosan tisztában van vele, hogy egy adott fajta milyen betegségekkel terhelt, ezekre a betegségekre szűrésekkel készülnek fel, illetve küszöbölik ki őket. A kutyái (mind a szuka, mind pedig a fedező kan) pedig olyan vérvonalakból származnak, olyan "minőségűek", hogy megéri a rizikót a génjeik továbbvitele. Az "ismerősöd" összerakott két kutyát. Gratulálok. Oklevelet ne küldjünk esetleg?
"azért meg nem szól senki, hogy egy kutyát 200ezerért adnak el..."
kennelnév: 20.000 forint
vemhes szuka etetése 10-15.000 forint
háromszori ultrahang egyenként 8-10.000 forint
kétszeri herpesz elleni injekció 2X12.000 forint
tenyészszemle 5.000 forint
fedeztetés egy kölyök árától (minimum 100-150.000 forint) határ a csillagos ég (+a sperma behozatala, vagy kiutazás a kanhoz, ott szállás, étkezés, miegymás)
kölykök etetése 10-15.000 forint
első oltások 6-8.000 forint/kölyök
chip+tk 5.500/kölyök
ez a tenyésztő költségeinek kb fele, és fogadni mernék, hogy néhány költséget még jócskán alá is becsültem (majd kijavít valaki, aki okosabb).
"de azért igen, mert nekünk, pár embernek kell kiskutya."
Ha kiskutya kell b@zmeg, szóljál, 50-100-200, sőt EZER kölyköt tudunk neked holnap reggel az ajtóba letenni.
"ráadásul nem is pénzért adnák."
ne haragudj, ez hogy jön ide? Sarkított példa, de ha nem pénzért ölök embert, ne is zárjanak be?
"megint elmondom, hogy ne az én ismerőseimet hasonlítsátok már azokhoz az emberekhez, akik kidobják az állataikat."
Mert az ismerősöd talán visszaveszik akár mind a hat-nyolc kölyköt, ha bármi gond adódna? Egy nagy sz@rt.
"de gondolom ez abból adódik, hogy nektek csak ilyen ismerőseitek vannak, vagy lehet még ilyen sem."
Bocsáss meg, ehhez semmi értelmes kommentet nem tudok fűzni, utoljára az óvodában hallottam ilyet.
"igen, tudod kérlek egyszeri alkalom lesz az ellés... és képzeld egyikőnk sem fogja majd a kicsiket megfelelő időben pároztatni másik kutyával.. mert egy kutya kell."
Persze. Nyilván az ismerősöd is pontosan ezt mondta pár hónappal ezelőtt.
"első alakalomra meg amúgy se fog 8 kiskutya születni"
Mert te aztán értesz hozzá, ez süt is minden eddigi kommentedből.
"de ha én szaporítanám, magamnak őket, már az is baj lenne nektek? mert micsoda dolog az, ha az ember kutyát akar.. és nem a menhelyről szedi össze őket."
Ha kutyát akarsz (és megint csak) B@ZMEG, van az utcán, gyepmesteri telepeken, menhelyeken KETTŐ MILLIÓ KIDOBOTT KUTYA. Istenem... a gyerekedet is összerakod majd 9-10 évesen egy pár cigánygyerekkel, mert neked kisbaba kell?
"gondolom az is arra utal hogy szar ember vagyok, hogy az eddigi kutyáimat iskolába járattam..
ja meg azt még így halkan megsúgnám, hogy nem egy menhelynek szoktam küldeni pénzt... meg tápot.
gondolom ezt is azt jelenti, hogy szarok az állatokra.."
Ennek marhára semmi köze a témához :)
"20éve ismerjük egymást... jó hogy tudjuk mi hogy lesz.."
Hát persze, hogy tudjátok. Csak akkor is tudd majd, mikor becsúszik a "véletlen" alom.
"de ti állítjátok, hogy márpedig akkor is, még vagy 100 kutya fog akkor ez után születni, meg stb stb... ja fog.. csak nem nálunk, és nem ezektől a kutyáktól. "
Hanem az ismerőseidhez hasonló mocskos szaporítóktól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!