Milyen kutyafaját válasszunk?
Sziasztok!
Tudom,hogy szinte minden nap van ilyen kérdés ezért 1000 bocsánat hogy általam is több van. Hiába nézelődök a neten nem találok olyan kutyafajtát ami megfelelő számunkra. Van két gyermekem aki 10 éven aluli és egy lányom aki 12 éves. Szeretnénk egy olyan kutyát ami megvédi a házat de emellett barátságos és szereti a gyerekeket. A lányom dog dancingelni szeretne vele. Vagy valami más sportot űzni, hobby célon. Tehát egy olyan kutyafajta, ami jó házőrző, szereti a gyerekeket és kapható legyen játékra. Köszönöm előre is a segítséget.
Egy 3 gyerekes anya.
Képzeld, nekem ilyen Beagle-m van, és igenis tud dogdancingelni. És mivel lepontoztál, te is le vagy pontozva.
És tudok olvasni, elolvastam, mit írt, nem véletlenül a Beagle-t javasoltam, javasolhattam volna mást is, ugyanis rajta kívül még négyféle kutyám van.
És ismerek Beagle tenyésztőt, ő is mindenkinek tanácsolja, hogy csak akkor vegyék meg, ha spotolnak, mozognak is vele.
És a haverom szokott dogdancingelni a Beagle-mel.
Tehát kifejezetten jó sportokra, játékra.
Igen kifejezetten jó, csak nem nyreő, tahát lehet, hogy a kislány nyerni akar vele. A beagle tánc közepén majd gondol egyet és elkezd szimatolni ellenben a munkamániás kutyákkal. Mert a beagle-nak az a dolga, hogy önálló legyen. Akármit mondasz, a beagle nem a feltétlen engedelmesség híve, ami pedig ebben a sportban jól jön... Sportolni minden egyészséges kutyával kéne, de a beagle inkább vadásszon meg fusson. Abban király.
Amúgy meg szerintem egyáltalán nem egy 12 éves kislánynak való egy ilyen öntudaso fajta. Itt is látom, hogy csomóan megveszik és szenvednek vele mert felnő és már nem olyan cuki... Egy kislánynak nem engedelmes kutya való akivel nem fog szenvedni. Persze a beagle-vel sem kell, ha értene hozzá. Nem kezdőknek való kutya. És még mindig nem tudom hogy őriz házat, mivel ez előkelő helyen van az elvárások között a kérdezőnél.
Amúgy a pontozás óvodás dolog, én nem pontoztam, azt mondtam lehet azért vagy lepontozva, mert a beagle nem illik a kérdező elvárásaihoz. Nem tud sem házat őrizni sem egy 12 éves kislány nem tud vele bánni és nyerni a dogdancingen...
Utóbbinak:
És miért ne lenne való egy 12 éves lány mellé egy Beagle?
Ismerek olyat, akinél szintén három gyerek van, egy ötéves, egy nyolcéves, és egy tizenkét éves.
És nagyon jól elvannak a Beagle-el.
Amúgy meg engedelmesség: szerintem mondjuk sokkal engedelmesebb, mint egy Jack Russel Terrier...
De nekem mindegy...
Légszíves ne veszekedjetek!:)
Majd megtaláljuk a megfelelő fajtát, remélem...:S
Beagle-nk az nem lesz. Mert nem őrzi a házat.Ebből nem akarok vitát.Remélem senkit nem sértettem meg.
Akkor azt mond meg te nagyokos, hogy te milyen kutyát ajánlanál?
(Figyelem emberek, mert a következő írásában egy nagy bölcsesség következik.) XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!