Tudom,hogy szinte minden nap van ilyen kérdés ezért 1000 bocsánat hogy általam is több van. Hiába nézelődök a neten nem találok olyan kutyafajtát ami megfelelő számunkra. Van két gyermekem aki 10 éven aluli és egy lányom aki 12 éves. Szeretnénk egy olyan kutyát ami megvédi a házat de emellett barátságos és szereti a gyerekeket. A lányom dog dancingelni szeretne vele. Vagy valami más sportot űzni, hobby célon. Tehát egy olyan kutyafajta, ami jó házőrző, szereti a gyerekeket és kapható legyen játékra. Köszönöm előre is a segítséget.
Mert egyik sem őriz házat. A német juhász meg nem dogdancingelni való egy 12 éves gyereknek. Amúgy meg mára sajnos nagyon elrontották a fajtát. Szerintem ezért pontoztak le.
2009. szept. 11. 18:15
32/61 anonim válasza:
Hát én boxert ajánlanék!Hiába sokak szerint csunya a faja de akkor is szép nagyon szereti a gyerekeket és játékosis!!Vagy esetleg Amerika Staffordshire terrier,ő ténleg nagyon jó házörző nagyon gyerekcentrikus csak hát őt jobban megkell nevelni!!2 közül az1iket!!nekem stafim van és a gyerekeket nagyonszereti!!csak sokan félnek tőle ami nembaj mert addigse törnek be hozzánk!!:D:D:D
2009. szept. 11. 19:08
33/61 anonim válasza:
Amstaff!!! Igen!!! Örülök, hogy vki végre írta!!
És gyerek mellé!!
A legjobb kutya! Rá is figyelni, mint minden kutyára! Gyereket nem kell és szabad egyedül kutyával hagyni!! Akármilyen fajtáról is van szó!
Igaz, nem épp táncos fajta, de lehet gyűrni, birkózni, játszani, futni vele kifulladásig!!!
És igen...garantáltan nem mennek még a kapu közelébe se! (Holott nem olyan "vérkutya" :D ám, mint amilyennek beállítják! ;) )
/4 éves kan staffi gazdája és 1,5 éves gyerek anyukája/
2009. szept. 11. 20:54
34/61 anonim válasza:
belga juhász:-) sportos, imádja az embereket, mégis őrzi a házat. okos könnyen tanul. én 14 évessen kaptam az enyémet, ma már sajnos nincs velem, de ha ezekkel a feltételekkel keresnék kutyát, belgám lenne.
2009. szept. 11. 21:17
35/61 anonim válasza:
Szia nekünk volt egy collie-németjuhász keverék kuytunk. Megvolt benne a két fajta tulajdonságai: imádta a gyerekeket, bármit lehetett csinálni vele (tépni, húzni, nyúzni, szájában turkálni), békés de játékos, okos tanitható, ha idegen jött ugatással jelzett. Házvédés alatt nem igazán tudom mit értesz, olyat aki már támad is (még ha szükséges is) én nem engednék ilyen pici gyerekekhez mert mi van ha egyszer félreért valamit. 3 gyerek mellé egy 100%-ban megbizható kutya kell. (nekünk collie keverék volt de lehetne golden retriever vagy labrador mix ezek megbizható gyerekbarát kutyák)
2009. szept. 11. 21:39
36/61 anonim válasza:
Szerintem is vagy mudi vagy valamelyik belgajuhász(malin kívül, Ő inkább munkára való).
2009. szept. 11. 21:54
37/61 anonim válasza:
Szia!
Én is a németjuhászt választanám! Gyerek mellé nem igazán mernék vállalni staffordshier terriert!
2009. szept. 11. 22:47
38/61 anonim válasza:
Ti tényleg el vagytok tévedve!!! Beagle mint házőrző és okos kutya? Egyrészt buta, vagyis nehezen nevelhető, mivel az egy falkakutya. És ha egyedül tartják nagyon nehéz bánni vele. Az amstaff és a boxer meg nem alkalmas dogdancingre! Én vagy keveréket választanék, lesz ami lesz, vagy valami pásztor kutyát. De dogdancingelni nagy méretűt, mint az újfullandi, vagy a bernáthegyi, azt ne válassz!
2009. szept. 12. 01:28
39/61 anonim válasza:
Nem tudom miért ajánlja mindenki a beaglet, amikor dog dancingelni szeretne vele a kislánya... a beagle nem az az ugrálós fajta.
2009. szept. 12. 09:51
40/61 anonim válasza:
Én 12 vagyok a tesóm 10 és nekünk border collie keverékünk van. Agilytizek vele és nagyon jól csinálja. Őrzi a házat és barátságos velünk. Jókat szoktunk játszani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!