Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafaját válasszunk?

Milyen kutyafaját válasszunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom,hogy szinte minden nap van ilyen kérdés ezért 1000 bocsánat hogy általam is több van. Hiába nézelődök a neten nem találok olyan kutyafajtát ami megfelelő számunkra. Van két gyermekem aki 10 éven aluli és egy lányom aki 12 éves. Szeretnénk egy olyan kutyát ami megvédi a házat de emellett barátságos és szereti a gyerekeket. A lányom dog dancingelni szeretne vele. Vagy valami más sportot űzni, hobby célon. Tehát egy olyan kutyafajta, ami jó házőrző, szereti a gyerekeket és kapható legyen játékra. Köszönöm előre is a segítséget.

Egy 3 gyerekes anya.

2009. szept. 8. 14:11
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ és nem szeretném ha itt most veszekednétek emiatt. De mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget. Majd még meglátjuk mert tavasszal szeretnénk hozni egyet. Szeptember 20-án megyünk egy kutyakiállításra és ott elbeszélgetek majd a tenyésztőkkel. De lehet,hogy ellátogatunk a családdal egy menhelyre és "szerelem első látásra" alapon kihozunk egy kutyát:)

Még1 szer köszönöm.

A kislányom pedig nagyon elszántan szeretne vele dogdancingelni.

2009. szept. 12. 16:12
 42/61 anonim ***** válasza:
17%
Éppen ezért ne válassz nagytestű kutyát. Szerintem is jó a Jack Russel, de itt már azt is lepontozták.
2009. szept. 13. 10:32
 43/61 anonim ***** válasza:
48%
én a bordercollit javaslom, környezetemben látom hogyan foglalkonak vele, és szerintem családi kutyának jó :)
2009. szept. 13. 18:21
 44/61 A kérdező kommentje:

Oké köszönöm a válaszokat. Szerintünk valami keveréket hozunk majd menhelyről.Azzal 2 életet mentünk meg:)

Vagy fajat mentőktől:)

De lehet hogy border collit. Még meglátjuk.

Köszi a válaszokat

2009. szept. 13. 19:06
 45/61 anonim ***** válasza:
24%

A Beagle igenis nagyon barátságos, főleg gyerekekkel, és sportos.

Nem tudom, hogy miért pontozza le mindenki.

De hogyha a Beagle nem jön be, akkor én is valamilyen keveréket tanácsolok.

2009. szept. 13. 19:27
 46/61 anonim ***** válasza:
53%
Istenem, már bocsi, persze barátságos DE TANULJ MÁR MEG OLVASNI! A BEAGLE NEM HÁZŐRZŐ ÉS NEM SZERET DOGDANCINGEN PATTOGNI, mert ott számít a gyorsaság is. Ki beszél arról, hogy nem barásságos??? Senkii! Arról besztélünk, hogy nem őriz házat! Attól még mert te szereted még nem kell mindenhova ezt irogatni akkor is ha a kérdező szempontjai teljesen ütik!
2009. szept. 13. 20:11
 47/61 anonim ***** válasza:
51%

Dog Dancing-re viszont nagyon jó a Jack Russel, de már elöttem is lepontozták.

Az az a kutya, amelyiket nem lehet lefárasztani. Imádja a gyerekeket és jó jelzőkutya.

Ezt tapasztalatból mondom.

2009. szept. 13. 20:18
 48/61 anonim ***** válasza:
100%

Igen viszont a dogdancingnél jól jön a feltétlen engedelmesség és a gyors reagálás. A terrier mindig mindenkor azonnal boldogan szót fogad vagy egy kicsit makacs? Nem nehéz nevelésű elsőkutya egy kisgyereknek?

Nekem csak ez a bajom, hogy nem biztos, hogy gyereknek való?

2009. szept. 13. 20:22
 49/61 anonim ***** válasza:
46%
hát nem tom...nekem van egy ismerősömnek Beagle-je, és az nagyon fürge kis állatka. Állandóan rohangál, futkos, olyan mint a bolygó hollandi...de csak azért lepontozni vkit, mert nem azt javasolja amit te, az szánalmas hozzáállás...
2009. szept. 13. 23:09
 50/61 anonim ***** válasza:
32%
Nem azért van lepontozva, hanem azért, mert a leírtak alapján nekik ez a kutya nem alkalmas, felsorolták az elvárásokat és nem illik bele... Persze rohangál de láttál te már dogdancinget? Szerinted a beagle egyetlen vágya minden parancsot azonnal, gondolkodás nélkül telejsíteni? Mert a dogdnacingben nincs olyan hogy kétszer kéred meg ilyesmik... Mert addigra lemegy a zene...
2009. szept. 13. 23:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!