Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafaját válasszunk?

Milyen kutyafaját válasszunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom,hogy szinte minden nap van ilyen kérdés ezért 1000 bocsánat hogy általam is több van. Hiába nézelődök a neten nem találok olyan kutyafajtát ami megfelelő számunkra. Van két gyermekem aki 10 éven aluli és egy lányom aki 12 éves. Szeretnénk egy olyan kutyát ami megvédi a házat de emellett barátságos és szereti a gyerekeket. A lányom dog dancingelni szeretne vele. Vagy valami más sportot űzni, hobby célon. Tehát egy olyan kutyafajta, ami jó házőrző, szereti a gyerekeket és kapható legyen játékra. Köszönöm előre is a segítséget.

Egy 3 gyerekes anya.

2009. szept. 8. 14:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
52%
Ha kertes házba lesz a kutyus, akkor berni pásztort vagy golden retrivert.
2009. szept. 8. 14:52
 12/61 anonim válasza:
61%

Szia !

Nekem egy 3,5 éves kisfiam van és egy amerikai bulldogunk aki mindössze csak fél évvel fiatalabb mint a gyerköc.

Tapasztalat: Nyugodt,békés,játékos könnyen tanitható, és megért mindent szinte amit kérek tőle,labda mániás egy szóval aranyos. Egy dologgal azonban tisztában kell lenni rettentően erős kutya fajta,nálunk pl a gyerköc a hátára ül lovagol rajta , könnyékig benyul a labdáért a szájába és sosem volt semmi féle atrocitás, mi szeretnénk még egy bullit mellénk mert és ez csak az én véleményem szerintem az egyik legjobb kutya fajta és szép a megjelenése és kiállása is.

2009. szept. 8. 14:54
 13/61 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó: nekünk is az ezelőtti kutyánk egy am. bulldog volt. sajnos 2 évesen meghalt:( és azóta nem volt kutyánk. és nekem is ugyan ez a tapasztalatom vele. nem tudnék még egy amerikai bulldogot hozni. vagy nem tudom, biztos h mindig Szuszi jutna az eszembe róla. majd meglátjuk. köszönöm minden kedves válaszolónak a segítséget.:)

2009. szept. 8. 15:06
 14/61 anonim ***** válasza:
26%
gyermekek melle meg nagyon jo a boxer is,nem kistestü igaz de imäd jätszani,nagyon okos es el hal a gyerekekert es a csalädjäert akivel el!!!!Nekem az van es erzi ha szomoru vagy elkeseredett vagy biztos felvidit!
2009. szept. 8. 16:32
 15/61 anonim ***** válasza:
35%
Hát sajnos minden kutyafajtának megvannak az előnyei és hátrányai. Nekem keverék kutyám van és ugye azt mondják velük nincs semmi baj, de speciel neki elszakadt a térdszalagja, és most lehet hogy megint. Félévente benyal egy vírus... Sajnos szerencsének kell lennie az embernek, hogy olyan kutyát találjon aki erős és egészséges. (egyébként imádom így is kutyámat csak már nagyon sok pénzbe van legalább 200 000)
2009. szept. 8. 18:00
 16/61 anonim ***** válasza:
52%
Végig gondoltam mi is lenne a helyes választás. Én a tervuerent vagy groenendaelt választanék. Elég sportos agilityhez vagy más kutyás sportokhoz, gyerekszerető és jó házörző.
2009. szept. 8. 19:15
 17/61 anonim ***** válasza:
35%
Az elöző vagyok. Egy közép schnautzer sem rossz választás.
2009. szept. 8. 19:19
 18/61 A kérdező kommentje:
Ok. Köszi a snaci és a másik 2 kutyafajta tetszik:)
2009. szept. 8. 22:01
 19/61 anonim ***** válasza:
0%
Jack Russel terrier-t!!!!!
2009. szept. 9. 11:17
 20/61 anonim ***** válasza:
0%

Beagle-t is nézd meg, szerintem tetszeni fog.

De ha Schnauzer-t választasz, akkor annak rengeteget kell törődni a szőrével, mert ha elhanyagolódik, akkor nagyon ronda. A szomszédunknak az van, ők kutyakozmetikushoz viszik gyakorta.

De a Beagle-n kívül ajánlom még a drótszőrű Foxi-t és a Golden Retriever-t!

2009. szept. 9. 14:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!