Milyen kutyafaját válasszunk?
Sziasztok!
Tudom,hogy szinte minden nap van ilyen kérdés ezért 1000 bocsánat hogy általam is több van. Hiába nézelődök a neten nem találok olyan kutyafajtát ami megfelelő számunkra. Van két gyermekem aki 10 éven aluli és egy lányom aki 12 éves. Szeretnénk egy olyan kutyát ami megvédi a házat de emellett barátságos és szereti a gyerekeket. A lányom dog dancingelni szeretne vele. Vagy valami más sportot űzni, hobby célon. Tehát egy olyan kutyafajta, ami jó házőrző, szereti a gyerekeket és kapható legyen játékra. Köszönöm előre is a segítséget.
Egy 3 gyerekes anya.
Igaza van az utóbbinak.
Kifejezetten házőrző kutyák pl. a német juhászok, rottweilerek, vagy a dobbermanok, de ezek meg nem kifejezetten barátságos kutyák, nagy testűek, és erőszakosak.
Szia!
Írok néhány fajt, akik megfelelőel kennének :)
Jack Russel: barátságos, éber, pörgős, okos kutya. kapható a játékra, sőt, eleme a mozgás és az ugrálás. :) Tanítható, fogékony az újra.
Németjuhász: jó házörző, a gazdáit megismeri, tanulékony, fogékony a tanításra, mozgékony, barátságos, szófogadó, hűséges.
Tacsi: ugat, nem engedi be az idegent, hűséges, segítőkész, hálás :)
Retriever (akár Golden /hosszú-világos szőr/ akár a Labrador /rövid-világos vagy sötét szőr/): rendkívül családcentrikus, szereti a gyerekeket, okos, tanítható, kellően mozgékony, barátságos kutya, az idegenre ugat :)
Persze mindezek a tulajdonságok csak átlagosak, tanítással és megfelelő odafigyeléssel kihozható belőlük a legjobb! én ezeket javaslom.
Nem gondolkodtál egy menhelyi kutya örökbefogadásán? Meglátni és megszeretni, hidd el, hatásos, és mindkét fél boldog lenne, illetve legalább lenne egy családi programotok.. :)
Üdv.: Dorka
Érdekelne miért vagyok ennyire lepontozva..???? :S A tapasztalataimat osztottam meg a kérdezővel, és igazából neki akartam segíteni, nem másnak! Egyértelmű és igaz, amit írtam!
Dorka (jelenleg az utolós előtti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!