Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafaját válasszunk?

Milyen kutyafaját válasszunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom,hogy szinte minden nap van ilyen kérdés ezért 1000 bocsánat hogy általam is több van. Hiába nézelődök a neten nem találok olyan kutyafajtát ami megfelelő számunkra. Van két gyermekem aki 10 éven aluli és egy lányom aki 12 éves. Szeretnénk egy olyan kutyát ami megvédi a házat de emellett barátságos és szereti a gyerekeket. A lányom dog dancingelni szeretne vele. Vagy valami más sportot űzni, hobby célon. Tehát egy olyan kutyafajta, ami jó házőrző, szereti a gyerekeket és kapható legyen játékra. Köszönöm előre is a segítséget.

Egy 3 gyerekes anya.

2009. szept. 8. 14:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
40%
Mondjátok már meg nekem, hogy a beagle, retriever, terreir kutyák mióta őriznek házat??? Én vagyok ilyen tájékozatlan?
2009. szept. 9. 14:31
 22/61 anonim ***** válasza:
47%
Egyszerre nem lehet egy kutya jó házőrző és a gyereket is szeresse! Ha házörző, akkor agresszív, támadólag lép fel és nagyon erős kezű gazdi való csak neki, aki tud vele bánni! Egy gyerekeket szerető kutyafajta (pl. berni pásztor, vagy golden) pedig barátságos,lehet nyúzni de az idegeneket megugatja, és jelez, ha idegen jön a házhoz! Én inkább választanék az utóbbi kategóriából, mert egy jó házőrző ha bevadul a nagy "őrzésben" még a gyerekemet is széttépheti!
2009. szept. 9. 16:21
 23/61 anonim ***** válasza:
46%

Igaza van az utóbbinak.

Kifejezetten házőrző kutyák pl. a német juhászok, rottweilerek, vagy a dobbermanok, de ezek meg nem kifejezetten barátságos kutyák, nagy testűek, és erőszakosak.

2009. szept. 9. 16:42
 24/61 anonim ***** válasza:
78%
Már hogyne lehetne egy kutya egyszerre jó házőrző és gyerekszerető!! A kettő abszolút nem zárja ki egymást, sőt! Az ősi pásztorkutyák a legjobbak, ők úgy vigyáznak a gyerekseregre, mint anno a nyájra, ott van a gyerekek mellet, és őrzik őket rendületlenül, ugyanakkor bármit eltűrnek a kölyköktől. Nekem a komondor a kedvencem, mert még őrzi az ősi tulajdonságait, kitűnő házőrző, erre tanítani sem kell, szinte imádja gazdáját, és annak családját, tőlük mindent eltűr. Ja, és ízig-vérig magyar.
2009. szept. 9. 16:44
 25/61 anonim ***** válasza:
78%
Úristen XD :S Szerintem ti csak képen láttatok kutyát. Pont tegnap néztem egy sorozatot, a legmagasabban képzett rendőrkutyákról. Épp egy bűnözőt fogtak el. Ahol nincs ám csibészruha, meg kar. Bele a kezébe harapott és tartotta! Aztán hazamnet játszani a gazda gyerekivel. Német juhász volt. De sok már rendőrkutya is van. Csak annyit mondok : f*ngotok sincs a kutyákhoz...
2009. szept. 9. 16:48
 26/61 anonim ***** válasza:
34%
Az agresszív kutya a gazdára is veszélyes lehet. És attól még, hogy nem fogad szót csak a falkavezérnek, még imádhatj a gyereket. Ti el vagyrok tévedve. A jó őrző kutya nyugodt, kezelhető. Nem attól lesz jó, hogy őrjöng... Majdnem akármilyen kutya "szét tud tépni" egy gyereket, csak nevelés kérdése.
2009. szept. 9. 16:55
 27/61 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. de még várok további tippeket.:)(:
2009. szept. 9. 19:16
 28/61 anonim ***** válasza:
65%

Szia!

Írok néhány fajt, akik megfelelőel kennének :)

Jack Russel: barátságos, éber, pörgős, okos kutya. kapható a játékra, sőt, eleme a mozgás és az ugrálás. :) Tanítható, fogékony az újra.

Németjuhász: jó házörző, a gazdáit megismeri, tanulékony, fogékony a tanításra, mozgékony, barátságos, szófogadó, hűséges.

Tacsi: ugat, nem engedi be az idegent, hűséges, segítőkész, hálás :)

Retriever (akár Golden /hosszú-világos szőr/ akár a Labrador /rövid-világos vagy sötét szőr/): rendkívül családcentrikus, szereti a gyerekeket, okos, tanítható, kellően mozgékony, barátságos kutya, az idegenre ugat :)

Persze mindezek a tulajdonságok csak átlagosak, tanítással és megfelelő odafigyeléssel kihozható belőlük a legjobb! én ezeket javaslom.

Nem gondolkodtál egy menhelyi kutya örökbefogadásán? Meglátni és megszeretni, hidd el, hatásos, és mindkét fél boldog lenne, illetve legalább lenne egy családi programotok.. :)

Üdv.: Dorka

2009. szept. 11. 11:00
 29/61 anonim ***** válasza:
0%
Berni pásztor vagy Németh Juhász! A két legjobb kutya!
2009. szept. 11. 15:08
 30/61 anonim ***** válasza:
30%

Érdekelne miért vagyok ennyire lepontozva..???? :S A tapasztalataimat osztottam meg a kérdezővel, és igazából neki akartam segíteni, nem másnak! Egyértelmű és igaz, amit írtam!

Dorka (jelenleg az utolós előtti)

2009. szept. 11. 17:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!