Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Sokkhatás alatt vagyok. Hogy...

Sokkhatás alatt vagyok. Hogy tegyem túl magam rajta?

Figyelt kérdés
este a párommal sétáltattuk a biale foxi keverékünket, amikor egy marha nagy kutya fel akarta zabálni a miénket. nyakánál fogva meg a póráz segítségével tudtuk megakadályozni. de ment a kergetőzés pár percig mire odajött a gazdája. és ez annyira sokkolt, mivel imádom a kiskutyust is, meg a páromat is, egész este sírok. nem tudom megemészteni. végül nem lett senkinek baja, de ennyi erővel megharaphatta volna a páromat is, meg a kiskutyust is megette volna. és sajnálom a kiskutyust mert gondolom nem volt kellemes neki hogy a nyakánál kellett a pórázzal felemelni. és sajnáltam is nagyon. hogyan tudnék túllépni rajta? ha a kutyus képét nézem már könnybe lábad a szemem:((
2013. febr. 15. 21:05
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
volt h szabadon engedtem amikor játszott a szomszéd kutyájával, ergó szocializálódik. ti hagytátok volna h lesz ami lesz?? nem védtétek volna meg?? sose tudhatod milyen szándékkal van a nagyobb testű kutya, de most komolyan, úgy álltatok volna a dologhoz hogy ha megeszi vagy megharapja átharapja a torkát, akk ez van??
2013. febr. 15. 21:37
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
HA megtámadja, akkor nem fognak kergetőzni. Simán utoléri és eltöri a kutyád nyakát vagy gerincét. Játszani akart vagy ismerkedni, csak ti elcsesztétek.
2013. febr. 15. 21:38
 23/47 sippara ***** válasza:
92%

Értsd már meg, hogy ha egy felnőttnek derékig érő kutya MEGTÁMAD egy földszinteset, akkor a) egy harapásból elroppantja a gerincét b) olyan sebet harap rajta, hogy ott helyben vérzik el a kutya.

Valószínűleg játszani akart, vagy ismerkedni, a te kutyád bestresszelt a visítástól, mindketten bestresszeltek attól, hogy a párod - tök fölöslegesen - közéjük állt, aztán érdekes talán-haverból ZSÁKMÁNNYÁ változtattátok a kutyátokat azzal, hogy felemeltétek, ami neki is nem kis sokkot okozhatott.

24/47 anonim ***** válasza:
100%

Az én törpe uszkárom rendszeresen játszik nagytestű kutyákkal. Nagy cimbije egy argentin dog...

Mindig össze szagolnak az utcán nagy kutyákkal, de eddig sosem volt gond, csak játszottak. Attól hogy nagyok és izmosak, ők is csak kedves kutyák, pont mint a tiéd. Azt észre lehet venni ha támadólag szaladna felé egy kutya.

Lehet hogy ez a kutya pont támadni akart, nem tudhatom.

Viszont ha csak játékból közeledik felé egy nagy kutya, azzal nagyon rosszat teszel ha ilyenkor felkapkodod. Ezzel csak azt éred el, hogy féljen tőlük.

25/47 A kérdező kommentje:
nem tudta átharapni semmiét, mert nem engedtük. de ha pl odaengedjük és átharapja az jobb lett volna??? a te kutyád odaengeded egy rohadt nagytestű kutyához amikor nem tod milyen szándékkal volt??
2013. febr. 15. 21:40
 26/47 sippara ***** válasza:
90%
Igen, odaengedem. Mert nem akarom a saját kutyám életét elcseszni ilyen amatőr húzásokkal, mint a felkapkodás. Mit nem értesz rajta, hogy ha támadott volna, széttépi a kutyát mire annyit mondasz, bikkmakk?
2013. febr. 15. 21:41
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
Elég egyértelműen látszik 1-2 kutya kivételével, hogy mik a szándékai. Elég könnyen meg lehet állapítani, hogy támadni akar-e vagy nem.
2013. febr. 15. 21:41
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha támad, lesz@rja h ott van a párod. Neki is nekitámad, ha kell. Simán kitépi a te kezedből is. Ezer százalékig biztos vagyok benne, h nem támadó jelleggel ment oda.
2013. febr. 15. 21:43
 29/47 sippara ***** válasza:
90%
Ja és a másik - soha nem jött még úgy oda kutya az enyémhez, hogy ne láttam volna rajta, hogy milyen szándékkal érkezik. Mielőtt kocsit veszünk, megtanuljuk a KRESZt és az autó kezelését. Mielőtt kutyát veszünk, meg kéne tanulnunk a kutyák közti viselkedés szabályait, és a testbeszédüket.
2013. febr. 15. 21:43
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha kergette,nem jelenti azt,hogy megtámadta.Olyat még nem hallottál,hogy a nagyobb testű kutyák is szoktak játszani?

Ha támadó szándékkal jön oda,azt általában le tudod kottázni a testbeszédéből és abból,hogy ennek megfelelő hangokat ad ki(morog,vicsorog).Szőre felborzolódik,peckesen lépked,farkát felemeli.

Na ilyenkor van rossz szándéka.

Percekig kergette?Ha komolyan bántani akarta volna,akkor ez maximum másodpercekig tart és a kutyád halálával végződik.

Javaslom,látogass el a kutyáddal együtt egy kutyaiskolába.A kutyaoviban ellenőrzött körülmények között játszhat más kutyákkal,szocializálódhat,és te is tanulsz valamit a kutyák viselkedéséről.Ha így folytatjátok,csóró kutyátok egy visító,minden kutyára őrjöngve kitámadó elmebeteg idegroncs lesz,és a te hisztid fogja azzá tenni.

Volt egy bullterrierem,talán volt 20 kiló.A legjobb barátja egy közel 80 kilós masztiff volt.Imádták egymást,kan létükre a legjobb barátok voltak.Az volt a játékuk,hogy a masztiff bekapta a kutyám fejét,nyaktól lefelé látszott ki a szájából,így hurcolta pár métert.Ott elengedte,mire a bullom nekiugrott,elkapta a pofáját és a lógó bőrénél fogva húzta.Órákig képesek voltak ezt játszani.Soha egy karcolás nem volt egyikükön sem.Pedig hörögtek-morogtak közben.Aki nem ismerte őket,azt hitte,életre-halálra harcolnak.

2013. febr. 15. 21:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!