Szerintetek a szaporítókat nem lehetne ilyen alapon megfogni?
Ez a cikk pont egy tenyésztőről szól, a kiskutyák tk-sak, bár az gyanús, hogy milyen sok kiskutyát adott el, tehát biztosan nem egy jó fajta tenyésztő.
Ha már a rendőrségnek hiába jelentenek be állatkínzást, nem lenne érdemes inkább az adóhivatalnak jelenteni a szaporítókat? Ezt legalább komolyan veszik, mert még pénz is jön belőle....
ez csak próbavásárlással fogható meg, aztán ha már háznál van a NAV felvillantják a jelvényt és körülnéznek a portán... de büntetni csak az aktuális alomért tudnak a régiekért és az elkövetkezendőkért nem. ha sikerül lenyomozni kutyakereskedő vonalakat akkor nagyon nagyot is tudnak kaszálni az adóhatóságok.
egyébként van ismerősöm a "másik oldalról" is, egy tenyésztő, akinél jártak kinn próbavásárláson, majd át is nézték az összes papírjukat. miután mindent rendben találtak elköszöntek és elmentek. ők évente egy-két almot szoktak lehozni.
én továbbra is azt mondom (meg egy ideje már így gondolom), hogy a szaporítós problémát az adóhatóságon keresztül lehetne leghamarabb megoldani, vagy legalábbis visszaszorítani. nem ebadóval, meg chippel, meg a kennelméret növelésével... mert ezeket csak a rendes kutyatartókon lehet számon kérni.
Az engem most pont nem érdekel, hogy a cikkben szereplő illető tenyésztő, vagy sem, csak példának tettem ki.
Nézek néhány konkrét szaporítót és be is jelentem. Esetleg ti is megtehetnétek, ha több bejelentés érkezik, talán komolyabban fognak foglalkozni vele. Simán egy online felületen keresztül meg lehet tenni a bejelntést, szóval nem nagy ügy, csak keresni kell konkrét szaporítókat hozzá.
19. -es
Illetéket nem kell kutyák után fizetni - max. ajándékozási illetéket annak aki kapta, de azt is csak akkor ha a kutya amúgy többe kerül mint 150.000 Ft. - ugyanis nem kapsz utána semmilyen ellenszolgáltatást. Szerintem te itt az adóra gondoltál. Ha valaki nullára jön ki (tehát a bevétele éppen fedezi a kiadásait), akkor nem kell semmilyen adót fizetnie mert nem képződött semmilyen adóalap.
Azzal meg egyetértek hogy a szaporítást csak az adó oldalról lehet megfogni.
Azt meg be lehet bizonyítani egy szuka megvizsgálásával állatorvosnak, hogy az a szuka ellett-e és hozzávetőlegesen hányszor.
Időpont ma 17:10
Pedig, aki nagyban csinálja, az már gazdasági tevékenység. Az egy dolog, hogy akár mínuszra jön ki belőle.Ha jól tudom, évi 200 ezer forintig nem adózik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!