Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek a szaporítókat...

Szerintetek a szaporítókat nem lehetne ilyen alapon megfogni?

Figyelt kérdés

Ez a cikk pont egy tenyésztőről szól, a kiskutyák tk-sak, bár az gyanús, hogy milyen sok kiskutyát adott el, tehát biztosan nem egy jó fajta tenyésztő.

Ha már a rendőrségnek hiába jelentenek be állatkínzást, nem lenne érdemes inkább az adóhivatalnak jelenteni a szaporítókat? Ezt legalább komolyan veszik, mert még pénz is jön belőle....

[link]

2013. febr. 13. 12:17
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
33%
Az adóhatóság az ilyennek nem foglalkozik, nem elég nagy hal és gyakorlatliag behajthatatlan adótartozás. Az eddigi kintlévőségek miatt fizetünk mi, becsületes polgárok is nagyobb adókat. Ugyanis a NAV-nak nincs meg az éves bevételi kvótája.
2013. febr. 13. 12:28
 2/36 anonim ***** válasza:
72%

És ez is a rendes tenyésztőkön fog csattanni.

Hogy nevezhetnek tenyésztőnek egy kutyagyárost? Több mint 230 kölyök az elmúlt években? Hány évben? De akkor is, több, mint 40 alom!

És mind bevételnek számítják a kölyök árát, az addig a tenyésztő által ráfordított pénzt figyelembe sem veszik.

2013. febr. 13. 12:31
 3/36 anonim ***** válasza:
65%
A cikkben szereplő is RENDES tenyésztő. Híre van a fajtában.Viszont "elfelejtette" legalizálni a tenyészetét.Nagyon sok tenyésztő már megtette, hogy megtalálta a módját, miként tudja bejelentéssel folytatni a működését.Aztán, hogy onnan mennyi megy ki számla nélkül, az már egy másik történet.
2013. febr. 13. 12:42
 4/36 A kérdező kommentje:
Igen, azt olvastam, hogy ez egy tenyésztő, nem is ez a kérdés. Hanem az, hogy a szaporítókat nem lenne e érdemes bejelenteni a NAV-nál?
2013. febr. 13. 13:01
 5/36 anonim ***** válasza:
Szia. Sajnos az ilyenekkel nem tudod megakadályozni a szaporítást, mert nem foglalkoznának vele. Szerintem az egyetlen megoldás az lenne, ha a chip bevezetése és ellenőrzési rendszerének kialakítása után a nem törzskönyves kutyák ivartalanítását is kötelezővé tennék, bár ez azt is megakadályozná, hogy Magyarországon esetleges újabb fajta szülessen illetve hogy egyes ajták munkavonalú nem törzskönyvezett egyedeit továbbra is megőrizzék, ezért nagy valószínűséggel hatalmas botrányt váltana ki, de ha ilyesmi törvény nem születik, akkor szaporítókérdésben nem lesz jelentős változás.
2013. febr. 13. 13:28
 6/36 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok :D egy fajtát helyett ajtát írtam és nem az egyedeket kell megőrizniük, hanem a vérvonalukat a munkavonalú egyedeknek :D bocsi az elírásokért, csak kicsit még kómás vagyok :D
2013. febr. 13. 13:30
 7/36 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom.

Az én kiskutyám egy szaporítótól lett kimentve, ahol egy mocskos pincében bezárva élt évekig sokad magával, és fél szemére megvakult, egy kezeletlen szemgyulladás miatt.

Annyira de annyira utálom őket, olyan jó lenne ha tudnék tenni valamit ellenük. :(

2013. febr. 13. 13:31
 8/36 anonim ***** válasza:
66%

Egyetértek a felvetéssel.

Azt mondja már meg nekem valaki, hogy ahol ennyi állatot tartanak, - nem a marson, vagy a holdon művelik - az nem tűnik fel senkinek?!

Tanyákra mennek ki a rendőrök ellenőrizni ezért-azért, a kutyák sem kuksolnak csöndben...

A NAV már a facebokon is nézelődik, téged, engem, minket nyakonkapnak az utcán, ha nincs a kutyán póráz, fényképez a szomszéd, ha áthaladsz a parkon az önkormányzat meg ugrik rá.....büntetnek minden sz@arért.

NEM HISZEM EL, HOGY NEM LEHET!

2013. febr. 13. 13:31
 9/36 anonim ***** válasza:
Feljelenteni bárkit lehet. Még talán utána is néznek.
2013. febr. 13. 13:40
 10/36 A kérdező kommentje:

Utolsónak igaza van, egy próbát megér...

Utána járok hol lehet bejelenteni ilyet a NAV-nál, és teszek feljelentést. Veszíteni valóm úgy sincsen. Ha nem foglalkoznak vele, hát nem. De én legalább megpróbáltam tenni valamit.

2013. febr. 13. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!