Hét éves, ivartalanított boxer szuka, a lakásban tökéletesen viselkedik, újabban kéthetente előfordul, hogy séta közben nem fogad szót, kiszökik a térre, megfogni nem lehet, elugrik és rondán leugat. Mit lehet tenni, hogy a téren is szót fogadjon?
Nem történt semmi változás az életetekben, ami kihathatott a kutyára?
Egyébként meg ne engedd el pórázról, és keress fel egy szakembert.
Kora délután szoktunk kimenni a kutyajátszótérre, akkor van több időm a sétára. Ott elengedhetem, rohangál meg játszunk, ágakat, teniszlabdát dobálok neki. Reggel és este az utcában sétálunk, ő előre és vissza szalad. Azért engedem el a pórázról, mert úgy gondolom, hogy a pórázon sétálva nem mozog eleget. Az utca is csendes, azon a járdán, ahol sétálunk, szinte sosincs forgalom, az esetek 95 százalékában megbízhatóan jön mellettem, vagy ha előre is szalad, tapsra, füttyre visszajön. Amikor elrohan a térre, vagy a térről nem hajlandó bejönni, olyan, mintha bekattanna. Nem agresszív, csak megáll velem szemben, "antipatikusan leugat", nem fogad szót, mintha nem is tudná, mit jelent, az ülsz, meg a gyere ide. Amikor jutifalattal próbálkozom, megpróbálja kilopni a kezemből, de megfogni, sőt, még megsimogatni sem hagyja magát. Ilyenkor eddig még csak segítséggel sikerült megfognom. Amikor egy ilyen cirkusz után hazaérünk, a "szőnyeg alatt" közlekedik, szánja-bánja a dolgokat és lesi a kívánságomat, látni rajta, hogy tudja mit csinált, szégyenkezik, bűntudatos, de legközelebb mégis képtelen ellenállni a kísértésnek. Vagy nem tudom minek!
Ha lenne 40 ezer forintom szakemberre, akkor nyilván nem itt várnám empatikus, kedves és együtt érző boxer-barát tanácsát. Nagyképű beszólogatások nem érdekelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!