2kilós kutyába sok kullancs ment bele tegnap (5-6), kisebbek, lárvák, nem szívták még meg magukat. Az orvos nem tudta kivenni, nem lehet őket megfogni, a kutya is kapálózik. Jó ez amit adott erre? Lenn bővebben
Van csepegtetős kullancsirtóm,3hete raktam rá,havonta egyszer kell rárakni,ilyet vettem.Mégis belemennek,az idén volt már benne egy.Mondtam a dokinak hogy valami nyugtató kellene neki,attól lehiggadna,és akkor ki lehetne talán venni őket.24órát mondott,hogy akkor hat.Egyet megpróbált kivenni,de nem tudta.Most rajta van a nyakörv,csepegtessek rá Frontline cseppet is,nem lesz az sok egyszerre?
A kutya a dokinál mindig megőrül,alig lehet lefogni.
Frontline-t ne csepegtess rá, attól ugyanúgy belemásznak a kullancsok, csak megdöglenek utána. Mármint persze csepegtethetsz, de szerintem nem a legjobb megoldás. Ha meg most van rajta nyakörv, akkor hagyd, ne keverd a vegyszereket. De amúgy spray-t mondtam, nem cseppet, mert attól öt perc alatt kihullik belőle minden, ami él és mozog. Az nem hosszú távú megoldás, de ilyesmire jó.
Amúgy meg fenntartom, hogy a nevelés sokat segíthet. Nem törvényszerű, hogy a kutya megőrül az állatorvosnál, sőt.
amikor a kullancsot minden féle szerrel elkezdik buzerálni akkor ereszti bele a kutyusba a mérgeit,ezért vagy otthon csipesszel ki kell őket egy határozott mozdulattal venni,és nem kenyegetni,csavargatni,vagy hagyni kell kipotyognak idő után maguktól is a kullancsok,a vadállatokat sem viszik el orvoshoz és nem a kullancsok miatt halnak meg...
Semmi baja nem lesz a kutyusnak.
Minél tovább van a kutyában egy kullancs, annál rosszabb. Ha szerencséd van, és egyik kullancs sem fertőzött, akkor tökmindegy, hiszen nem kaphat el semmit a kutya. De ha ne adj' Isten babéziával fertőzött valamelyik, akkor 24 óra múlva már bőven megfertőzi. Az első 15-20 órában csak vért szív a kullancs, ezután kezdi el a vért visszaöklendezni a kutya testébe.
Ezért kell minél előbb kiszedni őket. A kutyádat pedig neveled meg, mert az, hogy most nem tudod kiszedni belőle a kullancsokat, akár az életébe is kerülhet.
A Foresto jó termék, de annak folyamatosan a kutyán kell lennie. 24 órán belül kezdi el kifejteni a hatását a kutya bőrén, ami azt jelenti, hogy ha azután megy bele a kullancs, akkor rövid időn belül el is pusztul.
sztef, tudod Te mekkora marhaságot írtál?
Tudod Te hány száz/ezer kutya pusztul el kullancsfertőzés miatt? Csak az én ismerőseim között tavaly 3 kutya halt meg bebéziában.
Ez nem olyan betegség, amit a kutya erős immunrendszerrel legyőz. Ez nem egy vírus, hanem egy parazita, ami 1-2 nap alatt elpusztítja az összes vörösvérsejtet a kutyában. Ha nem kezelik időben, akkor az állat pár óra alatt elpusztul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!