Ti feláldoznátok az életeteket a kutyátokért?
mivel az én szememben minden élet egyforma, ezért szerintem teljesen mindegy, hogy én élek e tovább vagy a kutyám. attól, hogy én meghalok neki nem lesz jobb sőt...de nekem se lesz jobb attól, hogy ha ő meghal sőt...megvédeni megvédeném/védtem de konkrétan arra nem tudok választ adni, hogy életem adnám e érte. de szerintem egy ilyen szituációban a saját életem fontosabb lenne.
egyébként szerintem a legtöbben aki ide azt írta/írni fogja, hogy életét adná a kutyájáért, egy olyan szituációban ahol ténylegesen meg kéne halnia azért, hogy élhessen az adott kutya...100%ig biztos vagyok benne, hogy inkább a saját életét mentené...ez az ösztön benne van minden állatban és az ember IS állat ergo a saját életét a többi állat fölé helyezi ahogyan az állatok. bár vannak néhányan, akik életüket adnák/adták egy másik emberi lényért, de a többség egy állatért vagy emberért nem áldozná fel a saját életét.
és most lehet lepontozni, lehet lehurrogni de ezen a tényen a virtuális szájalás, szidás és kötözködés nem fog változtatni.
szerintem ha a mondást nézzük akkor a kutya bármilyen helyzetben kiállna értünk vegyük pl. hogy jön egy farkas és nem elszalad, nem gondolkodik hanem elkezd ösztönösen kűzdeni vele míg mi teszem azt elszaladhatunk és ő pedig lehet belehal a kűzdelembe.
most el lehet kezdeni engem sumáknak nézni de az tuti hogy ugyanígy lennék én is őérte! és azért merem ezt kijelenteni mert tisztában vagyok azzal hogy nem annyira kifejlett az inteligenciám hogy egy bizonyos szituban nekiálljak gondolkodni hogy most lehet meghalok. imádom a kutyámat és egyszerűen begolyóznék ha valami baja lenne. nem tudnám tétlenül nézni ha pl. egy farkas vagy akármi meg akarná ölni. vagy le akarnák lőni a szemem láttára vagy akármi. egyszerűen csak az lenne bennem hogy az én imádott kutyám nem szenvedhet! nekimennék gondolkodás nélkül még egy fegyveres fazonnak is az tuti. én valahogy azzal tudnám magyarázni hogy minden egyes nap szeretetet ad. FELTÉTLEN SZERETETET! ő magasról letojja hogy most hogy áll a hajad, vagy hogy milyen ratyi melót végzel. nem érdekli az sem hogy általánosod vagy több diplomád van e. magasról sz@rik arra ha nem fürdesz, igénytelen vagy, vagy büdös a szád. nem érdekli ha elúszott a házad és az utcán dideregtek, abba is sz@rik bele ha pocsék napod van és esetleg dühösebben szólsz hozzá ő mindig ugyanazzal a szeretettel és ragaszkodással viszonyul feléd. nem érdekli ha csak szárazkenyeret dugsz az orra elé vagy a legdrágább husokat, nem érdekli hogy csöves e vagy vagy a leggazdagabb. őt nem érdekli semmi ilyesmi ami az embereknek lényeges, egyedül az hogy jól érezzük magunkat, hogy a lehető legtöbbet velünk lehessen! azok akik azzal példálóznak hogy a szertteiért sem tennék meg, nem jó példát hoznak fel. MUTASSATOK NEKEM MÉG VALAHOL ILYEN ÖNZETLEN SZERTETET! én bevallom még én sem vagyok ilyen önzetlen senkivel (nevezzük úgy hülye), ezért is gondolom azt hogy egy ilyen szeretetre méltó lélek megérdemli hogy élhessen!
létezik egy görög vicc ami a nőkről szól a pasiknak. azt írja benne hogy a pasinak jobb a kutya mint egy feleség, egy csomó példát hoz fel hogy miért a végén pedig írja hogy tegyen egy próbát a férfi: zárja be a nőt és a kutyát egy kocsiba és csak nagyon hosszú idő múlva térjen vissza, figyelje meg hogy ki fog örülni jobban!
én nő vagyok de amellett hogy nevettem rajta be kellett lássam hogy bizony van alapja. persze itt nem azon van a lényeg hogy a nő, hanem hogy egy olyan kutya amelyik szeret téged a körülötted levő emberek bármelyikét lepipálja szeretetben amit irántad érez remélem értitek a lényeget.
Más kutyáktól már kellett megvédenem. Szerencsére nem lett nagy baj, mert a másik gazda megfogta nagy nehezen a kutyáját, jött felénk támadva, nem nagyon gondolkoztam,hogy mi lesz beálltam a kutyám elé. Szóval a kérdésre válaszolva igen. Viszont az adott helyzetben nem úgy fogod fel,hogy feláldozod magad csak cselekszel aztán lesz ami lesz..
Úgy vagyok vele, akit szeretek azt nem hagyom magára a bajban.
Kockáztatnám érte az életemet, ha pl ki kéne mentenem egy égő házból, mert akkor még mindkettőnknek van esélye.
De ha azt mondanák, hogy vagy a kutya élhet, vagy én, akkor én szeretnék inkább élni. A szívem nyilván megszakadna, de az idő végül mindent elrendezne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!