Rex kutyaotthon alapítvány - karácsonyi "állatkölcsönzés"! Mi a véleményetek erről?
amúgy ez azért nem működik,ha gyerek mellé megy a kutya:
tegyük fel,ott lesz az állat 2-3hétig.
tök jól elvan a családdal,ugye újdonság,mindenki szereti.
szülő látja hogy a gyerek tényleg foglalkozik vele,szeretgeti,elviszi sétálni stb.
miután visszament a kutyus,szülők elkezdenek mérlegelni.
hogy hát ez nem is olyan rossz.
mi van akkor ha máshonnan vesznek kölyköt?ugye pisil,kakil,mindent szétrág,szökik,kiássa anyuci virágját,fél-1 év után már mindenki unja.
mi lesz azzal a kutyával?
lehet az is megy menhelyre,mert ugyanúgy benne van a pakliban.
Nehogy valaki belőlük csinálja a karácsonyi vacsorát pfff
Csak azt nem értem a kutyának, macskának hogy magyarázzák el, hogy csak pótlék volt, semmi egyéb.
Másképp kéne reklámozni a menhelyeket!
Az elgondolás, az ideiglenes befogadás fantasztikus elgondolás önmagában!!! Úgy, hogy az ideiglenes gazdinál marad a kutya, amíg gazdát nem talál, vagy esetleg ő örökbe nem fogadja!!!
De az, hogy kutyakölcsönzőként pár napra az ünnepek idején kihelyezik a kutyákat "ideiglenes gazdikhoz", majd megy vissza a menhelyre, a kennelbe, az undorító! Pont, hogy nem a felelősségre tanítja az embereket. Az embereknek kényelmes persze, hogy nincsenek egyedül ünnepen, ott egy kis szőrgombóc. Aztán az ünnepek elmúltával, vagy később, ha jönnek a gondok, mert minden menhelyi kutyával VAN kisebb-nagyobb gond, visszarakják őket a hidegbe...A kutyának ez nem kényelem...megint úgy érzi, hogy becsapták, elhagyták...pont, mire kezdené magát biztonságba helyezni, kidobják...Magyarország egyik legnagyobb menhelyének szerintem nem ezt kéne propagálnia!!!
Teljes mértékben egyetértek veled Szilvi!
Mindenkinek köszönöm a válaszát, azoknak is, akik szerint helyes ez a cselekedet a Rextől!
Ennek örülök :)
Nincs mit
Én nagyon gondolkodom, hogy elhozok egy kutyust a sajátom mellé, de ő itt is maradna velünk.Ahol egy kutya elfér, ott elfér kettő is.Nincsenek kikötéseim, nálam ez első látásra szerelem-szerűen működik. :)
Emellett viszont kicsit gusztustalannak érzem, hogy kiadják-visszaveszik a kutyákat, mint a Tesco vevőszolgálati pultjánál a rossz színű kézi mixert. :/ Nem pártolom ezt, aki el akar hozni egy kutyát, az el is fog.Én önkénteskedem egy menhelyen, és nem leányálom.Volt egy nagy, fekete kutya, snaci keverék.Egy nap örökbe fogadták, ígértek mindent, aztán két hét múlva az utcáról szedtük össze.Felhívtuk az örökbefogadókat, mire ennyit kaptunk: a kutya túl nagy, szétbarmolta a pázsitot...Azt remélték, visszatalál a menhelyre!
Ez lesz sok kutyával karácsonykor: megtetszik, aztán lustaságból nem viszik vissza, mert "elvan az az utcán is, eddig is ott élt".
Nem pártolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!