Rex kutyaotthon alapítvány - karácsonyi "állatkölcsönzés"! Mi a véleményetek erről?
hát én is azokkal értek egyet, hogy ez nem egy babaruha kinövöm és visszaviszem...
Sajnálom azokat a kutyákat is DE azért aki szeretne egy kutyát és pont karácsonykor innen elhoz sajnálatból egy beteg , lelki sérült ki tudja milyen bajokkal küszködő kutyát és beleun valószínű egy életre elmegy a kedve a kutyázástól. N
Nálam ha néha vannak is eladó kiskutyák én mindig elmondom, hogy sem fa alá ajándéknak, sem húsvétra " nyuszinak " nem adok el kutyát,. vegyenek kutyát de ne pont ünnepekre.
Úgy gondolom sok családot szétszedhet egy ilyen élő ajándék
nem igazán tudom eldönteni, hogy jó-e vagy sem. A magányos embereken segíteni az egy baromság. Reklámszöveg semmi több.
A rendszer viszont nagyban hasonlít az ideiglenes befogadók rendszeréhez amit a legtöbb szervezet használ.
Ott is a kutyák családokhoz kerülnek ki, lehet hogy hónapokra, de lehet, hogy csak monjuk egy-egy műtét után napokra.
Ami miatt nem értek egyet vele:
Az ideiglenesezést a legtöbb szervezet nagyon komolyan veszi. Gondosan mérlegelik, hogy a kutya és az ideiglenes gazda összeillenek-e, tudja-e mivel jár egy kutya tartása, ellátása.
Itt meg előfordulhat, hogy a család kölyökkutyát szeretne, ki is viszik, de aztán az rág, pisil, le kell vinni, ráugrál a gyerekre... Szóval egy csomó dolog ami miatt alapvetően nem akartak kutyát.
Vagy az idős, magányos ember este 10-kor le fogja még vinni a kutyát? és fel fog kellni 8 órakor? És az biztosított, hogy a kutya ismeri a pórázt és nem fogja az időst úgy végigrántani az utcán, hogy csontja törik.
Szóval nekem fura és van vele kapcsolatban jó pár kérdésem.
Abban viszont biztos vagyok, hogy sok-szép és megható médiacikk lesz belőle.
Bennem vegyesek az érzelmek, de inkább negatív.
Egyrészt milyen dolog állatot kölcsönözni, a húsvéti nyusziknál is mélyen fel vagyok háborodva. Az állatokat is megviseli, ha utána visszakerülnek újra a zárkába.
Másrészről viszont, ha vannak olyanok, akik karácsonyra kutyát akartak a gyereknek, mint tudjuk sok esetben azok a szerencsétlen kutyák menhelyeken kötnek ki pár hónap múlva. Ezzel viszont valamennyire lehet csökkenteni ezeknek a kutyáknak a számát, ha innen visznek ki kutyust.
Harmadrészt ha csak pár napig is, de nem 2x2-es zárkában töltik a hideg téli fagyokat a kutyák, hanem családban és egy bizonyos részük gazdinál marad.
öregek mellé még hagyján.
de ebből a gyerek csak azt tanulja meg,hogy minden eldobható...
élettel pedig nem játszunk...
mint pár éve hogy már nem lehet vissza vinni a pesti állatkertbe a tengerimalacokat.
ott is megunták,hogy boldog-boldogtalan lepasszolta...
én már feltettem pár napja a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3743237-mi-a-..
Azóta láttam, hogy a rexesek először 50%ára mondta a kutyáknak, hogy visszakerül, a velveten azt írják, hogy azt nyilatkozták nekik, hogy 35%, aztán a facebookos oldalukon 10%ot írnak. Eldönthetné a rex, hogy mekkorát hazudik.... és ott kifejtettem a véleményemet a dologról..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!