Miért mondják hogy egy kölyök kutya felnevelése 150. 000ft? Mi kerül ennyibe?
A mi kutyánk kis korától nálunk van de nem hiszem hogy a 4 év alatt rá lett költve 150.000ft, nemhogy pár hónap alatt.
Nem éhezik.
Igaz hogy nem veszünk havi 30-40 ezerért tápot hanem a maradék kaját, főtt kaját eszi amit egyébként kidobnánk ha nem lenne a kutya aki megegye.. Az oltást megkapja minden évben.
Ez nem fajtiszta.
Egy fajtiszta kutyába ugyan mi kerül 100.000be? Amúgy láttam 35-ért is, ez már barátibb ár, de nem emlékszek hogy volt e törzskönyve.
Ismerősöm ingyen kapta, ha 150.000be került volna a felnevelése akkor nem kapta volna meg hiába rokonáé a kutya
Hidd el, hogy ez nem ezen múlik.
Pásztor kutyák, vadász kutyák régen a gazdájukkal aludtak, a whippetek pl. konkrétan az ágy végében láb melegítőként "funkcionáltak", akkor ott is problémának kellett volna lennie a te elméleted szerint, holott akkor még a világon sem volt Cesar Milan az elméleteivel.
Igen, egy kutyát nevelni kell, szabályok kellenek neki, következetesnek kell lenni, de az nem jelent egyet azzal, hogy bizonyos dolgok nem férhetnek bele a kényeztetés kategóriába. Én pl. rendszeresen meg szoktam masszírozni, mert tudom, hogy mennyire jó neki. A gond ott kezdődne, ha ő jönne oda hozzám és követelné ki a masszírozást, én pedig engednék neki. Sok mindent lehet, de bizonyos kereteken belül.
Én még annyit fűznék hozzá, hogy a maradékot a családi kutyáink mindig megkapták...a nekik való maradékot!!!! Pl. a rántott hús maradékát, a húsleves maradékát...stb. Igen fűszeres, stb. Azonban ezek a dolgok annyira nem vészesek, mint beállítjátok őket. A nagy testű kutyájuk anyáéknak most 13 éves, és jól van, pedig sosem kapott prémium tápot. Mondjuk kihangsúlyoznám, h nem is olyan szép a szőre, mint kéne, és bár már idős jobb kondiban is lehetne.
Hozzátenném, én a saját kutyámat nem etetném így, de azért azt is túlzásnak tartom, h nem kaphat a kutya egy falat sültet, mert fűszeres... Nem kell átesni a ló túlfelére. Én super hiper mega prémiummal etetem a kutyámat, de nem tagadom, h a gulyásleves jobban ízlett neki, mikor anyós adott neki a múltkor. És én nem sikítottam fel, és nem kaptam a szívemhez, a kutya meg nem fosott, és semmi baja nem volt, csak a pofája lett totál lucskos, de azt még minden kutya túlélte eddig...
Persze az is hülyeség, h valaki maradékon tartja a kutyát, mert a maradék a legritkább esetben hús. Általában krumpli, rizs, és egyéb köret, amin elél a kutya, de ennyi.
Utolsó, nem azon megy a vita, hogy a kutya megeszi a vacsinál el nem fogyasztott fűszeres hús maradékát, ami kb egy falat. Arról van szó,hogy van aki csakis és kizárólag ezzel eteti a kutyáját, mint ez a drága, most már 41 %-os válaszoló. A kutya nem ember. Nem ehet meg sok dolgot, amit mi megeszünk, a sok fűszeres étel pedig káros a kutyának. Még az ember gyomra is ég egy kiadós borsos, fűszerköményes, paprikás kaja után, nem? Akkor a kutya miért tudná megemészteni??? Komolyan mondom, hogy az ilyen szemellenzős emberek ne tartsanak kutyát Ezt nem rád értettem utolsó. Bár, ha olvasom a válaszod "A nagy testű kutyájuk anyáéknak most 13 éves, és jól van, pedig sosem kapott prémium tápot. Mondjuk kihangsúlyoznám, h nem is olyan szép a szőre, mint kéne, és bár már idős jobb kondiban is lehetne."
Akkor miért nem baj a maradékkal való etetés? Azért mert a kutyád nem fosta szét a házat, már örülni kell? Anyám. Még mindig azt mondom, hogy a kutyás szakkönyveknek több értelme van, mint a tv műsoroknak, "kedves" 41%-os. De aki lusta olvasni, és a tévét bámulja naphosszat, majd idejön okoskodni az ott "tanultakból", hát hogy is mondjam....a szánalmas nem elég erős kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!