Miért mondják hogy egy kölyök kutya felnevelése 150. 000ft? Mi kerül ennyibe?
A mi kutyánk kis korától nálunk van de nem hiszem hogy a 4 év alatt rá lett költve 150.000ft, nemhogy pár hónap alatt.
Nem éhezik.
Igaz hogy nem veszünk havi 30-40 ezerért tápot hanem a maradék kaját, főtt kaját eszi amit egyébként kidobnánk ha nem lenne a kutya aki megegye.. Az oltást megkapja minden évben.
Ez nem fajtiszta.
Egy fajtiszta kutyába ugyan mi kerül 100.000be? Amúgy láttam 35-ért is, ez már barátibb ár, de nem emlékszek hogy volt e törzskönyve.
Ismerősöm ingyen kapta, ha 150.000be került volna a felnevelése akkor nem kapta volna meg hiába rokonáé a kutya
Az én kutyám 3 hónapos. NEm számolom a vételárat:
Oltás: 5500
Chip:3500
Fülcsepp: 4500
féreghajtó: 3500 (kölyküknek való paszta)
kullancs elleni szer: 4500
oltás második: 5500
veszettség oltás: 4000
nyakörv: 2000
táp: 10.000- még nem fogyott el persze
konzervek: 7000
kaki zacskó: 500
tálak: 5000
pelenka: (eddig) 6500
konzervre fedő: 50
játékok: ... kb. 6000
kutya sampon: 1000
Kozmetika: 1500
Ez csak eddig 70.000 VÉTELÁR NÉLKÜL
Hozzátenném kb. 5 hete van nálam a kutya. Nem vettem még neki fekhelyet- egy rekeszben alszik, amibe beleterítettem a köpenyemet. Tökéletesen megfelelő, bár nem túl szép, ha már nem fog rágni, kap egy szépet, az is benne lesz kb. 10.000-ben. Ivartalanítás is 10.000 körül lesz. Még nem vettem neki pórázt sem, egy régi használt pórázt kértem kölcsön ismerőstől, az is benne van kb.2000-ben. ÉS számolhatjuk a tisztítószereket, mert a domestos ipari mennyiségben fogy egy kiskutya mellett. És nem is sorolom tovább. Mert beteg is lehet és akkor az állatorvosi költségek a csillagos eget verdesik...
Leírom a szüleim költségeit, akiknek 6 hónapos a kutyájuk.
Tenyésztőtől vették: 120 ezer ft.
Kutyakaja: Brit Care Juniur Large Breed két havonta 10 ezer ft, tehát havi 5000.
Oltások: 4 oltása van meg eddig, kb 15 ezer.
Chipeltetés benne van a kutya árában.
Etetőtál:1500
Itatónak megfelel egy nagyobb műanyag tál is, legalábbis náluk. Kb 500 ft
Játékok:Ez attól függ mennyit, mit és milyen minőségűt veszel. Legyen 5000.
Ivartalanítás nálunk a kanokra 10 ezer.
Kutyaovi ingyenes, majd a suli. Ez is attól függ hova mész, nekik havi 10 ezer.
Mivel nagytestű kutya, ezért kap ízületvédőt, ami 300 db-os, tehát majd' 1 évig elég, ami 15 ezer volt.
Nyakörv:1000
Póráz:1000
Biléta is van rajta:3000
Fekhely:5000
Kullancs-bolha ellen:4000
Mivel hosszúszőrű, ezért szőrápoláshoz szüks.:10.ezer
És akkor a végösszeg összeszámolva:211 ezer. Ebből ha kivonom a kutya árát, és hozzáadok mondjuk egy szaporított kutyát, legyen 30 ezer, plusz a chip 3500, akkor ami kijön:124500. És ez nem egy éves, mert ha azt nézem, hogy a kutyakaját egyszer számoltam a 6 helyett, akkor még hozzájön 50 ezer. Tehát durván 170-200 ezer az első évben egy kutya.
Aztán, ha egészséges a kutya, akkor csak egyszer van oltás neki, esetleg félévente egy kisebb vizsgálat, fültisztítás ha kell. Vagy ha olyan fajta, akkor kozmetikus, olyan időközönként, amit a kutya szőre igényel. Aztán tálat nem kell neki venni, feltéve ha olyat vettél, amit nem tudott szétrágni. Aztán lehet a nyakörvet kinőtte, és venni kell egy másikat, plusz hámot, ha akarsz. Ezek teljesen alap dolgok, amik kellenek egy kutyatartáshoz. És ha beleszámolod, hogy balesetek történhetnek...elütik a kutyád, és műteni kell, ami tetemes összeg...Ezért az ember úgy vállaljon kutyát, hogy tudja, mindenre fel kell készülni.
"Hogy miért tartanak kutyát, egyszerűen mert szükség van rá. Ha megkérdeznél embereket 100-ból 80...."
(fejezzük be másképp a mondatot)
azért hogy őtizze a házat!! Jah láncon... mert a házőtzésre vett kutyáknak a nagyon nagy százaléka láncon él. Plusz kerten kívül sosem járt, neveletlen, szocializálatlan állatok. Hm...ezért érdemes kutyát tartani...
Hűű mi van itt.
Akkor elmondom én hogy látom.
A kutyának a legjobb, ha saját összeállítású kaját kap (legyen az BARF vagy éppen főznek rá külön), utána jönnek a prémium/szuperprémium tápok, ezután a maradék és a végén a legalja tápok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!