Miért mondják hogy egy kölyök kutya felnevelése 150. 000ft? Mi kerül ennyibe?
A mi kutyánk kis korától nálunk van de nem hiszem hogy a 4 év alatt rá lett költve 150.000ft, nemhogy pár hónap alatt.
Nem éhezik.
Igaz hogy nem veszünk havi 30-40 ezerért tápot hanem a maradék kaját, főtt kaját eszi amit egyébként kidobnánk ha nem lenne a kutya aki megegye.. Az oltást megkapja minden évben.
Ez nem fajtiszta.
Egy fajtiszta kutyába ugyan mi kerül 100.000be? Amúgy láttam 35-ért is, ez már barátibb ár, de nem emlékszek hogy volt e törzskönyve.
Ismerősöm ingyen kapta, ha 150.000be került volna a felnevelése akkor nem kapta volna meg hiába rokonáé a kutya
Kezdeti oltások: alsó hangon 20eFt, ivartalanítás: 16eFt, nagytestű kutyámnak havi etetési, amíg tápot kapott, nagyjából 10eFt. Orvosi ktg-ek (vírusos hasmenés, ilyesmi), nagyjából 20-40eFt - már fogalmam sincs. 1 éves kora után diszplázia szűrés 19eFt.
Azt hiszem nem sorolom tovább, mert ezek melett a játékok, etetőtál, fekhelyek, póráz, kutyaovi/kutyasuli stb stb. még egy fél vagyon szintén.
Szóval nálunk a 150eFt sem takarta be.
A "fajtiszta" az pedig fajtatiszta, nekem is tenyésztőtől vásárolt fajtatiszta kutyám van és azért drágább, mert megvannak a szűrései (ahogy én is megcsináltattam pl. a dp szűrést), garancia van rá stb.
Nekem most 1éves. 2hónapos kora óta van nálam. A ő nem törzskönyves 20.000ft volt. Jönnek az oltások kb 25-30.000. 10hónapja vamn nálam a kutya. Havi 15.000ft körül eszik. Az azt jelenti hogy 150.000ft. Ehez jönnek a cucai nyakörv hám póráz stbstb. Ami Nálunk olyan szintén 40.000 körül van(Persze ezek extra cuccok ezért csak a negyedét fogom számolni.) Legyenek 1éves koráig egyéb állatorvsi költségek fülgyulladás/ivartalanítás ilyenek erre csak 20.000et számoljunk.
230.000ftnál tartunk. És ebbe nem számoltam bele a kutyiskolákat. jártunk oviba meg most a tükör alapfok. úgy kb 300.000nél tartok de még tudnám sorolni. Ágy, jutalomfalatok játékok, a kutya autóztatásának a költsége.
"a maradék kaját, főtt kaját eszi amit egyébként kidobnánk "
Nektek inkább kismalacot kellene tartanotok. :(
Szereti és megeszi amit adunk neki.
És emellett még jó házőrző is. Idegenekkel nehezen barátkozik meg. Nekünk nincs vele, olyan gondunk amit itt az oldalon olvastam hogy valakinek a lábát harapdálja, megtámadja, morog a családtagra. Pedig nem is foglalkozunk vele annyit és nem is volt tanítva.
Persze, hogy megeszi szerencsétlen, vagy gondolod egeret fog, ha nem ízlik neki?
Szerinted abban meg van minden vitamin, ami egy kiskutya egészséges fejlődéséhez kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!