Miért mondják hogy egy kölyök kutya felnevelése 150. 000ft? Mi kerül ennyibe?
A mi kutyánk kis korától nálunk van de nem hiszem hogy a 4 év alatt rá lett költve 150.000ft, nemhogy pár hónap alatt.
Nem éhezik.
Igaz hogy nem veszünk havi 30-40 ezerért tápot hanem a maradék kaját, főtt kaját eszi amit egyébként kidobnánk ha nem lenne a kutya aki megegye.. Az oltást megkapja minden évben.
Ez nem fajtiszta.
Egy fajtiszta kutyába ugyan mi kerül 100.000be? Amúgy láttam 35-ért is, ez már barátibb ár, de nem emlékszek hogy volt e törzskönyve.
Ismerősöm ingyen kapta, ha 150.000be került volna a felnevelése akkor nem kapta volna meg hiába rokonáé a kutya
Ne mocskolódj már. Az ágyas példádra itt egy kérdés: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3730041-ha-ag..
Amúgy meg mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan tartja a kutyáját, nem? Amúgy is kicsit eltértél a témától. Húzd meg magad azt szerintem, mert senkit nem érdekel, hogy szerinted milyen a helyes kutyatartás.
Na csá.
Te miről beszélsz?
Attól, hogy a kutya felmehet az ágyra, szerinted egyeneságon következik az, hogy onnantól ő a falkavezér?
Istenem... Nem kell mindent elhinni, amit olvasol vagy a tv-ben mondanak.
Igen, van olyan kutya, amelyiket kemény kézben kell fogni és minden apró szarságra figyelni kell (pl. az ágyra felmenetelre is), de a legtöbb kutya, amelyik következetesen van nevelve, a gazdájának van tekintélye, nem fogja azért átvenni a falkavezér szerepét, mert felengedik az ágyra.
De nem lehet ráhúzni egy és ugyanazt a módszert az összes kutyára, ezt írtam az előbb. Az pedig, hogy felmehet-e az ágyra vagy sem, annyira részletkérdés ebben az egész történetben.
Attól, h rotti, nem következik alapból, h domináns. Domináns egyedek vannak, nem fajták. Nekem bullmasztiffom van, feljöhet az ágyra, mégsem ő a falkavezér.
Ezért mondtam, hogy nem kell elhinni mindent, amit írnak, mondanak. Ezek a falkavezérségi dolgok csak mankók azoknak, akiknél alapból gondok vannak, amik abból adódnak, ha valaki nem következetes, nincs elég tekintélye a kutyája szemében. Igen, ilyenkor jöhetnek azok, hogy nem jöhet fel az ágyra, én megyek ki először az ajtón stb. stb.
Vannak dolgok, amiket én is alkalmazok belőle, nekem is kellenek mankók, de nálunk elég sok minden belefér szerencsére, ami mások szemében már a kényeztetés kategória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!