Mást is rendőrséggel fenyegetnek, ha megbünteti a kutyáját?
Lehet verés nélkül is kutyát nevelni. Keress szakirodalmat róla. A verés csak a végső eszköz legyen.
Elsősorban a falkavezér elvet kell követni és mindig legyél vele következetes. Mindig pontosan tudja hogy mit vársz tőle el. Ehhez persze többet kell a kutyával foglalkozni mint hogyha vered
Engem fel is jelentettek, pont egy ilyen eset miatt :)
Igaz az én kutyám kapott is rendesen. Bár valószínű csak durván nézhetett ki, mivel nekem kistestű cuki kis szőrmók kutyuskám van és hát azt hogy lehet bántani.
(Egyébként csak leordítottam rendesen, kapott kettőt a seggére, megrángattam a grabancát, le nyomtam a földre, utána pedig fél óráig egy helyben kellett maradnia. A kutya többet nem evett szart... )
3-as figyelj már oda! Érthetően leírta, hogy nem ütötte meg.
On: Hát, igen, velünk is előfordult már. Nagynéném Németországban lakik, most vettek boxer küölxköt, és elég jól haladnak a tanulással, bár néha még húz a pórázon. Egyszer, mikor épp jó erősen rángatta a pórázt, jött szembe nagynénimmel az egyik szomszédja, és hát teljesen felháborodott, hogy miért kínozza szegény kutyát! Hát nyakörvben nem lehet kutyát sétáltatni, mert eltörik a nyaka! És másnap becsöngetett nagynénémhez, hozott neki egy hámot, hogy abban sétáltassa a kutyát :)
Nem tudom, nekem írtad, hogy lehet verés nélkül kutyát nevelni? Az első egy-két hónaptól eltekintve, amikor idekerült az első kutyám, és fikarcnyit sem tudtam a kutyákról sosem vertem a kutyáimat, úgyhogy nem értem a válaszod.
Nagyon ritkán szoktam a kutyáimat büntetni, de akkor igen rendesen.
Örülök, hogy nem csak engem találnak be ezek az idióták:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!