Miért fenyegetnek folyton a gennyes méhgyulldással ha nem ivartalanítunk?
szia!
Dehogynem elég! 5 éves korában is ivartalaníthatod, akkor is megvéded a betegségektől. Az a lényeg, hogy mire olyan korba kerül, hogy már nem lehet műteni, akkorra védve legyen.
Dr. Biksi Otília szájából hallottam a 70%-ot ( a két problémra, tehát vagy gennyesméhgyulladás, vagy emlődaganat)...
De itt egy másik adat is: Az első tüzelés előtt ivartalanított szuka kutyának csak 0,5% esélye van arra, hogy később emlődaganata fejlődik. Az első tüzelés után ez 8%-ra ugrik, míg a 3. tüzelés után, vagy a nem ivartalanított kutyáknál ez az arány 30%-ra emelkedik, tehát az emlődaganat minden 3. szukánál kialakul.
Forrás: [link]
Érdemes még átfutni a témával kapcsolatban ezt az oldalt is: [link]
Tudom, hogy sok igazság van ezekben de szerintem egy kicsit túl vanmisztifikálva a dolog.
Szerintem semmiképp nem leht jó ezeket az ivarszerveket idő előtt eltávolítani. Gondoljunk csak az eunuchokra milyen torz külsejük lesz a hormonzavar miatt.
Ha egy nőnek el kell távolítani a petefészkeit gondoskodni kell a hormonpótlásról különben csontritkulás alakulhat ki. Nem beszélve a haj és bőr kiszáradásos tüneteiről. Nem hiszem hogy ez a kutyáknál vagy mascskáknál másképpp van. Nem hiszem én se hogy lelkibeteg lenne ha nem élheti át a szülővé válás örömeit de ezeknek a szerveknek funkciójuk van legalább az életük első felében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!