Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fenyegetnek folyton a...

Miért fenyegetnek folyton a gennyes méhgyulldással ha nem ivartalanítunk?

Figyelt kérdés
Tényleg annnyi megbetetgedés van mostanában és máshogy nem is lehet elkerüni?
2011. szept. 30. 12:02
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
Nem csak mostanában, hanem mindig is így volt, csak mostanában már adott a lehetőség, hogy elkerüljük.
2011. szept. 30. 12:05
 2/31 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez statisztika. A 6 év fölötti ivaros szukák 70%-ának van gennyes méhgyulladása vagy emlődaganata, és a daganatok fele rosszindulatú. Hihetetlen nagy az esélye egy ivaros szukának, hogy ilyesmiben ideje korán befejezze az életét.
2011. szept. 30. 12:05
 3/31 A kérdező kommentje:
Akkor nem lenne elég kb. 5 éves korában elvégezni ezt a beavatkozást?
2011. szept. 30. 12:09
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Dehogynem elég! 5 éves korában is ivartalaníthatod, akkor is megvéded a betegségektől. Az a lényeg, hogy mire olyan korba kerül, hogy már nem lehet műteni, akkorra védve legyen.

2011. szept. 30. 12:19
 5/31 A kérdező kommentje:
Jahhj, akkor jó. Nem szeretném még azonnal műtögetteni. Köszi.
2011. szept. 30. 12:22
 6/31 anonim ***** válasza:

[link]

olvasd el! :)

2011. szept. 30. 12:33
 7/31 Akiteki ***** válasza:
100%
A 70 % túlzás, de jobb félni, mint megijedni. Nekem már halt meg kutyusom emlőrákban, soha többé nem akarok ilyet. Ezért ha már nem akarom kiállításra vinni, megy a kés alá sorban mindenki.
2011. szept. 30. 12:34
 8/31 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt már olvastam nemrégiben.
2011. szept. 30. 12:41
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Dr. Biksi Otília szájából hallottam a 70%-ot ( a két problémra, tehát vagy gennyesméhgyulladás, vagy emlődaganat)...

De itt egy másik adat is: Az első tüzelés előtt ivartalanított szuka kutyának csak 0,5% esélye van arra, hogy később emlődaganata fejlődik. Az első tüzelés után ez 8%-ra ugrik, míg a 3. tüzelés után, vagy a nem ivartalanított kutyáknál ez az arány 30%-ra emelkedik, tehát az emlődaganat minden 3. szukánál kialakul.

Forrás: [link]

Érdemes még átfutni a témával kapcsolatban ezt az oldalt is: [link]

2011. szept. 30. 12:46
 10/31 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy sok igazság van ezekben de szerintem egy kicsit túl vanmisztifikálva a dolog.

Szerintem semmiképp nem leht jó ezeket az ivarszerveket idő előtt eltávolítani. Gondoljunk csak az eunuchokra milyen torz külsejük lesz a hormonzavar miatt.

Ha egy nőnek el kell távolítani a petefészkeit gondoskodni kell a hormonpótlásról különben csontritkulás alakulhat ki. Nem beszélve a haj és bőr kiszáradásos tüneteiről. Nem hiszem hogy ez a kutyáknál vagy mascskáknál másképpp van. Nem hiszem én se hogy lelkibeteg lenne ha nem élheti át a szülővé válás örömeit de ezeknek a szerveknek funkciójuk van legalább az életük első felében.

2011. szept. 30. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!