Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fenyegetnek folyton a...

Miért fenyegetnek folyton a gennyes méhgyulldással ha nem ivartalanítunk?

Figyelt kérdés
Tényleg annnyi megbetetgedés van mostanában és máshogy nem is lehet elkerüni?
2011. szept. 30. 12:02
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Szerintem nem érdemes várni a műtéttel a kutya 4-5 éves koráig sem, viszont én sem vagyok annak a híve, hogy ivarérettség előtt ivartalanítva legyen egy kutya, bár ez ellen sem szólnak igazán meggyőző bizonyítékok. A túl korán ivartalanított kutyáknak általában hosszabbra nőnek a csöves csontjaik, de ez állítólag semmi egyéb kárral nem jár az egészségében, csupán apró esztétikai probléma.

Több egyéb érv is szól a fiatal korban (1 éves kor körül) elvégzett ivartalanítás mellett: egy fiatalabb kutyát nyilván sokkal kevésbé visel meg egy műtét, minél korábban van megműtve, annál kevesebb az emlődaganat kialakulásának veszélye.

Egyik ismerősöm kutyája kb egy hónapja pusztult el gennyes méhgyulladásban, mire jelentkeztek a tünetek már menthetetlen volt a kutya, hiába műtötték meg azonnal, csak 7 éves volt.

2011. szept. 30. 17:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!