Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fenyegetnek folyton a...

Miért fenyegetnek folyton a gennyes méhgyulldással ha nem ivartalanítunk?

Figyelt kérdés
Tényleg annnyi megbetetgedés van mostanában és máshogy nem is lehet elkerüni?
2011. szept. 30. 12:02
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Az emlődaganat ügyében meg azt szokták mondani azoknál a nőknél alakulhat ki akik nem szoptattak. Tehát a szoptatással vagyis "rendeltetésszsrű használattal" elkerülhető.

Régebben még élt az a szemlélet, hogy legalább 1-szer végig kell csinálni az utódnevelési procedurát akkor lenyugszanak a kedélyek és a szervezetnek is jót tesz. Szerintem ebben lehet valami.

2011. szept. 30. 13:38
 22/31 A kérdező kommentje:

Kedves Z.O.L pont azért kértem ki a ti véleményeteket is, mert annyi infó van hogy már gyanús.

És nem vagyok benne teljesen biztos, hogy minden igaz.

2011. szept. 30. 13:52
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Régebben a magas vérnyomást meg a vér lecsapolásával gyógyították.
2011. szept. 30. 13:52
 24/31 A kérdező kommentje:
Nem is sikertelenül.
2011. szept. 30. 13:53
 25/31 A kérdező kommentje:
Rajtad is nem ártana eret vágni, mielőtt megüt a guta.
2011. szept. 30. 13:56
 26/31 A kérdező kommentje:

Megtaláltam a lényeget!

Állatorvos: A szukák méhgyulladása valóban igen gyakori betegség. Ennek oka a szukák nemi ciklusában gyökeredzik. Azt minden kutyás tudja, hogy a szukák évente kétszer tüzelnek, általában tavasszal és ősszel. Ilyenkor viszonylag gyors hormonális változások zajlanak le a szervezetben, előkészítendő a leendő vemhességet. Tudni kell, a tüzelés alatt a méh ellenállóképessége jelentősen csökken, éppen a termékenyülés elősegítése érdekében. Ha ilyenkor baktériumok kerülnek a méh üregébe, akkor gyulladás kezdődhet. Persze ez így meglehetősen ritka, de a további szempont az, hogy a nem termékenyült szuka hormonálisan pont úgy viselkedik, mint egy vemhesült. Azaz megvastagodik a méh nyálkahártyája, ami 8-10 hétig is eltarthat, aminek a fokozottabb eseteit álvemhességnek is nevezzük az összes következményével együtt, de erről majd egy másik adásban fokunk beszélni. Namost, néhány üres tüzelés még nem jelent gondot, de ha ez évekig így ismétlődik évi kétszer, akkor 6-7 éves kor körül a méh nyálkahártyája teljesen átalakul, úgy mondják cisztásodik és váladékot termel, ami már melegágya lehet különféle gennyesztő baktériumoknak.

2011. szept. 30. 14:12
 27/31 A kérdező kommentje:

Szóval kedves Z.O.L nem azért kapnak gennyes méhgyulladást mert nem ivartalanították őket, hanem az évek során lezajlott sok üres tüzelés következtében megvastagodott méhnyálkahártyán elszaporodó baktériumok miatt.

Ez nem mond ellent a korábbi véleménynek SZERINTEM.

2011. szept. 30. 14:18
 28/31 Akiteki ***** válasza:
Én sem vagyok híve a túl korai ivartalanításnak, ha nagyon kell, legkorábban 1 éves kora körül ivartalaníttatom a kutyát. A lényeg: biztosan felelős gazda vagy, hogy ilyeneken gondolkodsz, a lehető legjobbat akarod a kutyádnak. Ha meg tudod oldani, hogy 4-5 éves koráig ne legyen kan a közelében, ha tüzel, akkor nem lesz semmi gond.
2011. szept. 30. 14:19
 29/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Azon leszek, hogy minden rendben legyen.
2011. szept. 30. 14:34
 30/31 anonim ***** válasza:

"Rajtad is nem ártana eret vágni, mielőtt megüt a guta."

Nem tudom ezzel mi volt a célod, úgy gondolom teljesen normálisan értekeztünk.

2011. szept. 30. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!