Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért fenyegetnek folyton a...

Miért fenyegetnek folyton a gennyes méhgyulldással ha nem ivartalanítunk?

Figyelt kérdés
Tényleg annnyi megbetetgedés van mostanában és máshogy nem is lehet elkerüni?
2011. szept. 30. 12:02
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Ezért jobb még fiatalon ivartalaníttatni! Egy fiatal kutya a műtétet is jobban viseli és a későbbi betegség esélyei is csökkennek.
2011. szept. 30. 13:04
 12/31 anonim ***** válasza:
Ja, igen, ha ivarérés előtt ivartalaníttatod, akkor tényleg másként fejlődik, megnyúlik a kutya, nem olyan lesz, mitha csak az első tüzelés után ivartalaníttatnád. De 5-6 éves koráig várni vele értelmetlen.
2011. szept. 30. 13:06
 13/31 A kérdező kommentje:
Mindenképpen, de azért pár évet várnék vele.
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát ja, az orrmandulámnak is volt egy fontos védelmi funkciója, mégis elképesztő, hogy mennyivel könnyebb az életem mióta nincs meg.

Én láttam már gennyesméhgyulladást is, és láttam bár olyan begyulladt prosztatát is amivel a kutya már a saját hátsófelele elől menekült, és konkrétan be kellett nyugtatózni amíg le tudták húzni a gyulladást annyira, hogy műthető legyen.

Ugyanakkor nagyon sok ivartalan kutyát ismerek, és nem látok náluk semmilyen egészségügyi problémát. Meg hát érted az USÁban már 30 éve minden nem tenyészkutya ivartalanítva van, sokuk már a tenyésztőnél néhány hetesen, ha lennének ilyen hátrányos hatásai, akkor arról tudnánk. Nem hiszem, hogy az állatorvosok között lenne valami szörnyű összeesküvés, ami miatt mind azt állítja, hogy nincs semmilyen káros hatása.

15/31 A kérdező kommentje:
Pedig tényleg valami összeesküvés-elméletre gyanakszom.
2011. szept. 30. 13:11
 16/31 anonim ***** válasza:
56%

szia!

Én meg láttam már olyan kant, amelyiknek a fiatal korban elvégzett ivartalanítás miatt szimmetrikus szőrhullása lett a hátán...szőr nélkül maradt felnőttkorára. Biztos ő is azt gondolta, milyen jó is, hogy ivartalanították...szerencsétlen állat.

2011. szept. 30. 13:22
 17/31 A kérdező kommentje:

Nem vagyok az ivartalanítás ellen, csak az időpontját illetően bizonytaalnodtam el.

Szerintem a túl korán ivartalanított állatok biztos hogy törékenyebbek maradnak ami végül ugyancsak a korai pusztulásukhoz vezethet.

2011. szept. 30. 13:23
 18/31 A kérdező kommentje:
Kedves Gabica örülök, hogy legalább valaki hasonlóan gondolkodik. Tényleg láttál szőrhullásos kutyát és biztos hogy attól volt?
2011. szept. 30. 13:28
 19/31 anonim ***** válasza:

Gabica27!

Láttál. Egyet. Ha egyáltalán annak a szőrhullásnak az ivartalanítás volt az oka...

És hány olyan szukát láttál, amelyik belepusztult a gennyes méhgyulladásba, mert nem ivartalanították?

Kérdező!

Kicsit túl sok a "SZERINTEM"! Természetesen a te döntésed, de ilyen esetben, ahol ennyi információ, állatorvosi kutatás, vélemény áll rendelkezésre nem érdemes a "szerintem"-ekre hagyatkozni.

2011. szept. 30. 13:30
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Egyes állatorvosok szerint a "túl korán", az az első tüzelést megelőzően van. A "pont jó" az első tüzelést követően rögtön. A további halogatás már jelentős kockázat növelő tényező.
2011. szept. 30. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!