Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki 'vegetáriánus', annak nem...

Aki 'vegetáriánus', annak nem képmutatás a kutyatartás?

Figyelt kérdés
Elvi okokból úgy döntöttem, hogy halon kívül más húst nem fogok magamhoz venni. Eddig is kb. szökőévente tettem, mivel nem igazán szeretem, régóta érett már bennem ez az elhatározás. KIOKTATÁST NEM KÉREK! Viszont a kutyáim természetesen kapnak tápot, húst, csontot stb. Természetesen nem fogom kidobni a kutyáimat vagy ilyesmi, csak nem tudom, hogy kéne a kettőt összeegyeztetni. Van esetleg valaki, aki szintén így tart kutyát?
2012. nov. 15. 09:52
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
95%

Ennyire nem kell túl bonyolítani szerintem :) Az szép dolog,hogy nem eszel húst, a kutyákat viszont nem kell ebbe belekeverni, miért lenne képmutatás?!

Nekik szüksége van a húsra az a fő táplálékuk, ha te most megvállnál a kutyáidtól /tudom,hogy eszedbe sincs/ más etetné jó esetben őket hússal, szóval nem lennél előbbre csak szegény kutyák ki tudja hova kerülnének,nálad gondolom jó dolguk van. :)

Szerintem ne gondolkozz ezen többet. Aki nem eszik húst miért ne tarthatna húsevő állatot, nincs köze a kettőnek egymáshoz.

Már azzal jót teszel az állatokért,hogy ha csak ahogy írtad eggyel kevesebb disznót/marhát vágnak le. A másik a kutyákkal is jót teszel mivel nálad élnek és nem tudom hány kutyád van,de annyival kevesebb kóborol az utcán vagy él menhelyen :)

2012. nov. 15. 11:39
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
azt hogy raktad össze, hogy most miattad évente 1 sertéssel illetve 1 marhával kevesebb hal meg?
2012. nov. 15. 11:45
 23/33 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy többen rátapintottatok a lényegre. A határ nálam is ott van, hogy azt együk meg, ami boldogan élt. Csak ez sajnos számomra kivitelezhetetlen. Például egy falusi disznóvágást abszolút nem tartok elítélendőnek, az ember gondozta a malacot, majd levágja, és megeszi. Szüleim is tartottak libákat, tyúkokat, jóízűen megettem a tojást (a húst mondjuk nem bírtam, mert tudtam, hogy az az a libus volt). Viszont az hogy egy állat így élje az életét az számomra elfogadhatatlan. Lehet hogy ha egyszer meg tudom tenni, hogy egy tanyáról vegyek csirkét/disznót, akkor azt megeszem, mert az normálisan élt.

Aki a natúrkozmetikumok ellen kampányol, annak üzenem, hogy a peta oldalán megtalálod azokat a márkákat, amelyek nem tesztelnek állatokon. Én pedig a meska. hu ról szoktam venni rendelni szappant, sampont, krémeket, amelyeket magánszemélyek készítenek teljesen természetes alapanyagokból. Tehát nincs benne semmi allergizáló, így nincs mit ellenőrizni. (max. annyi, mint hogy egyes emberek allergiásak a mogyoróra, tejre, de az egy állatkísérletből nem jön ki). De a Rossmannban is lehet olyan szappant kapni, ami vegán és nem tesztelték állatokon, és nem is sokkal drágább. Nem luxusdolgok ezek, csak egy kis odafigyelést igényelnek.

2012. nov. 15. 11:49
 24/33 A kérdező kommentje:
Képletesen értve. Arról nincsenek pontos statisztikáim, hogy egy átlagember évente hány kg húst eszik. Én mindenesetre eddig is kevesebbet ettem. Lehet, hogy kétévente egy, lehet hogy háromévente, nem tudom:)
2012. nov. 15. 11:51
 25/33 anonim ***** válasza:
84%

Múltkor egy állatvédelmi csopiban találtak meg a harcos vegák, h hogy merek én sírni egy állat halálán ha húst eszem. Nekem nem lenne szabad ezen sírni, sőt, lőjem főbe magam, mert SZERETEM a húst. Addig nem volt semmi bajom a vegákkal, de akkor telt be a pohár és jöttem rá h az összes képmutató. Mert ha hiszed, ha nem, gyakorlatliag képtelen vagy elérni, h miattad ne haljon meg más állat.

Kezdjük ott h cipő, gyapjútermék, tollpárna, stb. De vegyük a kenyeret: a pék azért h megcsinálja azt a kenyeret biza evett húst, mert nem árt ha ilyen munkánál valami kalória is van abban a kajában. Szóval máris meghalt a te kenyeredért egy sertés/marha/csirke/hal, stb....

2012. nov. 15. 12:08
 26/33 A kérdező kommentje:
A nullára redukálás és a csökkentés között van különbség. Ha 3 ember összefog, hogy mi nem eszünk húst, akkor annyival is kevesebb húst kell előállítani, ergo kevesebb állat fog meghalni. És igen, a többi enni fog, na és? 1 állat élete is számít, legalábbis nekem. Mindenesetre távol álljon tőlem a meggyőzés, számomra nincs annál visszataszítóbb dolog, mikor valaki habzó szájjal, agresszívan mindenáron a saját véleményét akarja érvényesíteni.
2012. nov. 15. 12:22
 27/33 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy ez nem így van. Ha 10.000ember fogna össze az országban még az se lenne mérvadó. Fogyasztói társadalomban élünk és mint olyan inkább túl termel.

Egyébként én értem a felvetésed. Van stresszmentes hús :P :). Keressél ilyen boltot. Persze jóval drágább.

Ha nagyon szeretnél erre rámenni kutyás témába is akkor ott az Orijen. Ők kizárólag szabadonlegeltettet, nyugodt élettkörülmények között élő álatok húsát teszik a tápba. Többek között ezért is ilyen drága :)

2012. nov. 15. 14:42
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Értem a problémádat, én nem vagyok vega de én is mélyen elítélem a nagy ipari hústermelést. Mivel a mezőgazdaságban dolgozom sajnos volt szerencsém sertés, szárnyas telepet látogatni és azt is láttam, honnan kerül a boltokba a tej és a tojás... Teljesen elborzasztott és mikor a tanár büszkén mutogatta, hogy "ez már ilyen modern", konkrétan a sertés telep után szinte beteg voltam.

Nekünk egy pici bio tanyánk van évente össz 100 szárnyast nevelünk fel 6 malacot, 15 kecskét és 40 nyuszit, ezeket levágjuk és áruljuk a húst a tojást és kecsketejet a kutyákat BARF alapon etetem a nálunk levágott hússal és megtermelt zöldséggel.

2012. nov. 15. 14:49
 29/33 anonim ***** válasza:
Kérdező az a baj, h azért mert 1 ember leáll a hússal, még ugyanannyi állatot vágnak le. Legfejebb ehhez te nem járulsz hozzá önként.
2012. nov. 15. 14:59
 30/33 A kérdező kommentje:
Valahol el kell kezdeni:) Minden mozgalom kicsiben kezdődött. A bio tanyát irigylem, bárcsak nekünk is lenne ilyesmi a közelünkben.
2012. nov. 15. 16:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!