Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan ember az ismerőseite...

Van olyan ember az ismerőseitek között, akitől, ha tehetnéd, elvennéd a kutyáját? Ha van, miért vennéd el?

Figyelt kérdés
Itt nem arra gondolok, hogy tetszik a kutyája, és szíved szerint hazavinnéd. Arra gondolok, hogy nem úgy bánik a kutyájával, ahogy kellene, vagy egyáltalán nem törődik vele. Amiért feltettem ezt a kérdést az az, hogy ma megláttam a munkatársam kutyáját. Egy yorkshire terrier és beagle keverék, láncon. Részemről no comment...

2012. nov. 13. 21:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
67%
Ne haragudj, de ez elég h*lye kérdés! A mai Magyarországon, sőt az egész világban talán jó, ha 20%-a az embereknek tarthatna kutyát! De szerintem sokat mondtam. Úgy vélem megválaszoltam a kérdésedet és nem mennék bele részletesebben, mert máris felidegesített a téma. Csak annyit mondok, hogy nem bírom nézni, ahogy egy kutya szenved és aki rosszul bánik a kutyájával (éhezteti, veri, kiteszi az utcára, kínozza) azt a saját kezemmel ölném meg, de szépen lassan, úgy, hogy minden porcikája fájjon és rettegjen még az utolsó pillanatban is!
2012. nov. 13. 21:51
 2/22 anonim ***** válasza:
96%

Igen, a szomszédom.

Van egy drótszőrű tacskó keveréke. Eddig nem is tudtam, hogy keverék, mert nagyon erősen hordozza a fajta jellegét. Na most nekem legalább is ha a tacskóra gondolok azonnal beugrik, hogy vigyázni kell a tacskó bénulással. A harmadikon lakunk és soha ne láttam, hogy felvették volna az ölükbe. Most másodjára műtötték bénulás miatt, és először amikor lebénult pont azért hozták ide, hogy télen ne legyen kint.

Amikor levittem sétálni én felvettem az ölembe, mert amúgy egy nagyon szeretni való kis kutyus. 13 kiló én vagyok 40. Még amikor feljöttünk és látták, hogy lihegek majdnem csak nekem álltak, hogy miért vettem fel.

2012. nov. 13. 21:51
 3/22 anonim ***** válasza:
96%
A szomszédunk kb. 5 kilós kis keveréke van láncon már kb. 1,5-2 éve, mert többször is elszökött. Ez idő alatt jó ha 3-4 alkalommal vették le a láncról. Elélökik a kaját, és ennyiben kimerül a kutyával való foglalkozás. Hát no comment...
2012. nov. 13. 21:53
 4/22 anonim ***** válasza:
96%

Pár házzal tőlünk van 2 "westi" kutya. Ezek tudomásom szerint szoba kutyák, a családban is van több, mindet szobában tartják. A szomszéd egy 3X2 méteres ketrecben tartja őket, becsukva a ház és a kerítés közé. Soha sincsenek kiengedve hogy szaladjanak egy jót. Kaját kapnak rendesen, víz van előttük, ezt tudom. Télen mikor mínusz 5-10 fokok vannak, rádob a házukra egy takarót (amit gyakran lerángatnak) és ennyi. Hóban, esőben, + 35 fokban oda vannak bezárva. Kócosak, mocskosak.

De amúgy egy másik szomszédunk meg a németjuhász keverék kutyáját tartja egy 2X3 as ketrecben. Bármikor látom, szegény kutya egyik sarokból fekszik át a másik sarokba, le van lassulva, lustul. Az ürülékében "jár" (de amúgy egy jót mozogni sem tud) habos mocskos víz van előtte, és egy ócska tepsibe kapja a kajáját amit ott pang előtte mindig. Mondjuk tény hogy 5-6 éves biztos van, tehát éldegél de na...

2012. nov. 13. 21:55
 5/22 anonim ***** válasza:
82%

Van, nem is egy!

Pl 2 méteres láncon tartanak egy vizslakeveréket. Csak akkor megy sétálni ha oltás van!!! Amúgy minden este elszokták engedni reggelig had futkározzon. De az, hogy majdnem 12 órát 2 méteres láncon van az engem kiakaszt!

Szomszédomba meg van egy németjuhász csont és bőr. Láncon élt mindig is ő is csak akkor sétál mikor oltás van. :(

Az utcában élt egy nagyon aranyos tacskó kutyus. Ott az öreg bácsi aki-é volt a kutyus meghalt. Az öreg bácsi fia b.szott a kutyára. Képzeld 3 méteres fűben ott feküdt alig élt már..éhes is volt de már menteni nem lehetett hiába szóltunk az állatvédőknek. Sajnos mi is későn vettük észre. :(

2012. nov. 13. 21:56
 6/22 anonim ***** válasza:
84%
Jelentsétek fel őket a rendőrségen, illetve az állatvédőrségnél! Készítsetek fotókat, videókat, tanúskodjatok! Lehet, hogy érdemben sehová sem mozdul az ügy, de ha nem kezdünk el tenni valamit, akkor soha nem változik a helyzet! Amit csinálnak az állatkínzásnak minősül! Csak jól át kell gondolni, konzultálni az illetékesekkel, nehogy kitegyék szegény ebeket az utcára!
2012. nov. 13. 21:57
 7/22 anonim ***** válasza:
40%
De most komolyan! Miért nem jelented fel azt, akinek csont és bőr a kutyája? Ne haragudj, de ha te is csak szótlanul nézed a kutya szenvedését, akkor egy fokkal sem vagy jobb a szomszédodnál!
2012. nov. 13. 21:59
 8/22 anonim ***** válasza:
93%
Ajjaj van bizony! 3 kutyájuk van, egy tálból esznek, de nem annyi van benne, hogy mindnek elég legyen. Nem foglalkoznak velük, sétálni nem szokták vinni, puli keverékek, de tiszta csimbókos a szőrük, volt hogy én vágtam ki, mert nem hittem el, hogy nem szúrja a szemüket. Ha nem lenne már kutyám simán magamhoz venném legalább az egyiket.
2012. nov. 13. 22:03
 9/22 A kérdező kommentje:
Na álljatok le! Senkinek nem kötelességes sem elolvasni, sem válaszolni a kérdésemre!!! Amúgy, állítólag a nőt már 3-szor feljelentették, de mivel a kutya nem éhezik, és megfelelő méretű láncon van, nem történt állatkínzás.
2012. nov. 13. 22:04
 10/22 A kérdező kommentje:
Aki nem a kérdést fikázza, annak köszönöm.
2012. nov. 13. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!