Van olyan ember az ismerőseitek között, akitől, ha tehetnéd, elvennéd a kutyáját? Ha van, miért vennéd el?
Igen, a szomszédom.
Van egy drótszőrű tacskó keveréke. Eddig nem is tudtam, hogy keverék, mert nagyon erősen hordozza a fajta jellegét. Na most nekem legalább is ha a tacskóra gondolok azonnal beugrik, hogy vigyázni kell a tacskó bénulással. A harmadikon lakunk és soha ne láttam, hogy felvették volna az ölükbe. Most másodjára műtötték bénulás miatt, és először amikor lebénult pont azért hozták ide, hogy télen ne legyen kint.
Amikor levittem sétálni én felvettem az ölembe, mert amúgy egy nagyon szeretni való kis kutyus. 13 kiló én vagyok 40. Még amikor feljöttünk és látták, hogy lihegek majdnem csak nekem álltak, hogy miért vettem fel.
Pár házzal tőlünk van 2 "westi" kutya. Ezek tudomásom szerint szoba kutyák, a családban is van több, mindet szobában tartják. A szomszéd egy 3X2 méteres ketrecben tartja őket, becsukva a ház és a kerítés közé. Soha sincsenek kiengedve hogy szaladjanak egy jót. Kaját kapnak rendesen, víz van előttük, ezt tudom. Télen mikor mínusz 5-10 fokok vannak, rádob a házukra egy takarót (amit gyakran lerángatnak) és ennyi. Hóban, esőben, + 35 fokban oda vannak bezárva. Kócosak, mocskosak.
De amúgy egy másik szomszédunk meg a németjuhász keverék kutyáját tartja egy 2X3 as ketrecben. Bármikor látom, szegény kutya egyik sarokból fekszik át a másik sarokba, le van lassulva, lustul. Az ürülékében "jár" (de amúgy egy jót mozogni sem tud) habos mocskos víz van előtte, és egy ócska tepsibe kapja a kajáját amit ott pang előtte mindig. Mondjuk tény hogy 5-6 éves biztos van, tehát éldegél de na...
Van, nem is egy!
Pl 2 méteres láncon tartanak egy vizslakeveréket. Csak akkor megy sétálni ha oltás van!!! Amúgy minden este elszokták engedni reggelig had futkározzon. De az, hogy majdnem 12 órát 2 méteres láncon van az engem kiakaszt!
Szomszédomba meg van egy németjuhász csont és bőr. Láncon élt mindig is ő is csak akkor sétál mikor oltás van. :(
Az utcában élt egy nagyon aranyos tacskó kutyus. Ott az öreg bácsi aki-é volt a kutyus meghalt. Az öreg bácsi fia b.szott a kutyára. Képzeld 3 méteres fűben ott feküdt alig élt már..éhes is volt de már menteni nem lehetett hiába szóltunk az állatvédőknek. Sajnos mi is későn vettük észre. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!