Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan ember az ismerőseite...

Van olyan ember az ismerőseitek között, akitől, ha tehetnéd, elvennéd a kutyáját? Ha van, miért vennéd el?

Figyelt kérdés
Itt nem arra gondolok, hogy tetszik a kutyája, és szíved szerint hazavinnéd. Arra gondolok, hogy nem úgy bánik a kutyájával, ahogy kellene, vagy egyáltalán nem törődik vele. Amiért feltettem ezt a kérdést az az, hogy ma megláttam a munkatársam kutyáját. Egy yorkshire terrier és beagle keverék, láncon. Részemről no comment...

2012. nov. 13. 21:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Szomszédomnál egy kuvasz 8 éve láncon van. A szembe szomszédomnál egy 13 hetes német juhász kiskutya, akit egy disznóólba bezárva tart és már eltört a lába, mert véletlen rálépett. Orvoshoz persze nem vitte.
2012. nov. 14. 07:04
 12/22 anonim ***** válasza:
95%

Igen, a saját anyámtól elvenném - ha tehetném - de már nem is állunk szóba egymással.....

Egyébként kedves kérdés felvető te mit tettél a láncon vegetáló kutya érdekében?

2012. nov. 14. 08:41
 13/22 A kérdező kommentje:
Olvasd el, mit írtam tegnap. A nőt már 3-szor följelentették, de a rendőrök, sőt az állatvédők szerint sem történt állatkínzás. Nagybátyám rendőr, neki szóltam tegnap, hogy tehetne valamit, majd meglátjuk mi lesz. És te tettél valamit édesanyád kutyája érdekében?
2012. nov. 14. 09:01
 14/22 anonim ***** válasza:
95%
A szomszédom egy tacskó keveréket 1 méteres láncon tart és szinte kizárólag száraz kenyeret adni neki enni...
2012. nov. 14. 09:04
 15/22 anonim ***** válasza:
66%

Mégegyszer mondom, nem állunk szóba egymással a távolság is meglehetősen nagy - szerencsére?

Igen több éven keresztül, hordtunk neki kutyakaját, megbeszéltem a húgommal - aki akkor még otthon lakott és mivel a kutya az övé volt - hogy adok anyunak pénzt ivartalanításra és utólag utánanéztem, fölhívtam, hogy pontosan hol és mikor, melyik orvoshoz kell vinnie. Nem tette, a kutya lefialt,fele elpusztult, 2 megmaradt, majd az egyik elkóricált, a másik a jelenlegi 2x fialt,tavaly a legnagyobb feburári minuszokban, disznóolban, a 7 kölyökből 6 megfagyott, az egyik 2 hónaposan elpusztult.

Mivel nem jártunk hozzájuk, csak 2 havonta, és telefonon hetente beszéltünk, mindig kérdeztem anyám a kutyáról nem mondott semmit, illetve annyit, hogy megvan.

Amikor elmentünk és persze megláttam a kutyákat minden kiderült. Cirkusz, fenyegetés, ordibálás: én többre tartom az állatot nála! Anyám azóta folyon bezárja ( 2-3 hétre!) tüzeléskor a kutyát a kamrába. Már 2 hónapja nem beszéltünk, ezt is mástól hallottam. Könyörgtem neki, hogy altassa el mert ez így nem élet és neki is könnyebb lenne. Igen ezt mondtam neki és vállalom a véleményem ebben az esetben!!! Azt mondta, hogy fizessem ki, megtettem. A kutya azóta is ott él/vagyis inkább vegetál:(

Följelenteni nem fogom, de egyszerűen primitív és élhetetlen emberekkel nem tudsz zöld ágra vergődni!

2012. nov. 14. 09:17
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem lehet könnyű neked, hogy ilyen az édesanyád. Amikor az ember többre tart egy állatot egy embernél, akkor az már nagyon komoly dolog. Te megtettél mindent. Sajnálom. :(
2012. nov. 14. 09:34
 17/22 anonim ***** válasza:
90%

Nem olyan nagy dolog ha egy ember egy állatot töbre tart egy embernél. Az emberek alattomosak számítók. A kutyáknál ilyen nincs.

És nagyon sok embertől elvenném a kutyáját. Attól aki divatcikknek használja legyen az folyamatosan táskás yorki vagy szögesnyakörves láncos amstaff(persze csak akkor ha a kutya érdekeit nem nézi és nem foglalkozik vele.

A kikötött kutyákat ugye egytől eggyig.

Sőt azokat a kutyákat is elvenném akik kivannak baxva a kertbe és csak állatorvoshoz vannak hurcibálva évente, ha a "gazda" el nem felejti.

A felvetéseddel nincs is probléma csak most lett vagy 1000kutyám akikkel én se tudnék foglalkozni. Tehát akkor egyből magamtól is el kell vennem mindent :S

2012. nov. 14. 11:37
 18/22 anonim ***** válasza:
94%
a környékünkön egy kis udvarban vagy 70 kutya, áldatlan körülmények között, koszban, mocsokban, orrfacsaró bűzben. ezek közül csak 4-5 felnőtt, a többi kölyök. szerintem még csak nem is hobbiállat célra szaporítottak, hanem ételnek. tőlük el is vetettük, mert nem bírtuk nézni, amit művelnek velük. mi környékbeli kutyások összefogtunk, mindenki mozgósította az ismerőseit, így eljutottunk a helyi állatvédőkig. elmeséltük nekik, h milyen körülmények között tartják ott a kutyákat tucatjával. két nap múlva kimentek hozzájuk. amúgy nem ismerősöm, soha nem beszéltek senkivel, a nem is nagyon jártak ki és hozzájuk se mehetett be senki, csak aki kutyáért jött. (ebből is gondolom, h nem kiskedvencet kereső leendő gazdik jártak hozzájuk, mert azok mind visszarettentek volna a körülmények láttán)
2012. nov. 14. 11:39
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Min változtatnak a válaszok? Semmin.

Mit tudsz tenni, hogy ne rossz kézben legyen a kutya? Semmit.

Miért teszel fel ilyen kérdéseket? Magad nyugtatod velük? Másnap felkelsz, ugyanazt fogod tenni, mint eddig. Semmi értelme.

Hanyagold az ilyen értelmetlen kérdéseket.

2012. nov. 14. 14:27
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Barátnőm szeretne kutyát,de mindig lebeszélem róla,mert természeténél fogva elkényeztetné és egy héten belül a fejére nőne.Macskàt tartott,de már nekem az is bőven elég volt,annak ellenére,hogy a macskák amugy is "Èn" kozpongùak.
2012. nov. 14. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!