Sok ember tanítja a kutyáját?
itt olyanra gondolok, hogy nem csak az engedelmesség, hogy ül, fekszik, marad, hanem komolyabb trükkök, esetleg versenyek(agility, dogdancing) vagy az emberek többsége csak úgymond tartja a kutyát, és ennyi?
Azért kérdezem, mert én tanítom a kutyám, sőt, később is ezzel akarok foglalkozni, de akárhányszor ezt megemlítem úgy néznek rám, mintha ufó lennék...
"versenykutya? minek?" vagy " a kutya arra való, hogy jelezzen, és ennyi"
Szerintetek, saját tapasztalat és látottak alapján, kevés ember foglalkozik komolyabban a kutyájával?
Kevés. Magyarországon én ezt olyan 15% foglalkozik komolyan 25% ímmel-ámmal 10% csak annyit tanít hogy ül.. a maradék 50meg sehogy.
Magyarországon még nem igazán fejlett a kutyás kultúra. De alakul..
Én azért nem tanítom ilyenekre, mert ő se élvezné (és a betegsége miatt nem is csinálhat ilyeneket) és én se. Az alapengedelmesség megvan, a dogdancinget és társait meghagyom másoknak :)
De egyik barátnőm egyszerre két kutyával nyomja az agilityt.
2-es és 5-ös Válaszolók nézeteit osztom én is.
Itthon a kutyatartás átlagos helyzete, hogy a kutya kap enni-inni, néha játszanak vele, jobb esetben a kertes házból párhetente elviszik pórázon 1-2 körre és kész...
A panelosoknak sincs sokkal jobb helyzetük, rengeteget nem nevelnek, ezért örök életükbe pórázon sétálnak, társaikkal szemben igen agresszívak...ráadásul még nem is sétálnak a gazdik kimondottan, csak bóklásznak a füves területeken, kutyájuk meg csak lébecol...de egy tempós hosszabb gyaloglás, neadjisten futás már luxus lenne...
Kutyámmal itthon és a sétákon tanulunk mindenféle hasznos és haszontalan dolgot, trükköt...1 évig frisbee versenyekre jártunk, ezt meghagytuk azóta itthoni hobbinak. Néhány BH versenyen indultunk, ezt szeretném picit komolyabban csinálni a jövőben.
Itthon nyomkövetés alapjait csinálgattuk. ŐV és komoly nyom melóhoz rendszeres kutyasuli kéne, ez nem megoldható még egyenlőre.
Idén voltunk két dog-dancing versenyen is...ki tudja, indulunk-e még :D
De mindenféle amatőr szépség és ügyességi versenyen elindulunk :)
Ja, egyszer agility versenyen is indultunk, pedig egyetlen edzésen sem voltunk még :)
minél több lesz a magányos ember,annál több kutya lesz ,társ ,és nem jelzőcsengő . valamint,remélem egyszer eljő az idő ,amikor már az oviban tanítják, az állatokkal való foglalatosság lényegét.
kevés az idő ,arra,hogy a meló,a család ,és a többi mellett legyen még idő,és energia ,a kutya oktatására. hiszen sok kretén gazdát elnézve,még az alapneveléssel sincsenek tisztában az emberek!
minden kutyát nevelni kellene ,és akinek van kedve-pénze,és ideje,az képezze tovább .
persze ,isten mentsen az önjelölt kiképzők,és kutyapszichológusok ,valamint az ölebet ,gyerekként tartó gazdáktól, de valahol el kell kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!