Aki 'vegetáriánus', annak nem képmutatás a kutyatartás?
Szerinted a natúr kozmetikumokat miként tesztelik?
Amúgy a vágóállatok ugyan azok, mint a természetben a zsákmányállatok.Arra születtek, hogy táplálékai legyenek a húsevőknek.Egy modern vágóhídon hidd el, kevesebbet szenved az állat, mint kint a vadonban, amikor elkapja egy ragadozó.
Megértelek kérdező. Valahol. Szép, nemes dolog nem megenni más állatokat, és ha te ezt bírod, (a szervezeted) akkor hajrá! Én is nagy állatbarát vagyok és nagyon sajnálom az állatokat akiket azért tartunk, hogy megegyük őket.
Nagyon sajnálom például a gyári csirkéket, ahogy szalagra tojva élnek és tömik mindenféle szarral őket hogy megnőljenek és több tojást toljanak. Napfényt sose láttak, kapirgálni sose kapirgáltak, fűn sose jártak, csak a szalagon, vagy a betonon. Iszonyú! Felháborító! Kegyetlen!
Ez ellen úgy védekezek hogy csak "Boldog csirkét", "Tanyasi csirkét" vagy piacon nénikétől vett igazi, jól tartott csirkét veszek. Drágább, igen! De megéri. Én nem támogatom ezeket a gyárakat ahol kínozzák az állatokat. Könnyen fel lehet ismerni a gyári és a tanyasi csirkét.. színéről, áráról.
...
De sajnos nagyon szeretem a húst, és ha nem eszek egy-két hétig akkor már "rosszul érzem magam". Igényli a szervezetem a benne lévő értékes zsírokat, fehérjét, vitamint. Nem tudom megtenni hogy ne egyek húst, bármennyire is szertetem és sajnálom az állatokat.
Mondom, annyit teszek hogy olyan húst eszek, amiről tudom hogy az állat boldog volt, a természetes közegében élt. Általában csirkét/kacsát eszem szóval itt oda tudok erre figyelni.
Azonban nem tudom mi van a marhákkal, disznókákkal... :S
Nem tudom hogy az állat aminek a húsát éppen eszem hogyan volt tartva...
Bocsi hogy így elkalandoztam.
Szerintem ne bántson az a tény hogy a kutyád húst eszik. Neki hús kell. Ezen nincs mit agyalni. Húsevő lény, ha kint élne a szabadban, akkor is elkapná a zsákmány állatot. De így hogy háziasítottuk őket, mi adjuk neki a húst. Ebbe törődj bele, ez egy természetes dolog. Te lemondhatsz a húsevésről, de a kutyát ne tedd ki ilyen kínnak.
Persze csináljunk a kutyánkból is vegetáriánust... ne ez a képmutatás, magunk képére formálni egy állatot csak hogy a lelkünknek jobb legyen.
Tudod, a natur kozmetikumokat is össze kell állítani, mennyi az annyi, hogy működjön. Egy darab kamilla virágra sincs ráírva, mennyi kell belőle pl a hajsamponba.
Sajnos, vannak még durva vágóhidak. De egyre jobban odafigyelnek rá, hogy csak az működhet, amely megfelel a törvényeknek.Nem akarlak lebeszélni a vegáról, csak az érveidre reagálok.
Nem is a vágóhíddal van baj, hanem azzal ahogy a vágóhíd előtt élt az a szerencsétlen állat. A halál az maximum néhány óra az életből, még ha prérifarkas kölyök végez is a nyuszival. De az a nyuszi előtte boldogan élt.
Én egyébként sokkal inkább itt húznám meg a határt (bár mostanában szálkásító diéta miatt sok húst eszem, ellenben nincs sok pénzem) hogy azt együk, ami boldogan élt, és az ne, amelyiket ipari körülmények között tartottak.
Persze ettől még te magad lehetsz vega, de pl. a kutyák etetését akár igazi tanyasi húsból is meg tudod oldani, ha van hozzá forrásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!