Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki 'vegetáriánus', annak nem...

Aki 'vegetáriánus', annak nem képmutatás a kutyatartás?

Figyelt kérdés
Elvi okokból úgy döntöttem, hogy halon kívül más húst nem fogok magamhoz venni. Eddig is kb. szökőévente tettem, mivel nem igazán szeretem, régóta érett már bennem ez az elhatározás. KIOKTATÁST NEM KÉREK! Viszont a kutyáim természetesen kapnak tápot, húst, csontot stb. Természetesen nem fogom kidobni a kutyáimat vagy ilyesmi, csak nem tudom, hogy kéne a kettőt összeegyeztetni. Van esetleg valaki, aki szintén így tart kutyát?
2012. nov. 15. 09:52
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kutya élne a természetben, akkor levadászná magának azokat az állatokat amiket megeszik. Ha te élnél a természtben, akkor lehetőséged lenne bogyókat és gyümölcsöket gyűjtögetni magadnak. Két kölönböző állatfajról van szó, mások a szükségleteik. De ha maga az elv zavar, akkor nyugtasd magadat azzal, hogy habár a kutyáiddal nem teheted meg, de te magad viszont hozzájárulsz a környezet kíméléséhez a lehetőségeidhez mérten.
2012. nov. 15. 10:13
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Te eltudod dönteni hogy mit eszel meg és mit nem, de a kutyák ösztönből esznek. Kár őket belekeverni ebbe a dologba szerintem.
2012. nov. 15. 10:17
 13/33 A kérdező kommentje:
Mindig elcsodálkozom, hogy miért bosszantja fel az embereket, ha valaki egy komolyabb elhatározásra jut, és az első lépést elkezdi megtenni efelé. Sehol nem állítottam, hogy egyik napról a másikra áttérek, kidobom az összes bőrből készült dolgomat, és tejet és tojást sem fogyasztok többet. Sosem értettem, miért kell ilyeneket kérdezni, azt főleg nem, mikor azt kérdezik 'a növényt nem sajnálod?'. Miért nem lehet azt mondani, legelább egy marhával kevesebbet vágnak le egy évben, egy disznóval kevesebb fog szenvedni. Miért nem magán gondolkodik el a másik ember, hogy ha a húsról nem is mond le, de mondjuk nem vásáról olyan kozmetikumokat, amiket állatokon teszteltek? 2 éve nem használok olyan termékeket, amelyekkel állatokon kísérleteztek. Ez volt az első lépés. Meg az, hogy nem tapostam el a bogarat ovis koromban szórakozásból. Nagyon sok helyen lehet ám natúrkozmetikumokat kapni, amik mind hatásban, mind természetességben verik a L'orealt, és még állatok sem szenvednek miattuk. Szeretném megérni, hogy egyszer egy ilyen elhatározás ilyesmi gondolatokat váltson ki az emberekből.
2012. nov. 15. 10:18
 14/33 anonim ***** válasza:
79%

Szerinted a natúr kozmetikumokat miként tesztelik?

Amúgy a vágóállatok ugyan azok, mint a természetben a zsákmányállatok.Arra születtek, hogy táplálékai legyenek a húsevőknek.Egy modern vágóhídon hidd el, kevesebbet szenved az állat, mint kint a vadonban, amikor elkapja egy ragadozó.

2012. nov. 15. 10:22
 15/33 A kérdező kommentje:
Nem hiszem el, mert utánaolvastam tudományos cikkekben, és tudom, mi megy a vágóhídon, felvételeket is néztem éppen eleget de ha te szeretnéd elhinni, hogy az állat nem szenved 24/7-ben bezárva, a természetes élőhelyétől megfosztva, napfényt sosem látva, hát hidd el. A natúrkozmetikumokat sehogy nem tesztelik, mivel 100 % természetes összetevőt tartalmat, így nem ártalmas a bőrre. Azt csak zárójelben jegyezném meg, hogy mióta natúr hajmosószappant használok, nem törik a hajam, és gyönyörű fényes. Ha téged megnyugtatnak ezek a dolgok, hát hidd el, nem posztom nekem senki véleményét megváltoztatni.
2012. nov. 15. 10:27
 16/33 anonim ***** válasza:
25%
Vannak vegetáriánus, vegán étrendek kutyáknak, keress csak rá. Illetve ha halat eszel, akkor a kutyádnak is adhatsz szimplán halas tápot, én nem látom magát a problémát. :)
2012. nov. 15. 10:40
 17/33 anonim ***** válasza:
82%

Megértelek kérdező. Valahol. Szép, nemes dolog nem megenni más állatokat, és ha te ezt bírod, (a szervezeted) akkor hajrá! Én is nagy állatbarát vagyok és nagyon sajnálom az állatokat akiket azért tartunk, hogy megegyük őket.

Nagyon sajnálom például a gyári csirkéket, ahogy szalagra tojva élnek és tömik mindenféle szarral őket hogy megnőljenek és több tojást toljanak. Napfényt sose láttak, kapirgálni sose kapirgáltak, fűn sose jártak, csak a szalagon, vagy a betonon. Iszonyú! Felháborító! Kegyetlen!

Ez ellen úgy védekezek hogy csak "Boldog csirkét", "Tanyasi csirkét" vagy piacon nénikétől vett igazi, jól tartott csirkét veszek. Drágább, igen! De megéri. Én nem támogatom ezeket a gyárakat ahol kínozzák az állatokat. Könnyen fel lehet ismerni a gyári és a tanyasi csirkét.. színéről, áráról.

...

De sajnos nagyon szeretem a húst, és ha nem eszek egy-két hétig akkor már "rosszul érzem magam". Igényli a szervezetem a benne lévő értékes zsírokat, fehérjét, vitamint. Nem tudom megtenni hogy ne egyek húst, bármennyire is szertetem és sajnálom az állatokat.

Mondom, annyit teszek hogy olyan húst eszek, amiről tudom hogy az állat boldog volt, a természetes közegében élt. Általában csirkét/kacsát eszem szóval itt oda tudok erre figyelni.

Azonban nem tudom mi van a marhákkal, disznókákkal... :S

Nem tudom hogy az állat aminek a húsát éppen eszem hogyan volt tartva...

Bocsi hogy így elkalandoztam.

Szerintem ne bántson az a tény hogy a kutyád húst eszik. Neki hús kell. Ezen nincs mit agyalni. Húsevő lény, ha kint élne a szabadban, akkor is elkapná a zsákmány állatot. De így hogy háziasítottuk őket, mi adjuk neki a húst. Ebbe törődj bele, ez egy természetes dolog. Te lemondhatsz a húsevésről, de a kutyát ne tedd ki ilyen kínnak.

2012. nov. 15. 10:42
 18/33 anonim ***** válasza:
91%

Persze csináljunk a kutyánkból is vegetáriánust... ne ez a képmutatás, magunk képére formálni egy állatot csak hogy a lelkünknek jobb legyen.

2012. nov. 15. 10:48
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, a natur kozmetikumokat is össze kell állítani, mennyi az annyi, hogy működjön. Egy darab kamilla virágra sincs ráírva, mennyi kell belőle pl a hajsamponba.

Sajnos, vannak még durva vágóhidak. De egyre jobban odafigyelnek rá, hogy csak az működhet, amely megfelel a törvényeknek.Nem akarlak lebeszélni a vegáról, csak az érveidre reagálok.

2012. nov. 15. 10:51
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem is a vágóhíddal van baj, hanem azzal ahogy a vágóhíd előtt élt az a szerencsétlen állat. A halál az maximum néhány óra az életből, még ha prérifarkas kölyök végez is a nyuszival. De az a nyuszi előtte boldogan élt.

Én egyébként sokkal inkább itt húznám meg a határt (bár mostanában szálkásító diéta miatt sok húst eszem, ellenben nincs sok pénzem) hogy azt együk, ami boldogan élt, és az ne, amelyiket ipari körülmények között tartottak.

Persze ettől még te magad lehetsz vega, de pl. a kutyák etetését akár igazi tanyasi húsból is meg tudod oldani, ha van hozzá forrásod.

2012. nov. 15. 11:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!