Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek fajtatiszta?

Szerintetek fajtatiszta?

Figyelt kérdés

Sokan mondják a kutyámra hogy nem fajtatiszta border mert rövidebb a szőre az átlagnál és kisebb is. Ahonnan hoztuk ott láttam az állítólagos szüleit,legalábbis a "tenyésztő" azt mondta hogy ők azok.Az sem bánom ha nem,mert imádom,de tudni szeretném,hogy igazat mondott-e a gazdája.Egyébként 6 hónapos kislány.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. nov. 6. 13:00
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
0%
ne mondjátok azt, hogy az a szaporítás ha valaki nem ad törzskönyvet. Ha valaki benne van és kiállításra jár nem kevés pénzeket fizet egy fedeztetésért az sem feltétlenül kér ki minden kiskutyára tk-et. Az miért szaporító? Saját magának szeretne megtartani kölyköt 1-2 kutyát elad külföldre és mondjuk aki itthon marad azt eladja tk nélkül... A magyar ember ( Tisztelet a kivételnek ) ha kutyát vesz 80-100.-Ft-ért később elkezdi hirdetni, hogy fedeztetek kiváló vérvonalú kannal stb...Ő soha még csak szemlére sem vitte a kutyát semmit nem tett a fajtáért csak más fa...ával ékeskedik. Egy pillanat alatt tönkre lehet tenni egy élet munkáját 5-10 ezer forintos fedeztetésekkel. Ha valaki már járt így tudja miről beszélek!
2012. nov. 7. 11:56
 52/57 anonim ***** válasza:

"ne mondjátok azt, hogy az a szaporítás ha valaki nem ad törzskönyvet. "

Nem mondjuk. Nem az a szaporítás ha valaki nem ad törzskönyvet, ennél jóval összetettebb a dolog. Sok szaporító törzskönyveztet is, tehát ilyen egyszerűen nem lehet megfogalmazni a különbséget. De ha valaki nem ad törzskönyvet az hozzájárul az országot elárasztó, ismeretlen eredetű fajtajellegű kutyák nagy számához. Azt is értem, ha valaki a fele alomra nem akar törzskönyvet kérni, de a szememben ez nem a vevő igénytelensége, hanem a tenyésztő igénytelensége. Ha nincs rá igény, akkor nem kell almot lehozni, ilyen egyszerű! Tökmindegy, hogy 150 ezer a kutya vagy 144500, aki ennyit kifizet, az nem fog azon az 5500 forinton problémázni. Ha problémázik, akkor meg menjen megelegebb éghajlatra de én nem adok neki kutyát!

2012. nov. 7. 13:48
 53/57 anonim ***** válasza:
100%

Kedves ma 11:56!

Áruld már el kérlek, hogy ha nem adsz törzskönyvet egy adott kutyához (pedig megtehetnéd) azzal hogyan szorítod vissza az 5-10 ezer forintos fedeztetéseket? Erre ott van az ivartalanítási kötelezettség, amit a szerződésbe bele foglalhatsz.

2012. nov. 7. 14:57
 54/57 anonim ***** válasza:
0%

Azt nem tudod megakadályozni, hogy ne fedeztessenek vele, de azt igen, hogy a vérvonalad ne menjen ki a szaporítók közé!

Itt nem feltétlenül a pénzről van szó, lehozol egy almot mert te szeretnél megtartani magadnak kutyát mondjuk kiállításra, tenyésztésre...

Kifizetsz egy csomó pénzt a fedeztetésért , akkor nehogy már más visszaéljen vele.

2012. nov. 7. 15:34
 55/57 anonim ***** válasza:
0%

ja és egy külföldi vérvonalból pont adtam el pár éve kutyát szerződéssel, csak éppen aki elvitte szarik a szerződésre. jelentsem fel, járjak bíróságra évekig?

Egyszer megütöttem a bokám legközelebb óvatos leszek, ennyi. Ritkán vannak nálam kölykök , ha magamnak szeretnék megtartani show kutyát akkor van kölyök ha nem nem erőltetem!

2012. nov. 7. 15:38
 56/57 anonim ***** válasza:
100%

Ez számomra nem logikus.

Ráadásul ekkora bizalmatlansággal nem is lehet tenyészteni. Akkor inkább ne csináld. Plusz csináld olyan magas színvonalon, h csak olyanok találjanak meg akiknek hasonló a gondolkodása és céljai mint neked.

2012. nov. 7. 15:39
 57/57 zeusz4 ***** válasza:
19%
Szerintem fajtiszta a kutyád,hiszen még csak 6hónapos a szőre még nőni fog.
2012. nov. 10. 22:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!