Szerintetek fajtatiszta?
Sokan mondják a kutyámra hogy nem fajtatiszta border mert rövidebb a szőre az átlagnál és kisebb is. Ahonnan hoztuk ott láttam az állítólagos szüleit,legalábbis a "tenyésztő" azt mondta hogy ők azok.Az sem bánom ha nem,mert imádom,de tudni szeretném,hogy igazat mondott-e a gazdája.Egyébként 6 hónapos kislány.
Nem csak a szőre miatt, hanem az orrából és az egész testalkatából, a feje formájából is látszik, hogy nem fajtiszta... de nagyon szép, aranyos kutyus és biztosan örökölte a border intelligenciáját is. MInt keverék, talán mg szívósabb is lesz a border jó tulajdonságaival, csak foglalkozz vele sokat.
Nekünk labrador keverékünk van, a labi minden jó tulajdonságával, hihetetlen intelligens, családbarát stb., de sokkal játékosabb, szívósabb. Remélem sokáig velünk lesz :)
border collie kinézete:
Koponyája széles, a fülei között lapos. Ajkai feszesek, orrtükre viszonylag nagy, zömmel fekete, viszont a kék, barna és vörös egyedeknél a szőrszínhez hasonló árnyalatú. Szemei oválisak, közepes méretűek, kicsit távol ülnek egymástól. Fülei közepes méretűek, félig felállnak, és kissé egymástól távol helyezkednek el. Vállai hosszúak, lábai párhuzamosak egymással. Törzse mérsékelten hosszú, mellkasa mély, mérsékelten izmos, lágyéka felhúzott. Fara széles, izmos. Farka mélyen tűzött, a csánkjáig ér, dús szőrrel borított.
1. az állatorvos mégis honnan tudná? soha nem tanult küllemtant. A legtöbb doki semmit nemért a kutyák külleméhez és a fajtákat akkor se ismerné fel ha mellé írnád egy reklámtáblával....
2. HA border lenne se lenne színhibás, a fél fehér fej nem hiba (az idei fiatal világgyőzés szukának is pont ilyen feles a feje), a standard csak annyit köt ki, hogy a fehér nem lehet uralkodó szín.
3. A border keverékek mind borderre hasonlítanak mert domináns küllemet örökít (mint pl a német juhász)
4. biztosat csak törzskönyvvel lehet mondani
Hm hm én nem tanultam genetikát de ha a border keverékek a borderekre a nj keverékek a nj-re hasonlítanak akkor hogy néz ki egy border nj keverék ? :O Tudom hogy off de meg kellet kérdeznem :D
Amúgy hihehetelenül cuki kutyád van. Nagyon szép és szerintem olyan 75% border :) A válaszra is válaszolva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!