Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek fajtatiszta?

Szerintetek fajtatiszta?

Figyelt kérdés

Sokan mondják a kutyámra hogy nem fajtatiszta border mert rövidebb a szőre az átlagnál és kisebb is. Ahonnan hoztuk ott láttam az állítólagos szüleit,legalábbis a "tenyésztő" azt mondta hogy ők azok.Az sem bánom ha nem,mert imádom,de tudni szeretném,hogy igazat mondott-e a gazdája.Egyébként 6 hónapos kislány.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. nov. 6. 13:00
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
73%

Kedves ilyent, és kedves 69%-os barátom!

Az feltűnt már nektek, hogy önmagatoknak is ellentmondotok a válaszaitokban? Rendkívül jó vitapartnerek vagytok. :)

Ezek szerint szerintetek semmi probléma nincs az agyatlan szaporítással, a menhelyeket dugig tömő felelőtlen "csak egyszer szüljön" állattartókkal. Szerintetek minden jó úgy, ahogy van. Sajnálom...

2012. nov. 6. 19:37
 42/57 Ilyent ***** válasza:
0%

Utolsó a felelőtlen szaporíttassál baj van, én nem is állítottam, hogy nincs. Az olyan emberekkel, akik a keverék kutyájukat pároztatják. Vagy azok akik az egyáltalán nem keresett kutyákat csinálnak. Velük van a legnagyobb probléma. És nem azokkal, akik szaporítanak, de olcsóbban adják, mert még nem jutottak fel olyan szintre, hogy "tenyésztőnek" mondhassa magát. Velük is van gond természetesen, mert sokan ehhez is hülyék.

És a tenyésztőitek, hozzáteszem ők is pénzből élnek ám. Itt sokan azt hiszik, hogy ők biztosan nem verik át az embert. Mert ők soha nem kenik meg a zsűrit, nem cserélnek almot, stb... Szóval ezt csak azok tudják akik éltek benne. Egy dolog valamiben hinni, vagy tudni. Csak ezt sokan itt nem értik.

2012. nov. 7. 08:25
 43/57 Ilyent ***** válasza:
0%
*mondhatja (mielőtt ez képezné a vita tárgyát)
2012. nov. 7. 08:35
 44/57 anonim ***** válasza:
100%
Ilyent, én eléggé "benne élek" ezekben. Két kiállítási kutyám is van, de én nem vagyok tenyésztő. Ismerek vagy 10 tenyésztőt, akik közül van talán 3, ahonnan vennék kutyát. Szó sincs róla, hogy ha tenyésztő, ha van kennel neve meg koszorúi, ha törzskönyves kutyákat ad el, akkor már biztosan jó is! Ezért nem kell felelőtlenül beleugrani a kutya vásárlásba, hanem előtte alaposan körbe kell járni a témát. Szaporítót viszont egyet se tudok, akinek a kutyái akár csak megközelítenék bármely olyan tenyésztő kutyáit, akiktől szintén nem vásárolnék. Szóval a szaporító sehogy se alternatíva, a tk. nélküli kutya meg végképp nem.
2012. nov. 7. 08:53
 45/57 Ilyent ***** válasza:
0%

A TK számomra egy semmit mondó dolog. A szaporító talán azért alternatíva, mert valahol ugye el kell kezdeni. Én amikor ebből éltem találkoztam egypár olyan szaporítóval aki előtt le a kalappal. (Igaz ők mára már szerintem "tenyésztők".) Közöttük is van olyan aki törekszik arra hogy szép kutyái legyenek.

És 10/3-as arányodhoz remélem egypár állandóan tenyésztőt ajánló hozzászól.

2012. nov. 7. 09:40
 46/57 anonim ***** válasza:
Én is állandóan a tenyésztőt ajánlom, a 10/3 aránytól függetlenül. :) De mindig hozzáteszem, hogy a TK önmagában nem garancia semmire. Ráadásul én csak 1 fajta életébe látok bele a többszázból. Okosan, tervezetten kell választani és még akkor is érhetnek meglepetések!
2012. nov. 7. 09:51
 47/57 Ilyent ***** válasza:

"Okosan, tervezetten kell választani és még akkor is érhetnek meglepetések!"

Minden vásárlást így kellene végrehajtani.

2012. nov. 7. 10:09
 48/57 anonim ***** válasza:
Ez így van, ha műszaki cikket veszek, akkor is utána nézek előtte, ha csak egy 4000 forintos kávédarálóról van szó. Állatok vásárlásánál ez hatványozottan igaz.
2012. nov. 7. 10:30
 49/57 anonim ***** válasza:
100%

Senki sem állította, hogy a törzskönyv önmagában bármit is ér. Viszont szükséges, de nem elégséges feltétele a tisztességes tenyésztésnek.

Abban egyet értek, hogy valahol természetesen el kell kezdeni a tenyésztést. De nem úgy, hogy nem törzskönyveztetem a kutyákat, s így még véletlenül sem követhető a vérvonala.

2012. nov. 7. 11:09
 50/57 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az a kezdeti minimum, hogy törzskönyveztetem, hiszen a vérvonal nyilvántartása alpvető feltétele annak, hogy tenyésztésről beszélhessünk. Ha már ez sincs meg, akkor esélyten a fajta érdekében cselekedni, tehát csak szaporítás lehet belőle.
2012. nov. 7. 11:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!